Image default

Topp 5 Trampoliner

Å finne det beste produktet i denne kategorien er ingen enkel oppgave, derfor har teamet til Barebeste gjort individuelle produkttester og forskning slik at vi kan hjelpe deg med å gjøre de riktige valgene. Om du kjøper noe gjennom en av linkene fra vårt innhold kan vi tjene en liten kommisjon som hjelper med å støtte vårt arbeid.

De siste ti årene har trampoliner inntatt norske hager og bakgårder. Som lekeapparat har det langt på vei forskjøvet det tradisjonelle huskestativet. I takt med økende popularitet har også utvalget økt markant.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Din tillit er viktig for oss! Hvert produkt som er laget har vært forsiktig undersøkt for å sikre at du bare får se det aller beste. Les mer For å opprettholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

Trampolinen var opprinnelig et instrument brukt i idrett og den moderne trampolin ble oppfunnet av de amerikanske gymnasiastene George Nissen og Lary Griswold i 1936. De to var utøvere på gymnastikklaget til universitetet i Iowa. Ideen til trampolinen fikk de etter å ha sett trapesartister bruke sikkerhetsnettet for å øke underholdningsverdien under showene deres. Derfor begynte de å eksperimentere med å strekke et kanvas-lerret mellom en vinkeljernramme og festet til springfjærer. I utgangspunktet var trampolinen ment som et treningsapparat for turnere, men den ble raskt så populær at det utviklet seg til en egen idrett. Selve navnet trampoline kommer fra spanke Trampolin, som betyr stupebrett. Ryktene skal ha det til at Nissen første gang hørte ordet under en demonstrasjon i Mexico og at han siden bestemte seg for å engelskifisere ordet og bruke det om sin egen patenterte oppfinnelse.

Siden 1942 har Nissen og Griswold produsert trampoliner under navnet Nissen-Griswold Trampoline & Tumbling. Larry Griswold døde i august 1996, mens George Nissen døde i april 2010. Selskapet Nissen Trampoline lever i beste velgående selv i dag.

Det finnes mange titalls trampoliner å velge mellom i det norske markedet. Forskjellen ligger ofte i kvalitet, pris og funksjon. Trampolinene finnes fra de enkleste lekene og opp til de som holder olympisk standard. Prisene varierer fra rundt tusenlappen og opp til flere titalls. Hva du skal velge vil avhenge av flere faktorer. Som alltid kan det være fristende å hive seg på et skikkelig trampoline tilbud, istedenfor å legge ut en halv månedslønn. Og i mange tilfeller kan det være helt greit å velge en billig modell, men som med det meste annet får du ofte det du betaler for. En billig, enkel og liten trampoline kan gjerne fungere fint for de aller minste barna, mens de litt større trenger noe som er kraftigere og mer holdbart.

Det aller viktigste er å lese nøye på spesifikasjonene for trampolinen og være sikker på at du kjøper en som holder til det bruket du ønsker. Det kan være forbundet med livsfare om personer som er tyngre enn trampolinen tillater benytter den. Det kan sikkert høres vel dramatisk ut, men det er faktisk tilfelle. En spent trampoline kan utløse enorme krefter.

Trampolinen består av en ramme, fjærer, matte, kantbeskyttelse og sikkerhetsnett.

Rammen er metallringen som utgjør trampolinens ytterkant. Denne er gjerne laget av et rundt rør i stål eller kraftig aluminium. På noen trampoliner er røret kledd i et mykt materiale eller plast. Rammen er feste for fjæringen og en av de tre grunnelementene i trampolinen. Tykkelsen på rammen og materialvalg vil variere fra modell til modell. Jo tykkere rammen er, jo tyngre og mer stabil er trampolinen. En tykk ramme tåler langt mer belastning og kan derfor håndtere kraftigere og mer spretne fjærer.

Fjærene festes mellom rammen og selve hoppematten. Det er disse som avgjør, sammen med tykkelsen på rammen, hvor mye «sprett» det blir i trampolinen. Kraft og spents vil avhenge av fjærenes bredde, lengde, materialvalg, antall og ikke minst hvordan de er montert. På de minste trampolinene er det gjerne montert 72 eller 80 fjærer med en diameter på rundt 25 mm. I en trampolinetest vil disse gjerne gi en hardere spretteffekt enn de litt større trampolinene. Det innebærer at du ikke får så mye trampolineeffekt ut av slike fjærer. Det blir litt som å hoppe på en planke. Små innendørstrampoliner, blant annet brukt for balansetrening, har gjerne denne type fjæring.

Skal du ha skikkelig sprett i trampolinen bør du velge en trampoline med 120 fjærer og en diameter på 30 millimeter. En god sprett-trampoline bør i tillegg ha fjærer som er 23 centimeter lange eller mer. Da oppnås en vesentlig større bevegelse i matten og du får både dype og høye sprett. Fjærene er laget galvanisert stål og som regel svært holdbare. Over tid kan fjærene strekke seg noe, spesielt dersom de utsettes for gjentakende overbelastning for eksempel ved at hele familien leker på trampolinen sammen ofte.

Matten eller duken er det vi ofte omtaler som selve trampolinen. Duken festes i fjæringen og lages som regel i et sterkt plastmateriale kalt polypropylenvev. Dette materialet kjennetegnes ved at det er svært slitesterkt med tilnærmet uendelig levetid. Det kan oppstå slitasje i fjærfestingen, der det er begått en kantsøm. Etter noen år er det vanlig at sømmene revner og duken må byttes. Det gjelder spesielt dersom trampolinen blir stående værutsatt.

På profesjonelle, konkurransetrampoliner benyttes en matte vevd av tynn nylonduk. Denne gir mindre luftmotstand og dermed øker muligheten for virkelig høye hopp. Men av kostnadshensyn er ikke slik duk å finne på såkalte familietrampoliner. Nylonduken har også vesentlig lavere holdbarhet enn polypropylen.

Kantpolstring er ikke egentlig en del av selve trampolinen, men ansett som ekstrautstyr. Dog er dette ekstrautstyr du bør regne som en del av investeringen, siden den er helt nødvendig for sikker bruk. Kantpolstringen legges ovenpå rammen og fjærene, slik at dette er dekket. Dermed beskytter kantpolstringen området mellom duken og rammen. Den skal hindre at du tråkker utenfor, faller gjennom fjæringen eller setter deg fast i fjæringen. Som oftest lages kantrammen i et tykt ekspanderende plastmateriale som EPE eller EVA. Ideelt bør tykkelsen være minst 25 millimeter. Noen kantpolstringer lages i såkalt polyuretanskum, men dette er sterkt frarådet siden det blir for mykt og i tillegg tar til seg vann. Kantpolstring er ikke et område der det bør spares inn.

Det samme gjelder for trampolinens siste bestanddel, sikkerhetsnettet. I Norge ble det en stund hevdet at det er forbudt å selge trampoliner uten sikkerhetsnett. Dette er ikke helt riktig. Dersom du allerede har et velfungerende nett, kan du godt kjøpe ny trampoline uten å ta med deg et nytt nett. Men det er forbudt å bruke trampoliner uten nett. Selv små, billige trampoliner skal leveres med nett. Likevel er det mulig å finne useriøse forhandlere på nett som selger nettløse trampoliner. Dette er et område som ikke kan overdramatiseres. Trampoliner uten nett er livsfarlige og det har vært nok av medieoppslag om barn som har falt av trampolinen og skadet seg for livet. Derfor: Kjøp trampoline med nett med en gang og monter det riktig! Husk også på at du er ansvarlig for alle montasjer i din egen hage. Dersom et barn benytter trampolinen i din hage, uten at du er hjemme. Så er du likevel ansvarlig. Derfor er det en fordel å ha et nett som gjør at uvedkommende ikke kommer inn. Kanskje bør du også koste på deg en hengelås, slik at heller ikke dine barn bruker trampolinen når du ikke er hjemme.

Sikkerhetsnettene er enten montert langs rammen eller langs duken. Langvarig test av trampoliner har vist at det beste er at nettet er festet i rammen. Det skyldes både holdbarhet og sikkerhet. Et sikkerhetsnett som er festet i duken vil bli belastet for hvert hopp. Dermed strekkes nettet og vil enten ryke eller bli så elastisk at det ikke tar av for vekten når du trenger det som mest.

Det er lett å tenke at et sikkerhetsnett festet i duken vil redusere faren for at man kan skli under og treffe fjæringen. Men i praksis er det akkurat motsatt, siden et mattefestet sikkerhetsnett er montert med fester for hver trettiende centimeter. Disse festene kan løfte kantpolstringen, noe som igjen gjør at foten lett kan skli under og feste seg mellom sikkerhetsnettet og fjæringen.

Det finnes ulike modeller for hvordan nettet kan åpnes og lukkes. Det mest vanlige er en sluseordning, som gjør at du må gå litt til venstre og litt til høyre for å komme inn. Fordelen med et slikt system er at du slipper å tenke på å lukke nettet før du begynner å hoppe. Det er også langt mindre fare for at nettet åpner seg under bruk.

Trampoliner handler i stor grad om tilstrekkelige dimensjoner. Det gjelder også for sikkerhetsnettet. Som oftest monteres sikkerhetsnettet med solide stolper, helst opptil 38 millimeter. Under bruk kan det genereres store krefter på en trampoline og en hopper kan treffe nettet med stor kraft. Da er det viktig at stolpene som holder nettet oppe er av en slik dimensjon at de klarer å ta imot.

Hvordan nettet er festet til stolpene vil variere fra modell til modell. På noen er det festestropper med jevne mellomrom, mens andre nett er festet med langsgående strømper som tres over stolpen. Disse sikrer at belastningen fordeles over hele stolpens lengde og hindrer at nettet løsner.

Trampolineprisene har stupt siden de første hagetrampolinene kom på det norske markedet.

Samtidig har utvalget og ikke minst utsalgsstedene blitt mangedoblet. I dag selges trampoliner i alle fasonger hos de fleste sports-, lektetøys-, hus og hage- og fritidsbutikker. Samtidig kan du kjøpe trampoline på de store bredsortimentsbutikker. For fritidsmarkedet er det nå lavpristrampolinene som dominerer. Dette skyldes både at de færreste familier har større ambisjoner enn at barna skal ha det litt moro på sommeren og at kvaliteten på de billigere modellene nå er så god at det ikke er verdt pengene å legge ut over 10.000 kroner for en trampoline. For de aller fleste familier vil interessen for trampoline avta dramatisk etter ganske kort tid. Over det ganske land står det tusenvis av trampoliner og støver ned i kjellere, redskapsboder og garasjer. Da er det sjelden interessant å legge veldig mye mer penger i det enn du må.

Det er for så vidt uproblematisk å spare inn noen kroner på en trampoline, så lenge du sikrer deg at kvaliteten er tilstrekkelig og at alle sikkerhetsanordninger holder. Det sterke fokuset på sikkerhet kan virke noe spesielt, men det er utvilsomt det absolutt viktigste med en trampoline. Det er ingen underdrivelse å si at dette er avgjørende.

Sikkerhet og trygghet er det området hvor flest foreldre er skeptiske til trampoliner. De er redd for at barns skal skade seg under bruk av trampolinen. Og det er lett å forstå. Dersom trampolinen er montert riktig, har tilstrekkelig med sikring rundt og konstruksjonen er solid, så er ikke trampolinene noe mer farlig enn en huske eller en sykkel. Men det bør gjøres under oppsyn og man må sørge for at trampolinen benyttes til det den er konstruert for. Trampoliner er ikke lekeapparater der ungene fritt kan herje som de vil. Det er viktig å gi skikkelig og grundig instruksjon i bruken.

Når alt sikkerhetssnakket er unnagjort er det liten tvil om at trampolinen kan ha en fantastisk effekt på trening av barns balanse. For barn i alle aldre vil bevegelsene fra trampolinen fungerer utmerket som en balansetrener. Selv barn som så vidt har lært seg å stå oppreist har nytte av å bevege seg på en trampoline for å trene balansen. Det skyldes at det bevegelige underlaget lærer barna å håndtere ustøhet. I tillegg gir trampoline barn god trening i motorikk, muskelbygging og kondisjon. For oss voksne kan trampolinehopping være en svært effektiv måte å forbrenne kalorier på. Det er langt mer effektivt enn en joggetur. I tillegg er det både morsomt og enkelt.

Trampolinene har lenge vært benyttet til aktiv trening og mange idrettsutøvere benytter det regelmessig i sitt treningsopplegg. Under andre verdenskrig ble trampolinene benyttet av piloter for å øke evnen til å orientere seg i luften. Det er også brukt hyppig for å trene spents og balanse. Skihoppere tilbringer mange timer i uken på trampoline. Så det er ikke bare lek og moro, men også seriøs trening.

For de fleste vil det likevel være leken som står i førersetet når man kjøper en trampoline.

Og det finnes et rikt utvalg. Et nettsøk på trampoline vil gi deg ikke mindre enn 52,6 millioner treff. Nettsteder som driver prissammenligning har over 60 ulike modeller å velge mellom. Også bruktmarkedene bugner over av trampoliner i alle størrelser og fasonger. Det er med andre ord nok av trampoliner til salgs.

Som nevnt flere ganger er det viktig å bestemme hva du skal bruke trampolinen til før du velger. Dersom det bare er små barn som skal benytte den, kommer du både billigere og enklere unna enn om det er større barn eller voksne. Men husk at det er mulig for et mindre barn å leke på en stor trampoline, mens det er umulig for en voksen å leke på en barnetrampoline. Derfor kan det være fornuftig å kjøpe en som er dimensjonert for voksne, slik at hele familien kan være med om det skulle være ønskelig. Det er også viktig å tenke på at ungene bør ha noe å vokse på og at trampolinen også kan bli benyttet av større barn.

Kapasiteten til trampolinen opplyses i maksimalt antall kilo belastning eller brukervekt. De fleste trampoliner på det norske markedet vil være merket med såkalt TÜV-GS-CE godkjenning. Dette er en god sikring for at du får noe som har gjennomgått tilstrekkelig kontroll til å være sikkert. CE-godkjenning er EUs felles standard for produktmerking. Et produkt som bærer CE-merket oppfyller felles-europeiske krav til EUs metodedirektiv og forordninger.

TÜV er en tysk sikkerhetskontroll. Denne kommer da altså på toppen av CE-godkjenningen og utføres av det tyske sammenslutningen Technischer Überwachungs-Verein, eller den tyske overvåkningsforeningen. Dette er et samarbeid mellom tyske selskaper for å objektivt sikre at produkter følger gjeldende lovverket. Alle produkter som er godkjent av TÜV er også godkjent for bruk i Norge. Har de i tillegg CE-merket er det ingen grunn til å trekke kvaliteten i tvil.

Når vi snakker om trampoliner, snakker vi om tre ulike formfaktorer. Den klassiske hjemmetrampolinen er den klassiske, runde. Men det finnes også oval trampoline og rektangulær trampoline. Teknisk er de tre modellene like, men spesielt en avlang trampoline kan være mer plasseringsvennlig og ikke ta så stor plass i hagen. Den er for eksempel enklere å plassere inn mot en vegg eller en hekk. Ovale trampoliner har fordelen av å være lengre enn de er brede og derfor kan man alene gjøre flere lange hopp og i noen grad flere kunster. Prismessig er det ikke store forskjellen mellom de tre modellene, selv om du ofte kan finne billigere runde trampoliner.

High Jump er en av produsentene som selges i svært mange sports-, og fritidsutstyrsforretninger. Deres 3,05-store trampoline er blant de billigste i markedet og kan lett kjøpes for under 1.500 kroner. Denne trampolinen har en diameter på 3,05 meter og maksimal brukervekt på 120 kilo. Her er det med andre ord plass til barn og forelder på samme trampoline samtidig, selv om det ikke er av de kraftigste i markedet.

Totalhøyden på trampolinen er 2,05, noe som burde være tilstrekkelig for de mellomste barna. Høye tenåringer og voksne vil med denne høyden hoppe over sikkerhetsnettet. Trampolinen er utstyrt med 54 fjærer og er dermed blant de minst fjærbelastede. Dette er først og fremst en billig trampoline. Og hvor lenge den vil holde med røff bruk skal være usagt. Men prismessig er den så gunstig at den kan falle innenfor et spontankjøp.

ProFlyer er et annet merke, som selges hos en av de største samvirkene i landet. De har trampoliner i flere størrelser og modeller. For en 3,96 meters trampoline koster det rundt 2.500 kroner. Denne har åtte ben og dermed to mer enn High Jump. Flere ben innebærer at den vil stå stødigere mot underlaget og jevnt over føles tryggere i bruk. ProFlyer har utviklet et eget system kalt T-link som skal gjøre montering og demontering enklere. Systemet sørger også for en enklere og tettere overgang mellom trampoline og sikkerhetsnettet. ProFlyer leveres med en blå kantbeskyttelse som strekker seg fra kanten og helt over fjærene. Sikkerhetsnettet er festet mot duken, men overlappes noe av kantbeskyttelsen.

ProFlyer har også en oval trampoline. Størrelsen er 4,57 x 3,05 meter og vektbegrensningen er 150 kilo. Hoppematten er laget med UV-beskyttet duk og det er montert 72 galvaniserte fjærer inn mot rammen. Rammen har solid polstring. En fordel med den ovale formen er at det blir flere såkalte hoppesoner på trampolinen. Dermed er det enklere og mer sikkert å være flere på trampolinen samtidig.

I takt med at trampoliner har blitt mer populært i private hjem har det dukket opp en rekke spesialiserte nettbutikker, som bare selger trampoliner og tilhørende utstyr. Her kan du ofte finne svært gode tilbud og mange av dem selger det som er betegnet som best i test trampoline. Slike påstander skal du imidlertid være litt forsiktige med, siden det finnes svært få virkelig gode trampolinetester foretatt i det norske markedet. I Sverige er det gjennomført noen få kåringer av trampoline best i test, senest i 2017.

Fordelen med de rene trampolineselgerne er at de som regel har et solid utvalg av tilleggsutstyr og reservedeler. Det kan ofte være problematisk å finne hos de større allmenforhandlerne, siden disse stort sett baserer seg på store partikjøp. Når lageret er tomt, finnes det gjerne ikke så mange reservedeler igjen. Trampolinemarkedet for privatpersoner domineres heller ikke av store, kjente aktører, slik tilfellet er innen elektronikkbransjen for eksempel.

Selv om det er fullt mulig å finne gode trampoliner til en relativt billig penge, får du mye igjen for å legge litt ekstra i potten. Det gjelder ikke minst på varighet og kvalitet. De rimeligste trampolinene har gjerne en levetid på et par år, mens de litt dyrere kan fungere i opptil ti år. Dersom du må bytte fjærer eller hoppematten vil det gjerne bli like dyrt som å kjøpe en helt ny billigtrampoline. I tillegg har du utfordringen med om du i det hele tatt klarer å oppdrive en hoppematte til et relativt ukjent trampolinemerke. I en slik situasjon vil du garantert takke for at du la på et par tusen kroner og fikk noe som holder.

Og det er ikke stort mer som skal til. For under 5.000 kroner får du en stor trampoline på 3,3 meter fra Berg Favoritt. Legger du på en tusenlapp til, så øker diameteren med en meter. Dette er en trampoline av svært høy kvalitet til en fornuftig pris. Kantbeskyttelsen i sterk vinyl dekker både rammen og fjærene. Kantbeskyttelsen er hele 36 millimeter i tykkelse og god holdbarhet.

Rammen er konstruert i elektrogalvanisert stål, noe som gir god rustbeskyttelse.

Produsenten lover at dette er en svært god trampoline for personer mellom 30 og 100 kilo. Spesielt gir den god sprett for litt mindre hoppere. Selve trampolinen er noe stivere enn konkurrentene og derfor går heller ikke spretten like dypt. Dette gjør at den er best egnet for brukere fra 10 år og oppover. På gevinstsiden gir den stive matten en mer reaksjonsrask hopping.

Det medfølgende sikkerhetsnettet er 1,8 meter høyt og leveres med såkalt overlappende åpning. Dermed er det ingen fare for at barna faller ut av trampolinen under bruk. Nettet er montert på utsiden av rammen og festes til vatterte og beskyttede stolper. Stolpene kles med sorte futteral og nettet er festet i bunn og topp.

Som ekstrautstyr kan trampolinen leveres med fargerike trykk med forslag til hopp. Her kan duken inndeles i ulike hoppeprogram og gi barna beskjed om hvilken bevegelse de skal utføre.

Berg Favoritt kan også freshes opp med en rekke forskjellige ekstrautstyr. En stige for å komme seg opp på trampolinen er en god investering. Da slipper man å operere med usikre kasser som barna klatrer på. Stigen festes i rammeverket ved inngangen i nettet. En stige tilpasset Berg Favoritt koster i underkant av 300 kroner.

Forhandleren selger også såkalte forankringssett. Dette er en samling med plugger og barduner til å feste trampolinen sikkert. Dette er svært hensiktsmessig, spesielt om trampolinen står litt værutsatt. Trampolinene er store og tunge. Samtidig er de solide vindfang dersom vinden får skikkelig tak. En trampoline som tas av vinden kan være farlig både for personer og eiendom.

Et nedre sikkerhetsnett sørger for at ingen kryper under trampolinen under bruk. Noen barn kan synes det er en morsom ting å gjøre, men det kan naturligvis være svært farlig. Derfor vil et sikkerhetsnett som føres rundt trampolinen, som et skjørt, være en god investering. Da hindrer du også at husdyr krabber inn under trampolinen. Et nedre sikkerhetsnett koster gjerne rundt 500 kroner.

En siste investering som kan være hensiktsmessig er å kjøpe ett overtrekk. Dette tres over rammen og dekker både ramme, kantbeskyttelse, fjærer og duk. Fordelen med et slikt trekk er at det hindrer vann å legge seg på selve hoppematten og skjermer den for løv og annet rusk. For det første vil det bidra til at matten holder seg ren og sikker lenger, i tillegg til at vannet kan gjøre matten svært glatt og farlig i bruk. Derfor må man alltid sørge for at hoppematten er ren og tørr før den benyttes.

Skal du virkelig flotte deg er North Challenge en god investering. Fra rett over 6.000 kroner får du produktet som flere ganger er kåret til best i test trampoline av ekspertene. X-Games-vinner Tiril Sjåstad Christiansen er blant de profesjonelle idrettsutøverne som går god for denne modellen og som aktivt bruker den i sin trening.

Denne trampolinen scorer spesielt høyt på sikkerhet. Den leveres med det patenterte Horizon Protection System, HPS. Kort fortalt er HPS en forlengelse av hoppeduken som strekker seg over fjærene. Dersom en bruker tråkker under kantbeskyttelsen på en vanlig trampoline vil man enten treffe fjærene eller trå rett gjennom. Med HPS er selve duken forlenget langt ut mot rammen, slik at man bare vil tråkke på duk. På samme måte er HPS-nettet trukket inn over fjæringen og møter duken. Et tråkk på ytterkanten av rammen vil derfor ikke medføre at man tråkker ut av trampolinen, men at man blir stengt inne.

Foruten HPS har North Challenge en tykk og vattert kantbeskyttelse som ikke føles ubehagelig å trå på. Tykkelsen på kantbeskyttelsen er 30 millimeter.

Tester foretatt hos det svenske tekniske forskningsinstituttet, SP, viser at North Challenge kommer best ut i sprett, kantbeskyttelse, sikkerhetsnett og konstruksjon. I alt 11 trampolinemodeller ble testet og ingen var i nærheten av North Challenge.

Trampolinen har ekstra store fjærer, med en diameter på 33 millimeter. Fjærene er kjegleformede, noe som skal gi en mer energifyllt sprett. I tillegg kan sprettegenskapene justeres med en medfølgende softpack. Uten softpack vil trampolinen gjøre seg best for personer mellom 25 og 90 kilo, mens påmontert softpack egner den seg utmerket for hoppere fra 15 til 90 kilo. Påmontert softpack får du med andre ord en trampoline for hele familien.

North Challenge har utviklet en egen design på innfestingen av kantbeskyttelsen. Denne henger rett og slett litt over selve fjæringen. Da unngår man at fjærene og kantbeskyttelsen kolliderer og reduserer spretteffekten. I tillegg skaper kollisjonen en del irriterende lyd. Med North Challenges egenutviklede SPS (Silent Performance System) er dette problemet helt borte.

I tillegg til å vinne mange tester kommer North Challenge svært godt ut i kundeomtaler. Blant skrytet er at den er relativt enkel å montere og en jobb som to voksne fint klarer på egenhånd. Kundene trekker frem at man ofte tenker at en trampoline er en trampoline, men at North Challenge viser at det er mer komplisert enn som så. Dette er et produkt med en relativt høy pris, men der kvalitet og funksjonalitet vil gjøre at bruksverdien stiger merkbart. I tillegg er det en stor trygghet i å ha en trampoline der man vet at faren for at barna skader seg er minimert så mye som overhodet mulig.

Trampolinen er tilstrekkelig stor for at to mindre barn kan leke sammen på den, uten at det blir trangt. Dersom det er flere barn tilstede, bør man innføre en slags køording. På en trampoline er det svært lett for å krasje inn i hverandre og spesielt hodeskader etter skalling er ganske typiske skader.

Det er ikke uten grunn at North Challenge har fått god omtale av både testere og kunder. Dette er en gjennomarbeidet og solid trampoline, til en akseptabel pris. Ikke minst er det viktig å tenke på at denne produsenten leverer gode reservedeler og at annenhåndsverdien på North Challenge nok er høyere enn billigere modeller fra mer ukjente aktører i markedet. Utmerkelsene som best i test er fullt fortjent for denne trampolinen.