Image default

Topp 5 Hårklippere

Å finne det beste produktet i denne kategorien er ingen enkel oppgave, derfor har teamet til Barebeste gjort individuelle produkttester og forskning slik at vi kan hjelpe deg med å gjøre de riktige valgene. Om du kjøper noe gjennom en av linkene fra vårt innhold kan vi tjene en liten kommisjon som hjelper med å støtte vårt arbeid.

Å ha en god hårklipper tilgjengelig for profesjonell bruk eller hjemmebruk kan gjøre en stor forskjell. Det er et viktig produkt for de som tar hårfrisyren sin på alvor. En godt trimmet hårfrisyre vil holde håret fresh og stilig til enhver tid om du tar deg tid til den ukentlige trimmingen som kan være nødvendig. Det finnes mange ulike hårfrisyrer å velge mellom, og noen passer bedre for forskjellige hårtyper. For å se ut som de mest velstelte fotballspillerne må du ta noen nødvendige steg på veien, en god hårklipper vil være helt essensielt.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Din tillit er viktig for oss! Hvert produkt som er laget har vært forsiktig undersøkt for å sikre at du bare får se det aller beste. Les mer For å opprettholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

Men trenger man egentlig en hårklipper til over tusen kroner? Er det egentlig ulikheter på de forskjellige modellene? Vi har gjort litt research for å finne ut akkurat det. Noen av variasjonene vil du finne i bladene, kammene, lengdeinnstillinger og trådløse (med batteri) hårklippere eller hårklippere med ledning. Prisene kan variere en god del, om du har begynt å stelle mye med håret ditt bør du nok gå for god kvalitet. For de som ikke skal bruke hårklippere så ofte har det kanskje ikke så mye å si, men resultatene vil variere mellom de ulike modellene.

En hårklipper best i test vil sørge for at du får stylet håret ditt når du vil, uten å måtte ta småbesøk til en frisør hele tiden. De beste hårklipperne er robuste og veldig presise. Kjøp en hårklipper som gir deg god klippekomfort og som har ergonomisk utforming om du virkelig vil ha kvalitet. Finn en hårklipper som vil vare lenge etter lading og som vil ha mange avstandskammer med forskjellige klippelengder.

En hårklipper test vil kunne gi deg akkurat den informasjonen du trenger når du skal velge en hårklipper. Da blir det enklere å velge bort de dårlige modellene slik at du kommer frem til en vinner. Sørg for at hårklipperen din har alle funksjonene du trenger, og prøv å velg en modell som ikke har flere irriterende svakheter som gjør at du vil angre på valget. For eksempel vil noen hårklippere lugge ganske hardt mens de klipper, andre kan skade huden din om de kommer for nære, noen vil også synes at det er irriterende med en ledning som alltid er i veien. Det er mye å tenke på før man skal velge en god hårklipper, derfor vil det lønne seg å lese seg opp først.

I denne artikkelen har vi sett på blant annet prisklasser, design og størrelse, fordeler og ulemper, og vedlikehold av din hårklipper. Det er ikke uten grunn at det finnes profesjonelle frisører, å klippe hår er nemlig en kunst som tar litt tid å lære seg om man vil kunne det skikkelig. Derfor er det lurt å lese seg opp, og å velge riktig hårklipper før man setter i gang. Om du ikke har tenkt å bli proff, kan det allikevel lønne seg å kunne mer om det hvis du har tenkt å bruke en hårklipper, men da trenger du kanskje ikke å bruke så altfor mye penger på den.

Rask og enkel løsning for hårklipping

hårklipper testEn hårklipper bruker skarpe, kamlignende blader til å gre over håret mens det blir barbert bort. Elektriske hårklippere bruker en motor som får bladene til å vibrere frem og tilbake slik at håret kuttes. Moderne hårklippere er derfor mye mer effektive enn de gamle, manuelle hårklipperne. De vil også være enkle å bruke og kan gi deg mange forskjellige frisyrer raskt og enkelt.

Du skal lete lenge for å finne en frisørsalong som ikke har elektriske hårklippere i 2020. De har blitt en obligatorisk del av hårklipping for menn. Noen av variasjonene på hårklippere kan være tilbehøret som følger med, noen modeller må feste tilbehør på bladene for at de skal kunne bruke andre lengdeinnstillinger. Ellers har du hårklippere som kan bruke batteri og de som bare kan brukes med ledning. Fordelen med å bruke ledning kan være at du får mer kraft, men de som er batteridrevne vil være mye lettere å flytte rundt på. Det vil også være store variasjoner på bladene, kraften i maskinen, og lengdeinnstillingene.

Hårklippere kan variere en del på kvalitet ettersom det er mange ulike varianter på markedet. For å finne den beste kan det være lurt å se på en hårklipper test for å sammenligne ulike modeller. Gå for god kvalitet om du har tenkt å bruke den ofte og om du vil at den skal holde lenge. Om du ikke skal bruke den så mye kan du heller se etter en billigere modell.

Design og størrelse

Hårklippere kan ligne på barbermaskiner, men du vil hovedsakelig se forskjellen på bladene (som ikke bør brukes til å barbere seg med). Elektriske modeller vil ofte se moderne ut og kan bli kjøpt i mange ulike farger. Design på hårklippere er nok ikke det viktigste å tenke på, man bør heller tenke mer på kvalitet og innstillinger.

Størrelsen på hårklippere vil også være noe av det samme som barbermaskiner. De er laget for å kunne holdes i hånden, de bør helst være tynne og ikke så klumpete at de blir vanskelige å holde i. Vanligvis er de rundt 15 cm i høyden og 4-5 cm i bredden og lengden. Prøv å finn en tynn modell som gir et godt grep mens du klipper håret, det vil være mye mer komfortabelt og mye enklere. Når det kommer til tilbehør, kan det ofte følge med 3 eller 4 ekstra kamfester som kan festes på bladene. Dette gir deg muligheten til å endre på lengdeinnstillingene.

Om du synes at det er viktig med et godt grep mens du klipper, kan du se etter en kompakt hårklippemaskin med ergonomisk utforming. Noen modeller er ganske tykke og klumpete og vil dermed være litt vanskelige å holde i. Om du skal klippe ditt eget hår kan det være viktig med et godt grep. Om du synes det er best å holde rundt tynne modeller, er det bare å finne slike modeller, men det kan også være subjektivt.

Tre prisklasser på hårklippere

Du vil finne hårklippere i 3 forskjellige prisklasser. De billigste modellene bør ikke kjøpes av dem som har tenkt å bruke mye tid og energi på disse produktene, de vil ofte ikke holde veldig lenge og vil ikke være særlig sterke. Men billige hårklippere kan passe til de som vil stusse litt på håret i ny og ne uten å ta det så veldig seriøst. Du vil finne elektriske hårklippere til et par hundre kroner om du er ute etter det billigste. De vil nok også mangle en del funksjoner og innstillinger som noen profesjonelle hårklippere vil savne.

Mellomklassen har hårklippere som ikke må bruke ledning, har sterke batterier, grei kvalitet, og god design. Da tenker vi på hårklippere for mellom 500-1000,- kroner, disse vil være perfekt for hobbyhårklippere som bruker en del tid på håret sitt. De alle dyreste modellene er mest for de profesjonelle eller de som har god råd til de beste hårklipperne. Men i mellomklassen vil du finne flere modeller som gjør en god jobb med å trimme håret ditt, og en del tilbehør som gjør at du kan variere lengdene og endre på noen innstillinger. De dyreste hårklipperne vil koste flere tusen kroner og brukes av profesjonelle frisører.

Selv om det er tre prisklasser, betyr ikke det at kvaliteten er like god på alle modeller med samme pris. Om du synes det er viktig å velge riktig modell, kan du se på de ulike funksjonene på maskinene og sammenligne dem. En test av hårklippere vil ofte være til hjelp for å velge ut gode vinnere. Du vil nok oppleve forskjellig resultat med ulike hårklippere, gode modeller vil være veldig presise og gode å bruke og vil gi deg et fint og symmetrisk hår.

Noe som skiller gode og dårlige hårklippere kan være ladetid. Gode hårklippere vil vare i rundt 100 minutter etter en times lading, mens en dårlig modell vil bruke veldig lang tid på å lade, og kan ikke brukes så lenge før den må lades igjen. Det finnes også mange modeller som ikke kan brukes trådløst, det kan være irriterende ettersom man alltid må finne et støpsel, og ledningen kan ofte komme i veien.

Fordeler og ulemper med hårklippere

Teknologien i det tjueførste århundret har endret livsstilen til folk flest, og når det kommer til hårstyling er det små revolusjoner hele tiden. Det har blitt både enklere og tidsbesparende å klippe håret med elektriske hårklippere, dessuten kan du trimme håret ditt selv i ny og ne uten å dra til frisøren. Det sier seg selv at det er mange fordeler med hårklippere, selv om det ikke er alle hårtyper som trenger det like mye, og det er kanskje ikke alle som tar håret sitt så seriøst at de trenger en hårklipper, men det er det de som taper på. Det dukker opp uendelig mange stylingsmuligheter når du kan bruke en hårklipper, og jobben blir gjort på 1-2-3.

Noen av ulempene ved hårklippere kan kanskje være at det er lettere å kutte feil enn om du bruker en saks, det er faktisk ganske fort gjort om du ikke har utviklet en god teknikk. Dessuten må den bruke strøm eller batteri, noe en saks selvsagt slipper. Er du av typen som ikke trenger å style håret ditt jevnlig, vil det også være bortkastet penger med en hårklipper. Disse ulempene er egentlig ganske små, og bør ikke hindre hårentusiaster i å kjøpe seg en hårklipper.

Andre ulemper kan være om det ikke er nok av lengdeinnstillinger på maskinen din, da blir det vanskelig å variere med hårklippen din. Sørg for å velge en modell som passer til ditt hår og som har nok av funksjoner. En best i test hårklipper vil kunne hjelpe deg mye med å style håret ditt slik at du får den riktige frisyren. Det kan være lurt å satse på god kvalitet, du vil finne mange forskjellige hårklippere på markedet, og ikke alle vil være like gode.

Alt i alt er det store fordeler med en god klippemaskin. Disse produktene har blitt designet for å gjøre det enkelt å klippe håret på en presis måte, derfor er det ganske unødvendig å ty til andre metoder som kan gjøre prosessen mer komplisert og vanskeligere enn den kunne ha vært. Finn riktige lengdeinnstillinger for håret ditt slik at du kan trimme håret jevnlig og ivareta den stilen du har kommet frem til.

Hvordan finne den beste hårklipperen?

Ettersom elektriske hårklippere brukes mest for korte hårstiler, vil de ofte være markedsførte for menn (men det betyr ikke at det bare er menn som kan dra nytte av dem). Har du langt hår, vil en saks være bedre for å style håret ditt. Med en hårklipper kan du stille inn ønsket lengde på hårklippen din med justerbare kammer som følger med, de vil ofte ha millimeterpresisjon slik at du får en perfekt og symmetrisk hårklipp.

Noe av det du bør være på utkikk etter når du skal velge en hårklipper er om bladene er skarpe og gode, om det følger med flere kammer slik at du kan variere på lengdeinnstillingene, og om det er en trådløs hårklipper eller om den må bruke ledning. Du vil nok kjenne stor forskjell på en hårklipper av god kvalitet og en billigmodell, dessuten kan de beste hårklipperne vare lengre og ha et bedre ergonomisk håndgrep.

Det har kommet mange teknologiske nyvinninger på hårklippere de siste årene. Om du er ute etter innovativ design og gode, teknologiske løsninger, bør du kanskje opp noen prisklasser. Men det kommer også litt an på hva du leter etter. Skal du ha ergonomiske funksjoner, high-tech løsninger, eller variasjon på lengder? Det må du nesten spørre deg selv om. Du kan sammenligne ulike modeller for å se hvilke funksjoner som skiller dem, da vil du finne flere modeller som er middels dyre og som har mer enn nok av gode funksjoner.

Den beste hårklipper vil sørge for at sveisen din er oppdatert til enhver tid. Men det er ikke bare funksjoner som avgjør hvilke hårklippere som er best, det kan også komme an på hvilket materiale den er laget av og hvor gode bladene er. En robust hårklipper vil kunne tjene deg i lang tid, slik at du slipper å kjøpe en ny en etter bare ett år. Du kan også kjøpe en med god garanti om du er redd for at den skal bli ødelagt.

Det er ikke alltid like lett å skille mellom gode og dårlige hårklippere, derfor kan en test hårklipper være til stor hjelp om du ikke helt stoler på dine egne evner til å finne den beste. Mange eksperter med store kunnskaper om hårstyling har gått over ulike modeller for å finne de som skiller seg ut, det kan det være lurt å lese seg opp på slik at man unngår et bomkjøp.

Vedlikehold av hårklipperen og andre tips

klippemaskinDet er ikke så mye vedlikehold som skal til for å holde en hårklipper i god form. De fleste er laget for å vare lenge, spesielt gode hårklippere av god kvalitet. Mange billigmodeller kan gå i stykker etter en liten stund, det er ikke så mye å gjøre med det, utenom å være ekstra forsiktig. Ellers kan du bruke den lille børsten som følger med til å fjerne hår som har satt seg fast mellom bladene. Om hårklipperen din er vanntett kan du også skylle den i vasken slik at den blir ren og fin til neste bruk.

Det er ikke bare hårklipperen som trenger vedlikehold, det trenger også sveisen din. Mange venter altfor lenge med å klippe seg etter å ha fått et godt klipp og lar det fine, korte håret bli rufsete og for langt. Om du liker korte hårfrisyrer, prøv å klipp deg jevnlig slik at du ser bra ut hele tiden. Når du bruker hårklipperen må du dra den oppover slik at du faktisk kutter håret. Prøv å få et godt grep på hårklipperen før du starter.

Om du er en profesjonell frisør som skal bruke hårklipperen din til frisørsalongen din, bør du tenke ekstra mye på vedlikehold. Sørg for å kjøpe en hårklipper profesjonell som vil vare lenge og som er enkel å vaske. Vanntette modeller vil være ideelle ettersom man kan vaske dem i springen etter bruk. Hårklippere til profesjonelt bruk bør helst være av veldig god kvalitet, man vil ikke at kundene skal få en suboptimal opplevelse når de klipper seg, og resultatene kan bli dårligere med en dårlig hårklipper.

Før man kjøper en hårklipper

Du trenger ikke å være utdannet frisør for å kjøpe deg en hårklipper, men det kan lønne seg å velge riktig produkt og å lære litt om de ulike funksjonene. Moderne hårfrisyrer krever ofte litt tid og oppmerksomhet, og det er ofte mange detaljer som skiller en god frisyre fra en dårlig en. En god trimming av håret vil få deg til å føle deg fresh og i godt humør, derfor bør du være nøye når du bruker en hårklipper.

Hårklippere har gått gjennom mange revolusjoner de siste tiårene, elektriske hårklippere har blitt designet for å gjøre klippingen både enkel og presis, derfor har vi også kommet lengre med hårstiler i dag på grunn av all den nye teknologien. Med en god hårklipper vil man kunne style og trimme håret jevnlig uten problemer, high-tech-hårklippere har mer enn nok av funksjoner å velge mellom, spesielt når det kommer til avstandskammer. Husk å velge den lengden som vil passe for den frisyren som du ønsker å oppnå.

Det første man bør tenke på er kanskje hvilken prisklasse man skal handle i. De som ikke skal bruke en hårklipper så mye kan godt kjøpe en billigmodell, det er ikke sikkert du trenger noe skikkelig om du ikke skal ta det så seriøst. I mellomklassen er det mer enn nok av utvalg for de som har tenkt å kjøpe en god hårklipper med gode funksjoner og kvalitet. Du vil finne flere hårklippere til under tusenlappen som vil gjøre en god jobb med håret ditt og som har flere hårkammer å velge mellom.

En profesjonell frisør eller en hobbyfrisør vil nok heller ha de aller beste modellene. De vil koste noen tusenlapper, men vil til gjengjeld ha god kvalitet. De beste modellene er robuste og har en ergonomisk utforming som gjør at de er komfortable å bruke. Dessuten kan du velge mellom mange funksjoner som gjør at du kan stille inn den hårklippen du ønsker. Det er ikke alle hårklippere i denne prisklassen som har veldig mye tilbehør, så det kan du være obs på, men de fleste vil være av god kvalitet.

Design er kanskje ikke det viktigste når du skal velge deg en hårklipper, men det kan være lurt å kjøpe en som gir deg et godt grep mens du klipper for at det ikke skal bli unødvendig vanskelig å klippe håret. Det finnes forskjellige størrelser, noen er tykke og klumpete, mens andre er tynne og lette å holde i. Hårklippere ligner mye på barbermaskiner i kroppen, men du vil se forskjellene på hodet. Der vil du se en kam som man skal gre håret med mens man klipper, og hvor du kan stille inn ønsket lengde på klippingen.

Det finnes massevis av fordeler med en hårklipper for menn som ønsker en kort hårstil. Om du har en hårklipper tilgjengelig vil du kunne trimme håret jevnlig for å opprettholde frisyren din til enhver tid. De med lengre hår vil kanskje ikke dra så mye nytte ut av en elektrisk hårklipper, da ville det kanskje ha vært bedre å bruke saks. Vil du ha millimeterpresisjon på hårklippingen din gjelder det å finne en hårklipper som lar deg velge riktig lengde og som vil gjøre jobben på en god måte.

Helt til slutt gjelder det bare å finne den riktige modellen. Forhåpentligvis har du nok informasjon til å foreta et godt kjøp, uansett hvilken prisklasse du har tenkt å handle i. Det kan være lurt å se på ulike modeller og sammenligne dem før man bestemmer seg for en modell. Tenk også på hvilke funksjoner du føler at du trenger.

Videre lesning