Image default

Topp 5 Hårtrimmere

Å finne det beste produktet i denne kategorien er ingen enkel oppgave, derfor har teamet til Barebeste gjort individuelle produkttester og forskning slik at vi kan hjelpe deg med å gjøre de riktige valgene. Om du kjøper noe gjennom en av linkene fra vårt innhold kan vi tjene en liten kommisjon som hjelper med å støtte vårt arbeid.

Har du et hår som vokser raskt og blir fort langt og rufsete? Da kan det være mer lønnsomt å kjøpe en hårtrimmer enn å dra til frisøren hele tiden. Enten det er du eller dine barn som skal bruke den, vil en hårtrimmer være perfekt til å holde enkle og korte frisyrer ved like. Den vil også være god til å fjerne nakkehår om du sliter med det. Om du er opptatt av frisyren din vil det være lurt å bruke litt tid på den, ellers vil naturen finne måter å ødelegge den på. Kanskje er det små detaljer som trenger litt jevnlig trimming, ellers kan du stusse hele håret.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Din tillit er viktig for oss! Hvert produkt som er laget har vært forsiktig undersøkt for å sikre at du bare får se det aller beste. Les mer For å opprettholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

Det kan være lurt å få tak i en hårtrimmer med rimelig driftstid i forhold til ladetiden. Andre ting å tenke på før man kjøper en hårtrimmer vil være hvilke egenskaper den har, kvalitet, motorstyrke, lengdeinnstillinger, pris, osv. Det kan være litt å sette seg inn i for nybegynnere, men det er akkurat derfor vi har laget denne artikkelen. Hvilken hårtrimmer du skal ha kan komme an på hvor langt håret ditt er, derfor bør du finne ut hvilke lengdeinnstillinger du trenger. Mange hårtrimmere vil ha flere avstandskammer slik at du kan variere litt med lengdene for å finne den som passer best til deg.

En hårtrimmer best i test vil gjøre vidundere for håret ditt. Den lar deg style det akkurat slik du vil på en effektiv måte. En ergonomisk modell med mange lengdeinnstillinger vil gjøre trimmingen til en drøm, men du må sørge for å finne den riktige lengden som passer til håret ditt. En god hårtrimmer vil være slitesterk og presis, slik at den kan tjene deg over lang tid.

Har du tenkt å holde lenge på hårtrimmeren din, kan det også være lurt å ta godt vare på den. Husk å vedlikeholde den slik at den vil fortsette å være presis. Bøst av hår med børsten som følger med, og skyll den i vasken etter bruk (om modellen din er vanntett). Om bladene dine blir skjeve må du kanskje skru dem på plass igjen.

Er det forskjell på hårklippere og hårtrimmere?

hårtrimmer testSvaret er ja. De er veldig like produkter, men har noen detaljer som gjør at de skiller seg ut. Hårklippere er designet for å klippe litt lengre hår, mens hårtrimmere vil være best til å trimme kort hår. En hårtrimmer vil ha tynnere blader som er bedre på mindre detaljer. De er også designet til å trimme håret nære huden, mens hårklippere er laget for langt og tykt hår som ikke trenger å jobbes med jevnlig. En hårtrimmer vil også passe på at den ikke irriterer sensitiv hud.

For en skikkelig “clean cut“ må du derfor bruke en hårtrimmer. Det er veldig moderne med korte hårfrisyrer som bruker presise hårtrimmere til å trimme i millimeterpresisjon. Både hårtrimmere og hårklippere kan ha mange avstandskammer som lar deg trimme eller klippe i ulike lengder, men hårtrimmere vil alltid være bedre for kort hår.

Om du synes at det blir for mye enten/eller, kan du alltids kjøpe en multitrimmer som har mange bruksområder. En multitrimmer vil ha mye tilbehør som lar deg jobbe med langt og kort skjegg, stubber, hår, bart, og detaljstyling. Det vil være mange forskjellige avtagbare hoder som du kan bruke til de ulike formålene. Men det er ikke så mange modeller som har fullt så mange bruksområder, og har du ikke skjegg vil det selvsagt være unødvendig å kjøpe det.

Den beste hårtrimmer vil gi deg en veldig presis hårtrimming slik at håret ser symmetrisk ut. Godt materiale vil sørge for at hårtrimmeren er robust og vil holde lenge. Har du en god motorstyrke vil det sørge for effektiv trimming, og gode blader vil gi en presis og symmetrisk hårtrimming. Hårtrimmere kan altså variere en del i kvalitet, du kan også se på hvor lenge batteriet vil holde, det kan du finne ut før du kjøper den.

Hovedfunksjoner på hårtrimmere

En liten motor inne i maskinen sørger for at bladene trimmer effektivt. Hele prosessen er elektrisk, derfor må hårtrimmeren lades opp en gang i blant. Noen modeller kan bruke både batteri og ledning, mens andre vil bare kunne gjøre det ene eller det andre. Gode hårtrimmere vil kunne jobbe lenge etter kort lading, mens billige modeller ofte har dårlig batteri som gjør at den må lades veldig ofte. Bladene på hårtrimmeren vil være tynnere enn på hårklippere for å gi mer presisjon og for å jobbe mer med detaljer. Hvilken bladtype din modell har kan også ha noe å si på kvaliteten.

Noe av det viktigste å se på er kanskje lengdeinnstillinger. Noen modeller har flere avstandskammer, men ikke like mange som hårklippere har. Enten bør du finne en modell som passer til din lengde, eller så kan du finne en modell med mange lengdeinnstillinger som lar deg eksperimentere litt. Skal du ha en multitrimmer vil det være flere bruksområder på den, en skjeggtrimmer og hårtrimmer i samme produkt kan være et godt kjøp for de som også har skjegg i tillegg til kort hår.

Mange hårtrimmere vil ha et LED-display som sier ifra om det er lavt batteri og hvilken lengdeinnstilling som er valgt. Som regel bør du ha en hårtrimmer som kan brukes i en time etter en times lading, noen dårlige modeller bruker mange timer på å lade og vil fungere i under en time. Andre ting å se på i en hårtrimmer kan være hvilket materiale den er laget av, gode hårtrimmere vil være veldig robuste, pluss at de vil være vanntette slik at den blir enkel å vaske etter bruk.

Det er ikke alltid at en best i test hårtrimmer har mest tilbehør som følger med på kjøpet, men den vil fortsatt være av veldig god kvalitet. Det kan være både materiale, bladene, og batteriet som gjør det. Selv om det følger med mange avstandskammer på en modell, betyr ikke det nødvendigvis at det er den beste modellen på markedet. En god hårtrimmer vil være veldig presis, ha et batteri som holder lenge, og er veldig god å bruke. Motorstyrken kan også ha en del å si på effektiviteten.

Noe annet å tenke på kan være om du har tykt eller tynt hår. Det finnes modeller som er bedre egnet til å trimme hår som er litt kraftigere. Billige modeller vil også kunne trimme tykt hår, men de kan bruke litt lengre tid på det. En kraftig motorstyrke vil sørge for at trimmingen går raskt og vil være bedre egnet for tykt hår.

Priser og garanti

Skal du ha en hårtrimmer av god kvalitet kan det fort koste deg et par tusenlapper, men du kan også spare penger over lengre tid om det gjør til at du dropper noen turer til frisøren. Det føles ganske unødvendig å betale så mye til frisøren for en liten stuss, med litt øving vil du få akkurat samme resultat hjemme. En hårtrimmer er anbefalt for de med korte hårfrisyrer som vil vedlikeholde det korte håret uten for mange frisørtimer. Hårtrimmeren lar deg klippe jevnt og symmetrisk og vil hjelpe deg med mange smådetaljer som gjør at du kan style håret slik du vil.

Men akkurat hvor mye koster en hårtrimmer? Det kan variere, det spørs hvilket materiale du skal ha og hvor god kvalitet du er ute etter. De aller billigste modellene vil ikke koste mer enn et par hundre kroner, men en god og robust modell kan koste deg mellom 1000-2000,- kroner. Det kan være lurt å investere i god kvalitet slik at du får mest mulig presisjon og detaljert trimming. En sterk motor gir deg en effektiv hårtrimmer som vil gi gode resultater. Kanskje vil det også følge med avtagbare avstandskammer som lar deg velge mellom mange lengdeinnstillinger.

Å kjøpe en billig hårtrimmer vil ikke alltid være en god investering, du kan oppnå dårlige resultater med dårlige produkter, og de kan gå i stykker etter kort tid. Men det er ikke alltid slik at pris gjenspeiler kvalitet, derfor kan det være lurt å se på en hårtrimmer test for å finne ut akkurat hvilken modell som slår konkurrentene. Se etter en robust modell som gir millimeterpresisjon på trimmingen, da vil håret ditt se flott ut til enhver tid, og du kan være din egen frisør. Om du ikke skal ha veldig presise og langvarige trimmeøkter, kan du for så vidt kjøpe en billig modell. Men er du opptatt av små detaljer og bruker en del tid på håret ditt, vil du tjene på å kjøpe en hårtrimmer av god kvalitet.

Om du skal kjøpe deg en god hårtrimmer kan det også lønne seg å få en god garanti med på kjøpet. Å kjøpe et robust produkt av god kvalitet vil ofte være en garanti i seg selv, men alle typer hårtrimmere kan gå i stykker uten at forbrukeren har gjort noe galt. Hvor god garantien er vil ofte variere mellom forskjellige forhandlere, men mange opererer med en garanti på rundt 2-3 år. Prøv å undersøke om hvor god garantien på produktet ditt er før du kjøper en hårtrimmer slik at du slipper å kaste bort penger på et produkt som går i stykker uten at du får noe tilbake.

Hvordan finner man riktig modell?

For å finne ut hvilken modell du skal ha, kan du tenke på hvor mye penger du har tenkt å bruke. Tar du håret ditt veldig seriøst, kan det lønne seg å kjøpe en hårtrimmer av god kvalitet til over tusenlappen. På de beste modellene vil det blant annet være en sterk motor, gode blader, godt materiale, robusthet, gode funksjoner, kvalitet, osv. For å finne den modellen som passer best til deg er det for det meste lengdeinnstillinger som du bør tenke på, ellers kan du se på en hårtrimmer test for å finne gode modeller som vil passe for de fleste.

Hårtrimmere er altså for de med kort hår som ønsker å vedlikeholde stilen uten å måtte ta hyppige turer til frisøren. Har du hår som vokser raskt vil frisyren ofte bli ødelagt, med en hårtrimmer kan du holde på den samme frisyren over lang tid, pluss at du kan eksperimentere og style litt. Den kan også brukes til nakkehår og vanlige klipper for å få god symmetri i håret. Du kan tenke litt over hvilke funksjoner du ønsker å ha før du foretar et kjøp, for å ta best mulig vare på hårtrimmeren kan det være lurt å kjøpe en som er vanntett, slik at du kan vaske den i springen etter bruk.

Men hva om du vil vedlikeholde ditt korte hår og samtidig trimme skjegg, nakkehår, og kroppshår? Da vil det nok være best med en multitrimmer med mange bruksområder, eller så kan du kjøpe en bodygroomer som er spesialdesignet for kroppshår. En kroppshår trimmer vil være ekstra skånsom for huden og er designet for å unngå at skarpe deler skal komme i kontakt med huden. Ettersom den vil komme i kontakt med veldig følsomme deler av kroppen, vil den være ekstra forsiktig.

De fleste hårtrimmere vil være markedsførte for menn ettersom det er mest vanlig med kort hår for menn, og de vil derfor være de største kundene. Reklamer vil derfor være rettet mot menn, men det finnes flere damer med kort hår som vil få like stor nytte av dem. Hårtrimmer menn har mye presisjon for å gi en symmetrisk og presis hårtrimming nære huden, og de fleste hårtrimmere er designet for å tiltrekke menn.

Om damer har lyst til å bruke hårtrimmere er det ingenting i veien med det, selv om det ikke er noen modeller som markedsføres direkte til dem. Det finnes lady shavere, men de er for det meste rettet mot uønsket hår på huden. Det er ikke så mye annet å være på utkikk etter når man skal kjøpe en hårtrimmer dame, du vil fortsatt se etter riktige lengdeinnstillinger og funksjoner som passer best for deg.

Tips og triks

hårmaskinVisste du at en hårtrimmer også kan brukes på brysthår? Først bør du kamme håret slik at det ikke er noen knuter, så velger du riktig lengdeinnstilling og trimmer med bevegelser mot hårets gro-retning. Du kan også barbere nakkehår med en hårtrimmer, men en kroppshårtrimmer vil være det absolutt ideelle ettersom den er mest skånsom mot huden.

Om man trimmer veldig nært huden kan man bruke after shave eller fuktighetskrem for å ta best mulig vare på huden. Hvis du sliter med irritert hud kan man ta en del pauser imellom trimmeøktene slik at det ikke blir for mye på én gang.

For ekstra detaljerte trimmeøkter kan det være lurt å hente litt hjelp, det er ikke alltid at trimmingen blir like presis når man bruker speil og trimmer på egenhånd. En annen person vil få mer oversikt, spesielt på bakhodet eller hvis du skal trimme i nakken. Da er det bare å hente kjæresten, venner, eller familiemedlem som helt sikkert vil hjelpe til.

Er du en nybegynner med hårtrimming? Da er det bare å prøve seg frem. Prøv å ikke bli ferdig med trimmingen så fort som mulig for å spare tid, det krever litt tid og oppmerksomhet fra din side om du vil style håret godt. Kanskje er det best å få selve klippen hos frisøren, for så å vedlikeholde den frisyren etterpå når håret begynner å gro. Om du har fått en god klipp, vil du bare trenge å trimme det i ny og ne for at det ikke skal bli for langt og bustete.

Finn en hårtrimmer best i test om du har tenkt å ta trimmingen litt ekstra seriøst. Da vil du få god presisjon og symmetri i håret ditt. En god hårtrimmer vil ha gode batteri som varer lenge og er laget av robust materiale som sørger for at den vil holde lenge. Prøv å sammenligne ulike modeller for å se om de har akkurat de funksjonene som du er ute etter, eller så kan du bare finne en testvinner som ekspertene mener er aller best.

Vedlikehold av hårtrimmere

Det er ikke så mye man trenger å gjøre for å vedlikeholde en hårtrimmer. Det følger med en liten børste som du kan bruke til å børste av hår som sitter fast på trimmeren etter bruk, ellers kan du tenke på å bruke litt olje på den iblant. Om produktet ditt er vanntett kan du også skylle den under vasken. Det gjelder å holde bladene rene slik at de vil fungere optimalt til neste bruk, husk at de også skal sitte riktig i hårtrimmeren, om de har løsnet må du kanskje skru dem på plass igjen slik at de ikke blir skjeve. Tar du godt vare på hårtrimmeren din vil den vare lenge helt uten problemer.

Etter å ha investert i en hårmaskin vil det være lurt å passe godt på den slik at den skal holde lenge. Enten du er profesjonell frisør eller en hobbybruker som trimmer håret ditt hjemme. Ingen vil at kvaliteten på produktet skal synke bare fordi du har vært litt uforsiktig med den. Det koster så lite å børste av hår og å vaske hårtrimmeren, tar du godt vare på den vil den gi deg gode trimmeøkter i lang tid fremover.

Før du kjøper en hårtrimmer

Skal du bruke mye penger på en hårtrimmer? Eller vil du helst kjøpe det billigste du finner? Om hårfrisyren din krever litt ekstra oppmerksomhet på detaljer bør du absolutt investere i god kvalitet, men om du bare skal stusse litt i blant og ikke har tenkt å bruke så mye tid og krefter på hårtrimming, kan du for all del kjøpe deg en billig modell. Moderne hårfrisyrer er ofte ganske kompliserte og krever mye presisjon og kan ha små detaljer som gjør at det er en kunst å få gjort det på en god måte, derfor kan en god hårtrimmer gjøre en bedre jobb enn en hvilken som helst annen trimmer.

Etter å ha kommet frem til hvilken prisklasse som passer for deg, gjelder det å finne en hårtrimmer som har lengdeinnstillinger som passer til håret ditt. Husk at hårtrimmere vil trimme med millimeterpresisjon, å velge riktig lengdeinnstilling vil avgjøre hvordan håret ditt skal se ut. Om du har langt hår ville det ha vært bedre å kjøpe en hårklipper istedenfor, de vil ikke være like presise og brukes ikke helt inntil huden, men de spesialiserer seg på lengre hår. Mange hårtrimmere vil ha tilbehør som lar deg velge mellom mange ulike lengder, avtagbare avstandskammer er perfekt for de som vil eksperimentere litt eller for de som er usikre på hvilken lengde som passer best.

Invester i kvalitet om du er opptatt av å få best mulig resultat. Skal du kjøpe en trimmer til din frisørsalong eller om du er veldig opptatt av resultat på egen frisyre, bør du kjøpe en hårtrimmer som er laget av godt materiale, har gode blader, og godt batteri som gjør at den kan jobbe lenge. De beste hårtrimmerne vil absolutt gjøre en stor forskjell på trimmingen, og ergonomiske modeller vil være enda bedre å bruke enn andre.

Men om du ikke har så veldig god råd og vil bare ha en hårtrimmer til å stusse håret i blant uten at du bryr deg så mye om kvalitet kan du selvsagt kjøpe en billig modell. Det er ikke så mye vits i å bruke mye penger på en hårtrimmer om du ikke skal bruke den så ofte. Billige hårtrimmere kan kanskje bruke litt lengre tid og ikke være like nøyaktige og robuste, men de vil selvsagt få trimmet håret ditt de også.

Det kan lønne seg å bruke litt tid på å finne akkurat den modellen som passer for deg. Se på ulike modeller og sammenlign dem for å komme frem til den du vil ha, det kan også være lurt å se hva eksperter har kommet frem til. En hårtrimmer kan vare lenge, derfor bør du tenke litt over hvilken type du kjøper før du kjøper den. Ellers er det bare å vedlikeholde den slik at den varer lengst mulig og fortsetter å være presis.

 

Videre lesning