Image default

Topp 5 Romaskiner

Å finne det beste produktet i denne kategorien er ingen enkel oppgave, derfor har teamet til Barebeste gjort individuelle produkttester og forskning slik at vi kan hjelpe deg med å gjøre de riktige valgene. Om du kjøper noe gjennom en av linkene fra vårt innhold kan vi tjene en liten kommisjon som hjelper med å støtte vårt arbeid.

Har du vært på et treningssenter og sett på alle treningsverktøyene rundt deg uten å vite hvilken du bør bruke selv? En romaskin er et godt verktøy for å bygge muskler og vil gi hele kroppen en god treningsøkt. Den vil i tillegg stimulere hjertet og lunger og få deg svett og sliten. Det er også et verktøy som kan brukes til å rehabilitere svake ledd. Det er egentlig vanskelig å finne svakheter med denne maskinen, tar du treningen din seriøst er dette et verktøy som vil jobbe med hele kroppen samtidig, og det er det få som ikke vil.

Om du synes det er bedre å trene hjemme kan du kjøpe en romaskin til treningsrommet ditt. Da får du trene i fred og ro uten forstyrrelser fra andre. Selv om roing kan virke enkelt og monotont, er det mange forskjellige måter å trene på. Start med oppvarming for så å ro i intervaller, du kan endre på tyngden, men det er avhengig av hvilken type trening du er ute etter. Det er mulig med både høy og lav intensitet på en romaskin.

Å trene romaskin er bra for hele kroppen, det vil både brenne kalorier og trene styrke. Du kan justere på hvor mye motstand du vil ha, så du kan tilpasse treningen etter behov. Enten du skal øve til å ro i ekte båt eller bare trener for treningens skyld er dette et flott verktøy som vil hjelpe deg. Det finnes mange treningsverktøy på markedet, og det kan være lurt å variere. Men en romaskin er et veldig allsidig produkt som kan styrke hele kroppen og vil derfor være et flott verktøy å ha på treningsrommet.

I denne artikkelen har vi gått over noen av fordelene med å trene med en romaskin og vi har sett på forskjeller på ulike maskiner. Den beste romaskin vil gi optimal trening og vil tjene deg i lang tid. Om du er ute etter informasjon om treningsmetoder, størrelser og pris er det bare å lese lenger ned. Gode romaskiner vil gjøre mirakler med kroppen din, men husk at det er kvalitetsforskjeller på de ulike modellene. Har du tenkt å kjøpe en romaskin som vil være et ideelt treningsverktøy, kan det være lurt å undersøke forskjellige modeller litt nærmere for å finne frem til den beste.

En romaskin best i test vil være et effektivt treningsverktøy å ha i hjemmet. De beste romaskinene vil i tillegg til god kvalitet på materialer, ha en LCD-skjerm hvor du kan se hvor langt du har rodd og hvor lang tid du brukte. Skjermen kan også vise hvor mange kalorier du har brent, kan måle pulsen din, og mye annet. Gjør mest ut av treningen og analyser fremgangen din, da er det lettere å sette seg nye mål som man kan jobbe mot.

Mekanisk roing

romaskin treningEn romaskin fungerer nesten på samme måten som roing i båt, bare at det er en mer mekanisk måte å gjøre det på, akkurat som tredemøller er mekaniske versjoner av jogging. Du kan endre på hvor tungt det skal være å ro, slik at du kan variere mellom høy og lav intensitet. En av fordelene med romaskiner er at de kan styrke hele kroppen, det er det ikke mange treningsverktøy som gjør. Den vil også være ideell for å restituere og å jobbe med svake ledd i kroppen.

Det finnes tre forskjellige typer romaskiner, de som bruker vannmotstand, luftmotstand og magnetisme. Romaskiner med vannmotstand prøver å etterligne den ekte ro-opplevelsen som man vil få i en båt på sjøen, derfor kan romaskiner være gode verktøy for de som har tenkt å ro profesjonelt. En romaskin med magnetisme vil være mest stillegående av dem alle, men hvilken type du skal ha kommer litt an på hva du er ute etter. Det finnes også hydrauliske typer på markedet, de kan være mer fleksible med tanke på oppbevaring i skap og er ofte en billig løsning.

En tredemølle vil bare hjelpe deg med kondisen, mens en romaskin vil la deg bygge opp styrke i kroppen i tillegg til å brenne kalorier. Men det kan være bra å bytte mellom forskjellige treningsmåter, så du bør ikke forlate tredemøllen for evig tid selv om du kjøper deg en romaskin. For å finne den romaskinen som gir best effekt kan det være lurt å lese en test av romaskin for å se hva ekspertene mener. Det er mange modeller på markedet og noen er mer effektive enn andre.

Å trene for treningens skyld har blitt veldig populært de siste årene og treningsstudioer har skutt i været. Men mange liker å trene hjemme, man kan få akkurat like gode resultat med et eget treningsrom. Problemet med å trene hjemme er at man ikke vil ha like mange treningsverktøy å velge mellom slik som man har på et treningsstudio, derfor er det ekstra lurt å tenke på akkurat hvilket verktøy man skal bruke. En ro maskin vil være et godt kjøp, da får du trent hele kroppen og vil brenne mange kalorier. Det er selvsagt lurt å variere treningen litt, men en romaskin er enkel å bruke og vil gjøre treningen til en drøm

Still inn ønsket treningsmengde på displayet

Hvordan du bruker romaskinen er avhengig av hvilken trening du er ute etter. Heldigvis er det mulig med mye variasjon på slike maskiner. Du kan selv velge hvor mye motstand du vil ha på maskinen, men ikke prøv å lur deg selv med å ha det for tungt hele tiden. Er du ute etter høy intensitet kan du stille inn mye motstand, men for økter som skal vare litt lengre bør du ha mindre motstand slik at du ikke sliter deg ut med en gang. Det kan være viktig å planlegge hvilken type trening du skal ha hver dag, og å vite hvor mye motstand som passer til din trening. Om du øver deg på å ro på vannet kan du prøve å stille inn motstanden slik at det blir noe lignende som å være i en båt.

Displayet på romaskinen kan vise deg nyttig informasjon som kan være verdt å få med seg. For eksempel kan den vise hvor lenge du har trent og hvor mange kalorier du har brent. Den kan også vise hvor fort du ror og du kan velge deg et mål – f.eks X antall kilometer på X minutter. Skal du trene intervalltrening kan du også stille inn ønskede intervaller på displayet slik at det blir lettere holde kontrollen. Ellers vil du også ofte finne en pulsmåler på romaskinen. Det kan være nyttig å bruke all denne informasjonen til å få mest ut av treningen og for å sette seg nye mål.

Om du skal trene høy intensitet vil du trene i intervaller og er kanskje ikke like opptatt av å se på hvor langt du har rodd. Men for sportsentusiastene og de som trener på utholdenhet er det kanskje interessant å se hvor langt de kan komme i løpet av en treningsøkt. En god romaskin vil kunne la deg ro i lange distanser uten problemer. Om du trener på å ro på vann og har tenkt deg på langtur, kan du kjøpe en romaskin 10000 meter. Du kommer nok til å slå gamle rekorder etter å ha trent med en romaskin.

Vindmotstand, vannmotstand, hydraulisk eller magnetisme?

Er du på jakt etter en romaskin som kan bedre på helsen din må du huske på at det er forskjellige stiler og funksjoner på de ulike romaskinene. Du kan velge mellom de som bruker vind til å lage motstand og de som bruker vann. Bruker du en vanntank til å lage motstand vil treningen føles nesten som en rotur i båt, dess raskere du ror, desto mer motstand vil du kjenne i vannet.

Det er flere typer romaskiner på markedet ettersom det er så mye etterspørsel etter denne typen treningsverktøy. Romaskiner kjøpes både av private personer og treningsstudioer. Siden det blir så mange maskiner i omløp, vil det alltid bli mange alternativer å velge mellom. Det finnes både mange forskjellige typer romaskiner og flere prisklasser. Romaskin pris kan variere voldsomt, men det vil også kvaliteten. Selv om du finner en billig romaskin på butikken, betyr ikke det at du nødvendigvis vil gjøre et kupp.

Det finnes også romaskiner som bruker magnetisme til å lage motstand, disse modellene vil være mer stillegående enn de andre. Om du vil holde styr på hvor langt du har rodd, hvor lenge du har holdt på og hvor mange kalorier du har brent, kan du kjøpe en romaskin med avansert display. Noen gir deg også muligheten til å måle pulsen din mens du trener. Prisene på romaskiner kan variere mellom 1000-15000 kroner, så du må bestemme deg for hvilken prisklasse du har tenkt å investere i.

Det er altså mange typer romaskiner på markedet og det gjelder å finne en som kan hjelpe deg best. Roing maskin har vist seg å være en god måte å trene kroppen på, derfor har det kommet mange ulike typer som har spesialisert seg på forskjellige ting. Noen modeller lar deg også koble til din smarttelefon med bluetooth eller du kan bruke en USB for å overføre data til din PC for ekstra analysering av treningen din. Det er mange som liker å analysere og kontrollere treningen, og det kan være bra for idrettsutøvere eller de som liker å optimalisere.

En hydraulisk romaskin er et budsjettvalg til de som ikke har tenkt å bruke så mye penger på en romaskin. Disse romaskinene vil også være stillegående, men vil ikke være like gode som de andre. Men den har flere fordeler i tillegg til prisen, de er ofte små og enkle å lagre i et skap ettersom det er lett å brette dem sammen. Mange modeller har også et sete som glir frem og tilbake, og noen fokuserer på trening av den øvre kroppen. Ulempene med disse er at de ikke holder ut veldig lenge og krever at du stadig må reparere småting på den, roingen vil heller ikke føles lett og naturlig som på de andre romaskinene. Ettersom oljenivået i romaskinen endrer seg, vil også motstanden endre seg, noe som kan føre til mye irritasjon. Altså er ikke denne typen den beste på markedet, men er du ute etter det billigste alternativet vil hydraulisk være noe for deg.

Stort treningsverktøy

En romaskin vil være litt over 3 meter i lengden, 50 cm i bredden og 1 og en halv meter i høyden mens den er utslått. Siden de er så store, kan det være vanskelig å ta den med hjem til treningsrommet. Mange leverandører vil hjelpe deg med frakt slik at den kommer trygt frem uten problemer. Det kan være lurt å prøve modellen i butikken eller andre plasser før du kjøper den for å vite om lengden og høyden passer for deg og om den er komfortabel å bruke.

Romaskiner med vindmotstand og vannmotstand er ofte litt større enn hydrauliske ettersom de bruker en vifte eller en vanntank. Om størrelse er et problem vil ikke disse være ideelle for deg. En hydraulisk romaskin trenger ingen vifte eller vanntank, og vil dermed være mye slankere og lettere å demontere for å plasseres i et skap. Med en slik modell trenger man heller ikke et helt rom som er dedikert til treningen og vil derfor passe godt for nybegynnere som kan legge romaskinen i et skap når man ikke bruker den. Etter hvert kan man kanskje tenke på å utvide treningshorisonten ved å kjøpe vekter, en tredemølle og kanskje en bedre romaskin. Da kan det være lurt å dedikere et helt rom bare til treningen slik at det blir enklere å få en rutine på det, man kan ta steg for steg.

Ideell for vekttap og muskelbygging

ro maskinRoing er en type trening som gir en kombinasjon av kaloribrenning og styrketrening. Romaskiner vil hovedsakelig styrke den nedre delen av kroppen, men vil også hjelpe armer og den øvre delen av ryggen. Altså kan hele kroppen din tjene på å bruke en romaskin, det kan ikke sies om alle andre treningsverktøy. En tredemølle vil hovedsakelig fokusere på å brenne kalorier og vekter vil hovedsakelig bygge muskler i armene. Det finnes veldig mange treningsverktøy som fokuserer på deler av kroppen, men det spesielle med romaskinen er at hele kroppen får kjørt seg.

Om du har tenkt å lage deg et treningsrom hjemme bør altså en romaskin være et godt valg. Har du tenkt å bare kjøpe ett treningsverktøy, hadde det kanskje vært lurt med en romaskin istedenfor noe som bare spesialiserer seg på én del av kroppen. Andre fordeler med en romaskin er at den kan gjøre deg bedre til å ro. Ro-mekanikken vil bli en del av deg etter å ha brukt denne maskinen en stund, og du vil klare å ro over lang tid om du går inn for det. En romaskin kan også hjelpe deg å restituere og å hjelpe svake ledd i kroppen. Derfor er det et allsidig treningsverktøy som bør være en del av ethvert treningsrom.

Roing er en effektiv aerobisk øvelse som kan styrke hjertet og lunger, bruker du den på denne måten vil den brenne fett og kalorier og føre til vekttap. Om man fokuserer på å trene på langdistanse, bør man helst ikke ha så mye motstand på romaskinen slik at man kan ro over lengre tid, et sted mellom 15-30 minutter hver dag burde holde. For de som vil bygge muskler, vil høy intensitet være foretrukket. En romaskin vil bygge muskler i både føtter, mage og armer. Vi har sett på flere av de forskjellige typene romaskiner i denne artikkelen, men det er ikke alltid lett å finne den som er objektivt best. Skal du ha en billig romaskin, vil hydrauliske modeller ofte være billige. Men skal du ha god kvalitet, bør du se etter en test romaskin for å se hvilke modeller som slår konkurrentene.

Det finnes mange måter å miste vekt på, men trening er alltid en stor del av det. Noen foretrekker å jogge ute, bruke tredemøller, eller andre måter å brenne fett og kalorier. Det viktigste er nok at du gjør noe som tilfredsstiller deg selv og at du liker å holde på med det. Romaskin trening vil være en litt morsommere måte å trene på, dessuten kan du sette deg som mål å ro profesjonelt om du ønsker å gå den veien. Mange har gått lei av tredemøller og leter etter alternativer, da er det godt at det finnes romaskiner.

Høy intensitet gir best resultat

Som nevnt tidligere kan roing gi mange helsegevinster og jobbe med mange deler av kroppen samtidig. Men det er kanskje ikke like lett å finne en treningsøkt som passer for deg. Hvordan du skal trene kommer an på om du er ute etter å brenne kalorier eller bygge muskler. Det er også mulig å gjøre begge deler samtidig. Eksperter har kommet frem til at høy intensitet ofte gir best resultater. Men om du er en sportsutøver som har tenkt å øve på utholdenhet, kan det være lurt med lengre økter. Uansett hvilken type trening du skal ha bør du begynne med litt lett motstand for å bli komfortabel med maskinen og roingen.

Husk at det er viktig med både oppvarming og uttøying før og etter hver treningsøkt. Det vil sørge for at kroppen får best utbytte av treningen. Det finnes mange forskjellige treningsmetoder med romaskiner, så du bør lete etter en som passer for deg. For trening med høy intensitet trenger man intervaller, for eksempel kan man sprinte i 30 sekunder, ha 30 sekunders pause, og repetere det noen ganger. Les mer eksperttips på nettet for å finne ut akkurat hvordan du bør legge opp din trening.

Husk at noen modeller gir bedre kvalitetstrening enn andre modeller. Skal du kjøpe romaskin, vil en maskin med vanntank gi nærmest samme opplevelse som du får ved å ro i en båt. Om du har tenkt å bruke en del penger på en romaskin og kommer til å ta treningen seriøst, kan det være lurt å lete etter en god modell som gir deg best mulig trening.

Om du er ute etter en billig romaskin kan du alltids kjøpe en hydraulisk modell. Men disse modellene har en tendens til å gå i stykker fort, å endre på motstanden uten at du har gjort noe og gi mindre kvalitet på treningen. Derfor vil ikke disse være anbefalt for de som tar treningen ekstra seriøst. Men er du en nybegynner som ikke har tenkt å bruke så mye penger på trening, kan du alltids prøve deg på en slik modell.

Reparasjon og rengjøring

Som med alle andre produkter, kan det gå galt også med en romaskin. Noen ganger må man frem med skrutrekkeren for å fikse, eller så må man bytte den inn, om man fortsatt har garanti på den da. Mange romaskiner har en garanti på 2-3 år, men mange smådeler kan ha enda mindre garanti. Det kan være lurt å se på garantien før du kjøper den slik at du vet hvor lenge den varer. Men det er også mulig å være ekstra forsiktig med den om du vil at den skal tjene deg i lang tid fremover. For det første kan det være lurt å sette en matte under den, både for å beskytte maskinen og gulvet. Sørg også for at den er på et flatt underlag, og at rommet har nok plass til både deg og maskinen.

Ellers kan du alltids se etter om det er løse skruer på romaskinen eller om setet er løst. Om den begynner å lage rare lyder eller om den plutselig føles annerledes, bør du ta en ekstra nøye kikk på den. Hvis noe er ødelagt kan du ta en titt på bruksanvisningen som fulgte med for å se om den kan hjelpe deg. Det er ikke alltid at du må levere den med én gang, det er mange småting som kan fikses selv. Du kan rengjøre den ihvertfall en gang i måneden og ta en sjekk i ny og ne slik at den vil fungere optimalt.