Image default

Topp 5 Barbermaskiner

Å finne det beste produktet i denne kategorien er ingen enkel oppgave, derfor har teamet til Barebeste gjort individuelle produkttester og forskning slik at vi kan hjelpe deg med å gjøre de riktige valgene. Om du kjøper noe gjennom en av linkene fra vårt innhold kan vi tjene en liten kommisjon som hjelper med å støtte vårt arbeid.

Noen rocker helskjegg som om det er en naturlig del av kroppen, mens andre bare får noen stubber som er i veien og vil at ansiktet skal være rent og pyntete. Dessverre er irriterende ansiktshår en del av hverdagen for mange og kan lede til en del irritasjon, om man ikke gjør noe med dem kan ansiktet se kaotisk ut. Men heldigvis har moderne teknologi en løsning for det også, gode barbermaskiner gjør at det blir enkelt å fjerne småskjegg uten at det gjør vondt eller at det blir igjen småstubber. Men mange av oss har også opplevd barbermaskiner som gjør en altfor dårlig jobb, derfor gjelder det å finne den riktige modellen.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Din tillit er viktig for oss! Hvert produkt som er laget har vært forsiktig undersøkt for å sikre at du bare får se det aller beste. Les mer For å opprettholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

Har du noen gang lurt på hvorfor alle var skjeggete i gamle dager? Det var selvsagt fordi de ikke hadde barbermaskiner. Det finnes riktignok barberhøvler, men de bruker mye lengre tid. Det kan også være at et rent og pyntete ansikt er en del av den moderne stilen, derfor er en barbermaskin et «must» for mange menn. Men hva skal man se etter for å finne en god barbermaskin? Er det funksjoner som gjør noen bedre enn andre? Det har vi tenkt å finne ut av.

Ikke gå glipp av en best i test barbermaskin, teknologien har kommet langt og laget barbermaskiner som gir en helt ny og herlig opplevelse. Produsentene har lært av gamle feil og brukt ny teknologi til å gjøre hele prosessen enkel og skånsom for forbrukeren. Det er ikke bare å kjøpe en hvilken som helst barbermaskin, du vil ikke angre deg etter å ha kjøpt en skikkelig maskin som virkelig gjør susen.

Visste du at de fleste menn bruker mellom 10-20 minutter på å stelle seg hver dag? Det er kanskje ikke like mye som damer, men det er fortsatt litt tid som brukes på det hver eneste dag. Av den tiden er det mye som går med på barbering. Man har også funnet ut at over 80% av menn bruker en barbermaskin, det er kanskje flere enn noen trodde. Av de resterende tyve prosentene vil du nok finne folk som allerede har skjegg, eller personer som rett og slett ikke får til å gro hår i ansiktet.

Mange ser nok på barbering som et nødvendig onde som man helst ville ha vært utenom, men må man så må man. Istedenfor å ergre seg over det, kan det være smartere å investere i en barbermaskin som vil gjøre jobben bedre, enklere, og mer effektivt. Ingen liker å bruke en barbermaskin som ikke klarer å fjerne alt håret og som etterlater seg små stubber som aldri forsvinner. Gode modeller vil gjøre ansiktet ditt ryddig og pent uten at den skaper irritasjon på huden din.

Hvordan fungerer barbermaskiner?

barbermaskin testEn barbermaskin bruker en bitteliten motor til å få de tre sirklene til å rotere. Noe av det geniale med barbermaskiner er at den ikke vil komme i direkte kontakt med huden din, noe som gjør at også de med sensitiv hud kan bruke barbermaskiner. De fleste moderne barbermaskiner bruker batteri og må lades om etter å ha blitt brukt noen ganger, det gjør at du slipper å ha en ledning som hele tiden vil komme i veien mens du barberer deg. Barbermaskiner er designet for å kvitte deg med hår som begynner å gro ut, de små utstikkerne som enda ikke har blitt til et skjegg. Det kan være lurt å barbere seg ofte slik at du slipper å ha en mellomting mellom et skjegg og et rent og fint ansikt.

Teknologien er i stadig utvikling, også når det kommer til barbermaskiner, derfor vil de bli enda bedre å bruke etter hver nyvinning fra produsentene. En god barbermaskin i dag vil ha gode roterende hoder med et tracking system og sensorer som gjør barberingen enkel og effektiv. Det er fortsatt mange som tviholder på barberhøvler og mener de vil gi et mye bedre resultat, men elektriske barbermaskiner er i ferd med å gjøre det gapet mindre.

På noen modeller vil fjerning av ansiktshår bare være en av flere bruksområder. En barbermaskin med trimmer vil la deg trimme skjegget ditt om du bestemmer deg for å prøve deg på det. Den kan også brukes til å preparere for barbering ved å fjerne stubber som har grodd i noen dager. Hvorfor ikke kjøpe deg en hel verktøykasse med masse utstyr? Slike multipakker vil ha massevis av tilbehør som lar deg trimme skjegg, øre, nese, samtidig som den kan brukes til barbering. Dette er mulig på grunn av at du kan feste på barberhoder og bytte mellom dem.

Det grunnleggende vil ofte være ganske likt på de fleste modeller. Men det utvikles stadig bedre teknologi som gjør at de presterer stadig bedre. Om du er vant til å bruke en dårlig barbermaskin, vil du kjenne veldig stor forskjell etter å ha prøvd en moderne modell som er effektiv, presis, og samtidig skånsom mot huden. Hvis du vil finne en slik modell uten å tømme hele lommeboka, kan du alltids se etter en barberingsmaskin test.

Hva følger med en barbermaskin?

Alle barbermaskiner vil ha et barberhode med tre roterende sirkler, men mange har også mer tilbehør som kan være nyttig. For eksempel vil det ofte følge med en skjeggtrimmer som enten er avtagbar eller som sitter fast i barbermaskinen, den vil være nyttig for dem som ikke har tenkt å barbere bort alt, men som heller vil trimme skjeggstubber eller korte skjegg. Ellers kan det følge med en egen lader som du kan sette barbermaskinen i, eller bare en ledning som lader den.

Hodet på barbermaskinen vil også være avtagbar slik at du kan rense den innvendig hvor det ofte samles mye hår, da kan du enten bruke en liten børste som følger med, eller vaske den i springen slik at den blir helt ren. Det kan også følge med flere ting når du kjøper en barbermaskin, om du kjøper et lite sett, kan det også følge med ting som en nesehårtrimmer. Det går ikke an å fjerne nesehår med vanlige barbermaskiner, derfor er det egne trimmere som er mye mindre som er designet til å gjøre den jobben.

Det finnes også mange barbermaskiner med mange ulike funksjoner og tilbehør som lar deg gjøre mer enn å bare barbere ansiktet. For eksempel kan noen modeller også stusse og style håret ditt. En barbermaskin hår vil være flott for de som liker å stelle litt med håret sitt etter å ha vært til frisøren for å vedlikeholde det, eller for de som rett og slett aldri drar til frisøren. Det er ikke dumt med slike funksjoner på en barbermaskin, da slår man to fluer i én smekk.

Andre tilbehør som kan følge med barbermaskinen kan være en nesehårtrimmer. Mange tenker ikke på å kjøpe en nesehårtrimmer, men om det følger med en sammen med barbermaskinen vil du i hvert fall ha en tilgjengelig. Det kan være et godt redskap å ha for å fjerne både nesehår og hår i ørene og bør absolutt ikke undervurderes.

Størrelser på barbermaskiner

En barbermaskin er designet for at du skal få et så godt grep om hånden som mulig. Noen modeller vil være mer ergonomiske enn andre, men de fleste vil ikke skille seg ut når det kommer til størrelse. Mange barberhoder er formet for å kunne tilpasses ansiktet ditt, og kroppen på barbermaskinen vil være designet for å kunne passe i hånden din. Å ha et godt grep rundt barbermaskinen kan føles mye mer naturlig enn andre modeller som er for store eller klumpete. Noen produsenter tenker ekstra mye på komfort og på hvordan det skal kjennes ut mens man barberer.

Man skal tross alt barbere seg flere dager i uken gjennom resten av livet, da vil slike småting gjøre hverdagen bittelitt bedre. Sørg derfor for å finne en god barbermaskin med ergonomisk grep. Hvis du liker estetikk kan du også tenke litt på hvilket design du vil ha. Barbermaskiner har ikke bare teknologi som er hypermoderne, men det jobbes også hele tiden med å lage design som skal passe inn i den moderne hverdagen. Enten du liker det enkle eller det fargerike, vil du helt sikkert finne noe som passer for deg.

Pris på barbermaskiner

Det har vært mye innovasjon på barbermaskiner de siste årene, og er det veldig mange produkter i omløp hele tiden. Det betyr at de mest innovative og high-tech barbermaskinene vil ha en veldig høy pris, mens det fortsatt finnes produkter av den gamle sorten til en billig penge. Dermed kan du kjøpe deg en god, gammeldags barbermaskin uten at den skal koste deg mer enn noen hundre kroner, men er du ute etter en barbermaskin med god teknologi som føles ekstra behagelig å bruke, må du punge ut litt ekstra.

Ettersom mange bruker barbermaskiner mange ganger i uken, trenger det ikke å være så dumt å betale litt ekstra for god kvalitet. De mest moderne barbermaskinene vil føles ekstra skånsom mot huden, og kan fjerne stubber som har grodd i noen dager for lenge uten problemer. Prisene på barbermaskiner varierer ganske mye, en billig barbermaskin vil ikke koste mer enn et par hundrelapper, mens de aller beste kan koste oppimot 5000,- kroner. Men med tanke på at du skal bruke den flere ganger i uken over flere år, kan det være greit med en ekstra god barbermaskin om du har råd til det.

Det finnes jo også barbermaskiner i mellomklassen, som ikke er så billige at de er dømt til å ha dårlig kvalitet, eller som er så dyre at du blir helt blakk etter kjøpet. Mange modeller i mellomklassen vil inneha veldig god kvalitet og gi barberingsøkter med gode resultater. Er du heldig vil du også finne en god modell på tilbud slik at du får ekstra mye valuta for pengene. Om du har mye tålmodighet, vil det derfor ikke være så dumt å vente på et tilbud barbermaskin.

Alternativer til barbermaskiner

En av de største fordelene med en barbermaskin er at den bruker kort tid og er veldig effektiv. Men mange vil mene at den ikke er særlig god på å gi deg et plettfritt ansikt uten noen småstubber som henger igjen, derfor vil mange ty til gamle metoder. Den klassiske barberhøvelen ble introdusert på begynnelsen av 1900-tallet av Gillette, i dag blir den ofte sett på som en mer sofistikert måte å barbere seg på. En barberhøvel vil nok bruke en del lengre tid enn en barbermaskin, dessuten er det fare for å kutte seg i ansiktet, men resultatet kan bli mye bedre.

Å bruke en barberhøvel innebærer en del risiko, og det krever litt ferdigheter å få til en god barbering uten kutt i ansiktet. Det finnes riktignok «sikkerhets»-barberhøvler som ble markedsført til de som ikke var like flinke med høvlene, men også disse krever litt teknikk. En barberhøvel er nok et nisjeprodukt i dag, selv om det er mye som tyder på at de vil fortsette å være på markedet en god stund fremover, ettersom den har fordeler som elektriske barbermaskiner ikke klarer å etterligne.

Det er altså litt risiko å bruke en barberhøvel. Om du føler deg usikker på dine ferdigheter med en barberhøvel, er det selvsagt bare å fortsette med barbermaskinen. Men mange barbermaskiner vil også gi veldig gode resultat. Er du ute etter et plettfritt ansikt etter barbering bør du se etter gode modeller med high-tech-løsninger som vil få deg til å slutte å misunne de med barberhøvler. Problemet med disse barbermaskinene er dessverre at de koster veldig mye penger, men har du råd er det bare å knalle til. Finn en best i test barbermaskin, da vil du bli kvitt alle de irriterende stubbene som aldri brukte å gå bort.

Positive og negative sider ved barbermaskiner

Fordelene med en barbermaskin er kanskje opplagte for mange, men det er ikke alle som er like klare over de negative sidene ved barbermaskiner. For å ta det positive først: barbermaskiner gjør jobben raskt. Det er mange som er i krig med klokken i hverdagen, og derfor handler det om å fjerne hår i ansikt så fort som mulig for å få tid til andre ting. En elektrisk barbermaskin vil være en effektiv og rask måte å fjerne ansiktshår, og moderne teknologi gjør de mer komfortable å bruke. Gode modeller er både ergonomiske og skånsom mot huden, dessuten finnes det mange avtagbare hoder som lar deg bruke spesialtrimmere til skjegg og hår.

Så hvorfor skal man ikke da bruke barbermaskiner? Det er jo så enkelt og beleilig. De fleste som har brukt barbermaskiner vil allikevel kunne tenke på noen svakheter som gjør alternativene mer attraktive. For eksempel det faktum at barbermaskiner kan rive og lugge i hårene, og om du har et 3-dagersskjegg kan det være vanskelig å kvitte seg med de store stubbene. Dessuten vil ikke barbermaskiner gi et like rent og pent ansikt som en barberhøvel vil. Mange ganger må man holde maskinen over samme område over lang tid uten at alt håret går bort, en barberhøvel vil derfor gi et mye bedre resultat.

Så hva bør man egentlig velge? Det er helt opp til hver enkelt. Har du lite tid, eller om du ikke gidder å sette deg inn i barbehøvling, er valget enkelt. Men om du har lyst til å lære deg å bruke en barbehøvel kan du oppnå mye bedre resultater. Husk at en barberhøvel krever en del ferdigheter, om du ikke gjør det riktig vil du få mange kutt i ansiktet som ikke akkurat ser noe bedre ut enn noen småstubber som sitter igjen etter å ha brukt en barbermaskin. En barberhøvel må også bytte ut bladene hele tiden, de koster ikke mye, men det er noe ekstra å tenke på.

En annen stor fordel med barbermaskiner er at det kan følge med mye tilbehør som lar deg fjerne hår i nese og ører, eller skjeggtrimmere som lar deg trimme skjegget i tilfellet du har tenkt å la det gro en stund. Det finnes mange ulike multifunksjoner på barbermaskiner som gjør at de blir mer allsidige produkter. En barbermaskin til hårklipp vil også være fint å ha for de som vil stusse på håret sitt selv med barbermaskinen.

Det er altså mange gode fordeler med barbermaskiner. De som ikke har så mye tid til å bruke en barberhøvel flere ganger i uken, vil helst holde seg til den moderne hårfjerningsmetoden. For å fjerne hår mest effektivt kan det være lurt å investere i kvalitet. For å finne de aller beste modellene på markedet som selges for en rimelig pris, bør man se etter en test av barbermaskiner hvor flere modeller blir sammenlignet med hverandre. De kan dømmes etter funksjoner, brukervennlighet, kvalitet, ladetid/ladestasjoner, design, osv. Det kan være lurt å la ekspertene bedømme hvilken modell som har best kraft i forhold til kostnaden.

Hvem bruker barbermaskiner?

Det er bare å ta seg av hatten for de som virkelig rocker et langt skjegg, enten det er et forfatterskjegg, musikerskjegg, vikingskjegg, eller hipsterskjegg. Disse heldiggrisene kan bruke skjeggtrimmere istedenfor vanlige barbermaskiner, men andre dødelige må dessverre ty til barbermaskiner for å holde unna det irriterende ansiktshåret. Ansiktshår vil gro raskere hos noen slik at de må barbere seg nesten hver eneste dag, mens andre klarer seg med noen dager i uka. Felles for alle som bruker barbermaskiner er at de liker å bruke et godt produkt som er skånsom mot huden, som har et barberhode som fester seg godt i ansiktet, og helst en ergonomisk og effektiv maskin.

De fleste menn trenger altså en barbermaskin, og mange bruker dem veldig ofte. Noen barbermaskiner har med en god del tilbehør som gjør det litt enklere for forbrukeren, som en reisebag som lar deg pakke ned barbermaskinen og lader veldig enkelt. Siden man må ta med barbermaskinen hvor enn man skal reise, kan det lønne seg med litt ekstra beleilighet. Andre tilbehør kan være skjeggtrimmere og nesehårtrimmere som kan være kjekt å få med på kjøpet. Om du har litt penger til overs, trenger det ikke å være så dumt å investere i god kvalitet. Det kan gjøre hverdagen litt enklere om man har en god barbermaskin som er effektiv og som ikke skaper unødvendig irritasjon.

Det finnes også barbermaskiner som bare brukes til annet kroppshår, det finnes også egne «beauty trimmere» til damer som vil kvitte seg med hår på kroppen. Når man skal barbere hår på kroppen bør man ha en maskin som vil være ekstra skånsom mot huden, noen modeller vil være bedre på det enn andre. De beste barbermaskiner til kroppshår vil også være flinke til å fjerne hår som er litt sta uten at det gjør vondt. Se etter en barbermaskin dame test om du vil finne den beste modellen.

Menn vil nok være på utkikk etter barbermaskiner som kan barbere ansiktet på en mest effektiv måte. Om du sliter med hår i nese og ører i tillegg kan du alltids kjøpe deg et sett eller en barbermaskin med mye tilbehør. Den aller viktigste egenskapen i barbermaskin menn er selvsagt å effektivt barbere bort skjegg og stubber slik at ansiktet blir rent og pent. Men ekstra tilbehør kan også være veldig nyttig å ha.

Hvilken barbermaskin bør du kjøpe?

Markedet har blitt oversvømt av nye barbermaskiner den siste tiden, men det er bare bra for forbrukeren. All etterspørselen har ført til at produsentene satser på nyvinninger innen teknologi og brukervennlighet. Man må nok betale en del ekstra for de aller beste barbermaskinene, men de har altså blitt designet for å tilpasse seg behovene til folk flest og vil være veldig gode å bruke. Om du ikke har så mye penger i lommen, vil en helt vanlig barbermaskin også gjøre susen. Du vil finne mange maskiner til noen hundrelapper som vil fungere greit, men ikke optimalt.

Det er altså mange som bruker barbermaskiner, men det er ikke alle som er like flinke til å velge god kvalitet. Det er nemlig veldig stor forskjell når det kommer til kvalitet, derfor vil det være lurt å finne de beste modellene. En barbermaskin test vil gjøre valget mye enklere, man vil føle seg mye tryggere på sitt valg etter å ha sett hva ekspertene mener. Med mindre du er en ekspert selv? Da bør du isåfall se på funksjoner, robusthet, materiale, og tilbehør for å finne den som vil være av best kvalitet.

Den beste barbermaskin vil ha en ergonomisk utforming, ha gode, roterende barberhoder som vil tilpasse seg ansiktet ditt, og gjøre kjapp prosess med å fjerne skjegget ditt. De som har prøvd skjøre modeller som bruker altfor lang tid på å fjerne skjegg og stubber vet å sette pris på god kvalitet. Det vil være stor forskjell på de beste og dårligste modellene, så det vil nok lønne seg å velge god kvalitet.

Tips til barbering

best i test barbermaskinMange moderne barbermaskiner skryter av å kunne barbere mens du dusjer, men det beste du kan gjøre når du barberer deg er å holde barbermaskinen og ansiktet ditt tørt for best mulig effekt. Noen klokker vil også skryte av å fungere 100 meter under vann, men hvor mange bruker egentlig klokken sin der? Om barbermaskinen din er vanntett, kan det på den andre siden bli enklere å rengjøre den. Men først bør du bruke den lille børsten som følger med til å fjerne alt håret som har samlet seg. Først må du åpne lokket på barberhodet, tøm ut alt håret i søpla, så kan du holde den under springen mens rennende vann rengjør barbermaskinen.

Ellers må du sørge for at barbermaskinen er godt oppladet før bruk. Du kan være ille ute om du barberer halve ansiktet, så slukner barbermaskinen før du skal i et møte. Mens du barberer deg bør du ikke presse barberhodet for hardt mot huden, den vil kunne fjerne ansiktshår uten altfor mye tvang. Det beste vil også være å barbere mot retning som håret gror for best mulig effekt av barberingen. Hvis du har latt håret gro en stund til et halvlangt skjegg kan det være lurt å trimme det slik at det blir enklere å barbere etterpå.

Om barbermaskinen din er litt gammel gjelder det å holde den ren til enhver tid slik at den vil fortsette å fungere optimalt. Du kan bruke vann og såpe for en god rengjøring, og husk å fjerne alle hårene som har samlet seg. Når du er ferdig med å barbere deg, kan du også vaske ansiktet ditt og tørke det med en håndduk. Deretter kan du prøve deg med en after shave for å berolige huden din. Husk å bruk en barbermaskin av god kvalitet for at barberingen skal være så god og skånsom som mulig. Det er ikke nødvendig å stresse med barberingen, dess mer tid du bruker, desto bedre kan resultatet bli.

Vedlikehold av barbermaskinen

Sørg for å alltid holde barbermaskinen ren, da vil den holde mye lengre og fungere bedre. Du bør alltid rengjøre den etter bruk, om den er vanntett trenger du bare å holde den under vasken. Tørk barbermaskinen etter vask, og den bør holdes tørr når den ikke er i bruk. Noen modeller har en «auto cleaner» som følger med på kjøpet, de kan være veldig gode og praktiske. Om barbermaskinen ikke rengjøres kan du risikere at bakterier får et bosted i barbermaskinen din, det kan føre til hudproblemer som du absolutt bør unngå. Hvis bladene på barbermaskinene begynner å bli ødelagte kan du prøve å bytte dem ut istedenfor å kjøpe en helt ny barbermaskin, det kan du spare mye penger på. Men du bør ikke fortsette å bruke den om bladene er ødelagte, da kan du risikere å kutte deg i ansiktet, og barberingen vil bli mye mindre effektiv.

Med godt vedlikehold av barbermaskinen, vil den holde ut i mellom 3-5 år. Veldig gode barbermaskiner er designet for å holde ut mye lengre, derfor kan noen modeller vare i rundt 7 år om du har investert i god kvalitet. Men det kan hende at bladene blir ødelagt før selve barbermaskinen, derfor kan det være lurt å bytte dem ut ca. en gang i året.

Før du kjøper deg en barbermaskin…

…bør du helst sammenligne ulike modeller og se hvilke funksjoner og tilbehør de har. Det er faktisk en god del forskjell på barbermaskiner, det vil være store ulikheter på kvalitet, noen vil være vonde å bruke mot huden, og mange bruker veldig lang tid og har store problemer med å fjerne skjegg og stubber. Det finnes veldig mange gode modeller på markedet om du vet hvor du skal lete. Det er ingen skam i å se etter tips på nettet om hvilke modeller som er bedre enn konkurrentene.

Kanskje skal du kjøpe en barbermaskin til en venn eller et familiemedlem i julegave eller bursdagsgave? Det er et ganske godt gavetips. Men ikke skuff dem med en modell som er ekkel å bruke, og som gir dårlige resultater. Overrask din venn med en high-tech barbermaskin som de kan bruke i lang tid fremover, da kan det bli en ekstra gledelig jul.

Det store spørsmålet til de aller fleste vil nok være pris. Kan man få en barbermaskin av høy kvalitet til en veldig billig pris? Det enkle svaret på det er dessverre nei. Kanskje finnes det noen unntak, men de er nok sjeldne. Det beste ville nok ha vært å finne en god modell i mellomklassen som vil være robust og som kan tjene deg lenge. Kanskje sparer du noen hundrelapper i dag om du kjøper den billigste modellen du finner, men det kan du angre på hver dag du barberer deg fremover.

Kanskje hadde det vært billigere å spare til skjegg? Eller eventuelt å bruke en barberhøvel. Noen ganger kan det være bedre å tenke praktisk og ikke økonomisk. Du vil spare mye tid på å kjøpe en barbermaskin, og de aller beste vil gjøre en veldig god jobb slik at du slipper å bruke tiden på å bruke en barberhøvel. Produsentene lager stadig nye modeller med nymotens teknologi som gjør barberingen både enklere og mer effektiv. Men mange vil uansett være trofaste til de klassiske barberhøvlene.

Videre lesning