Image default

Topp 5 Skjeggtrimmere

Å finne det beste produktet i denne kategorien er ingen enkel oppgave, derfor har teamet til Barebeste gjort individuelle produkttester og forskning slik at vi kan hjelpe deg med å gjøre de riktige valgene. Om du kjøper noe gjennom en av linkene fra vårt innhold kan vi tjene en liten kommisjon som hjelper med å støtte vårt arbeid.

Etter mange år der glattbarbert ansikt var normen har skjegget kommet på moten igjen. Men et moderne skjegg må være velstelt og vakkert. Derfor kreves det en skikkelig skjeggtrimmer. Skjegget har fulgt mannen siden tidenes morgen. Det er først i moderne tid at vi begynte å trimme og barbere skjegget. I denne artikkelen skal vi se nærmere på verktøyene som sørger for at skjegget holdes velstelt, en skjeggtrimmertest.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Din tillit er viktig for oss! Hvert produkt som er laget har vært forsiktig undersøkt for å sikre at du bare får se det aller beste. Les mer For å opprettholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

Den første patenten for en barbermaskin var det amerikaneren John F O’Rouke som fikk i 1898. I årene som fulgte dukket det opp flere produsenter av tilsvarende produkter. The Remington Rand Corporation utviklet sin modell i 1937, mens Alexandre Horowitz sto for et virkelig gjennombrudd. Horowitz arbeidet for nederlandske Philips og utviklet de roterende blader. Dette er patenten som Philips fortsatt benytter seg av på sine barbermaskiner den dag i dag.

Det dras et klart skille mellom barbermaskiner og skjeggtrimmere. Der barbermaskinen skal fjerne alt håret og gjøre huden glatt er skjeggtrimmeren et verktøy for å stusse og finpusse på skjegget. Mange barbermaskiner har en skjeggtrimme-funksjon, men vi pleier å skille de to produktene fra hverandre.

I denne skjeggtrimmertesten skal vi se nærmere på produktene som er dedikert for trimming. Det betyr at vi lar barbermaskinene hvile for denne gang. Trimmere kan være kombinerte skjegg- og hårtrimmere. De leveres gjerne med utskiftbare hoder for justering av ønsket hårlengde og tetthet.

Det finnes mange produsenter som lager hår og skjeggtrimmer, men det er to selskaper som dominerer markedet fullstendig. Det ene er tidligere nevnte Philips og det andre er tysk Braun. I en test av skjeggtrimmere er det umulig å komme utenom disse to gigantene. Dette er barberverdens Apple og Microsoft.

Philips har skjeggtrimmere i alle prisklasser. Det er mye likheter mellom de forskjellige maskinene. Forskjellen ligger gjerne i utstyrspakke og kraft. BT7201/15 er en solid og velbygget skjeggtrimmer fra Philips. Prisen på 599 kroner er ganske midt på treet. Klippelengden kan justeres i 20 trinn mellom 0,5 og 10 millimeter. Det gjør at du her har en skjeggtrimmer for de fleste behov. Philips har en patentert teknologi som smører bladet automatisk. Dermed er det ikke behov for sliping og det vil alltid være skarpt. Skjeggtrimmeren er oppladbar og kan brukes i opptil en time etter en times lading.

Philips har utviklet et vakuumsystem som skal suge til seg avklipte skjeggstrå. Hvordan dette virker er vi usikre på, men erfaringsmessig blir det alltid en del skjeggrester som sniker seg unna og legger seg rundt vasken eller på benken. Dog insisterer produsenten på at dette skal være et tilbakelagt kapittel med denne skjeggtrimmeren. Kundene gir også gode skussmål for oppsamleren. Som en skriver er det enklere med en slik ordning enn at kona kaster en på dør. Det er ingen tvil om at nettopp skjeggrester i vasken er blant de virkelig store stridstemaene i et ekteskap.

Skjeggtrimmeren får også gode tilbakemeldinger på at den er svært nøyaktig. Dette kan være en utfordring for noen skjeggtrimmere. Dersom du har en veldig direkte skjeggkant og du er veldig opptatt av at den skal bli et jevnt resultat er det viktig at trimmeren kutter likt over hele skjærefeltet sitt. Tatt pris og funksjonalitet i betraktning kan dette vel være den beste skjeggtrimmeren.

Men det er tøff konkurranse i dette markedet, også fra produsentene selv. Philips har for eksempel en utfordrer til sin egen modell, i BT7210/15. Denne har mange likheter med den foregående, men leveres med et noe bredere utvalg av ekstrautstyr. Selve trimmeren er identisk, med sine 20 innstillinger mellom 0,5 og 10 millimeter. Batteriet er noe kraftigere, da en times lading gir 75 minutters driftstid. Vakuum-løsningen lover å trekke til seg hele 90 prosent av det avklippede håret. Det er en stiv påstand, men neppe noe en skjeggtrimmerekspert som Philips ville slengt ut av seg om de ikke hadde kunnet begrunne det. Denne modellen leveres med en 3 millimeters presisjonskam, en presisjonsklipper og en rengjøringsbørste. Philips selger dette produktet for rett under 900 kroner på tilbud. Vi blir ikke skuffet om noen sier dette er en skjeggtrimmer best i test.

BT9297/15 er en tredje modell fra Philips. Denne er litt eldre og har ikke selskapets vakuum-løsning. Den har også litt mindre arbeidsområde, siden justeringen bare er mellom 0,4 og 7 millimeter. Justeringen skjer for øvrig i 0,2 millimeters intervaller. Dette er en svært nøyaktig skjeggtrimmer og det følger med en egen detaljtrimmer som skal gi perfekte kuttkanter og raskere trimming av skjegget. Trimmeren har en liten skjerm som skal vise klipplengden.

Skjeggtrimming kan ofte være en stor irritasjon for huden. Derfor har Philips gjort tuppene avrunde, slik at de føles mer behagelige mot huden. Dette er absolutt noe du bør tenke på når du anskaffer en skjeggtrimmer og hvis du sliter med irritert hud.

Der 9297 virkelig skiller seg ut er den innebygde laserguiden. Denne sender en rød laserlinje langs ansiktet og gir deg en perfekt kuttlinje. Dermed er det enkelt å få en markert, symmetrisk skjeggtrimming. For denne herligheten betaler du rundt 950 kroner.

Den siste modellen vi skal ta med fra Philips er multitrimmeren MG7710/15. Dette er en produktserie som kommer godt ut i en hår og skjeggtrimmertest. Trimmeren leveres med hele 12 forskjellige verktøy for trimming av ansikt, hår og kropp. En stor fordel er at denne modellen tåler vann og godt kan brukes i dusjen. Det er spesielt nyttig dersom du ønsker å fjerne kroppshår. Dersom du tar med en vanlig hår og skjeggtrimmer i dusjen er det bare å legge inn et besøk hos den lokale elektroforhandleren og kjøpe ny. Vanlige skjeggtrimmere avskyr vann og vil rett og slett bli ødelagt. Derfor kan det være veldig lurt å gå til innkjøp av en som tåler vann.

MG7710 har hele to timers driftstid, noe som slår de forangående ned i støvlene. Her snakker vi om en skjeggtrimmer som trolig vil holde til normalt bruk i minst en uke, kanskje 14 dager mellom ver lading.

Denne trimmeren passer perfekt for den som liker å jobbe lenge og nøyaktig med skjegget. Mini-barberhodet sørger for at skjeggkantene får en nydelig finish og presisjonstrimmeren tar seg av de ørsmå detaljene. I utstyrspakken er det også en trimmer for nese- og ørehår. I tillegg kommer åtte ulike kammer for håret, skjegget eller kroppen. MG7710 er nesten å regne som en profesjonell skjeggtrimmer.

Brauns tilsvar er et komplett multigroomer-sett. Dette består av en trimmer med fire utskiftbare kammer med hele 13 forskjellige lengder, en detaljtrimmer og trimmer for øre og nese. For tiden leveres settet også med en barberhøvel fra Gillette. Rundt 540 kroner må du regne med å betale for dette settet. Da får du alt du trenger for en vellykket skjeggtrimming. MGK3060 er navnet på selve trimmeren. Den har en brukstid på en time og 13 ulike lengdeinnstillinger, med intervaller på 0,2 millimeter. Enheten kan både brukes med ledning eller trådløst etter opplading. Produktet får hyggelig omtale av kunder som forteller om en skjeggtrimmer som dekker de daglige behovene. MG3060 står seg godt i en skjeggtrimmertest.

Braun har også en serie de kaller BT3040. Denne leveres også i dag med barberhøvel fra Gillette. Men foruten det får du en skjeggtrimmer med hele 39 lengdeinnstillinger. Det er, etter vår oppfatning, best i test av skjeggtrimmere.

Produsenten er heller ikke snau og kaller den det perfekte verktøy for å frisere og trimme skjegget på en mest mulig presis måte. Lengdeinnstillingene er suverent best i skjeggtrimmertest, med hele 39 innstillinger fra 0,5 til 20 millimeter. Dette åpner for trimming av skjegg med lenger hårvekst enn konkurrentene. Batteriet varer en time, men opplading tar oppsiktsvekkende åtte timer. Det betyr at dette er en maskin du må la stå lenge i laderen, gjerne over natten. Kundene gir den svært gode tilbakemeldinger, spesielt den svært enkle måten å justere trimmelengden på. Det gjøres ved et enkelt vrigrep på selve kutteren.

Er det så bare Braun og Philips som er å regne med i konkurransen om beste skjeggtrimmer? Neida, det er flere andre produsenter også. Men det er og blir disse to som dominerer markedet og som er ledende teknologisk. Husker du vi nevnte patentet til Remington innledningsvis? De finnes fortsatt til salgs. Remington har et billig skjeggstussesett til imponerende 399 kroner. Denne har Titanumbelagte blader, selvslipende blad og brukstid på to timer. Ladetiden oppgis til fire timer.

Settet de har i markedet i dag inneholder en selvjusterende kam mellom 20 og 35 millimeter, en kort lengdejusterende kam fra 1,5 til 18 millimeter og en stubbekam fra en til fem millimeter. Her får du med andre ord et robust utvalg for de meste av behovene dine innen skjeggtrimming. Skjeggtrimmeren fra Remington er ikke vanntett, men den tåler å bli skylt og vasket i rennende vann. Mest som en gimmick har Remington lagt ved en børste og en saks i pakken. Dette er selvsagt ment for de virkelige petimeterne.

Babybliss bør også nevnes. Selskapet er kanskje mest kjent for å produsere hårfønere og krølltenger for kvinner. Men de har også skjeggtrimmere i sitt sortiment. Deres T800E har innebygget hårsamler, slik som Philips. Men der giganten lover å samle inn 90 prosent av skjeggstubbene legger Babybliss seg på mer beskjedne 60 prosent. Det er nok nærmere en korrekt mengde, skal vi måle ut fra erfaring.

Skjærbladet til Babybliss er 35 millimeter bredt og det kan fjernes for enkel rengjøring. Fullt oppladet tåler Babybliss T800E en times bruk. Skjærebladet kan justeres i en millimeter-intervaller fra en til 20 millimeter. Dette er med andre ord valget, sammen med Remington, dersom du ønsker å beholde litt lengde på skjegget.

Sleng en drøy tusenlapp på butikkdisken og Babybliss gir deg en to-kamret skjeggtrimmer. Her får du 40 minutters brukstid, LED-skjerm og kutting fra 0,4 til 10 millimeter.

Men skal du så høyt i pris finnes det også gode produkter fra både Philips og Braun. Philips BT9280 til tusen kroner er et godt valg. Denne gir deg 17 låsbare lengdeinnstillinger, få løse deler og en times batterikapasitet. BT9280 har også Philips’ spesielle laserlinje som gjør det enklere å vite nøyaktig hvor du skal kutte. Med innebygget display ser du lett hvilken innstilling som gjelder og hvor lang batteritid som er igjen. Opplading tar en times tid.

BT9280 er en av de skjeggtrimmerne som får får flest tilbakemeldinger. Det skyldes dels at dette produktet har vært i handelen en stund, men også at det er en gjennomarbeidet og god maskin. Riktignok finnes det mange produkter på markedet i dag som har flere funksjoner og mer tilbehør, men som skjeggtrimmer er det ingen ting å utsette på denne maskinen. Betegnelser som «Den beste jeg har hatt noen gang» er overbevisende fra et publikum som ikke slenger om seg med adjektiver uten at de må.

Man skal være forsiktig med å bøye seg for de store produsentene, men det er ikke til å stikke under en stol av Philips lager helt fantastisk gode skjeggtrimmere. Helt siden de tok patent på de roterende kuttbladene til sin første barbermaskin har dette vært et produktområde de virkelig behersker.

Som i de fleste produktkategorier er det alltid et spørsmål om smak og behag når du skal velge deg en skjeggtrimmer. Derfor er det vanskelig å endelig kåre en skjeggtrimmer best i test. Forbrukerne er egentlig delt i tre: De som sverger til Philips, de som ikke kan leve uten sin Braun og de som har valgt noe annet. Utfordringen er at du aldri kommer til å overbevise noen av leirene om at de bør bytte. Og streng tatt er ikke det så rart heller. Valg av skjeggtrimmer handler nemlig vel så mye om hva som passer for deg. Av egen erfaring vet vi at Philips virker godt i vårt ansikt, mens vi har nære bekjente som opplever dem som rykkende og irriterende.

For dem er Brauns sirkulerende kuttere en bedre løsning og noe som er snillere mot huden. I så fall er det selvsagt ingen tvil om at du skal velge den skjeggtrimmeren som passer deg best. Barbering og trimming av skjegg skal først og fremst være behagelig. Når vi har funnet «vårt» merke, kan vi gå videre til neste spørsmål som ladetid, brukstid, tilleggsfunksjoner eller klippekanter.