Image default

Topp 5 Melkeskummere

Å finne det beste produktet i denne kategorien er ingen enkel oppgave, derfor har teamet til Barebeste gjort individuelle produkttester og forskning slik at vi kan hjelpe deg med å gjøre de riktige valgene. Om du kjøper noe gjennom en av linkene fra vårt innhold kan vi tjene en liten kommisjon som hjelper med å støtte vårt arbeid.

Det finnes mange måter å skumme melken på, men den enkleste måten vil nok være med en melkeskummer. Skal du nyte en latté, cappuccino eller varm kakao vil en melkeskummer kunne hjelpe deg. En god melkeskummer vil både skumme og varme melken din, da vil kaffen smake akkurat som på en god kafé. Det finnes hovedsakelig tre typer melkeskummere: en håndholdt stav, en presse og elektriske melkeskummere.

Få god konsistens på ditt melkeskum ved å bruke et godt produkt. Noen tips kan også hjelpe deg på veien om du ikke har så mye erfaring. Det er blant annet anbefalt å skumme kald melk, liker du varm melk kan du varme den etter at den er ferdigskummet. Skummet melk fra butikken er også bedre å skumme enn hel melk, det hadde du kanskje ikke trodd. Man bør heller ikke begynne skummingen etter at man har lagt melken i kaffen.

Istedenfor å varme melken etter skumming, kan du også kjøpe deg en elektrisk melkeskummer som vil gjøre det for deg. Noen elektriske melkeskummere lar deg også velge hvilken type skum du skal ha og gjør hele jobben mye lettere og bedre enn en håndholdt visp. Velg mellom ulike skumtyper og finn din favoritt. Du kan også velge forskjellige temperaturer når den skal varmes.

Melkeskummere er kanskje et produkt for de som er litt ekstra glad i skummet melk til kaffen. Men det er ingen skam i å ta kaffen sin seriøst eller å gjøre prosessen litt enklere. Det er vanlig å investere i ting vi er glad i, om du elsker skummet melk til kaffen vil det da kanskje være naturlig å kjøpe en god melkeskummer som gjør hverdagen litt bedre og enklere.

Vi har sett på ulike tips som vil hjelpe de som har tenkt å kjøpe en melkeskummer. Om du er nysgjerrig på pris, design og rengjøring er det bare å lese mer om det nedenfor. Det finnes mange ulike melkeskummere på markedet og det er lett å bli villedet. Da kan det være lurt å lese seg litt opp før man bruker penger på det. Tenk på hvilken type melkeskummer du er ute etter og hvilke funksjoner du vil ha, da blir det ofte lettere å velge riktig modell.

Forskjellige typer melkeskummere

melkesteamerEn håndholdt melkeskummer er veldig enkel å bruke, du har nok allerede lignende produkter i hjemmet som brukes til matlaging. Men en melkeskummer vil være designet til å kunne skumme melk på best mulig måte og vil være mindre enn andre lignende produkter. De fungerer akkurat som vanlige visper, så det blir litt mer tungvint enn å bruke en presse eller en elektronisk modell. En manuell presse vil kunne gjøre jobben enda bedre enn håndholdte modeller. Du bør helle i melk opptil en tredel av melkepressen slik at det ikke vil komme ut melk fra toppen, noen modeller gir deg en indikasjon på hvor mye melk som er anbefalt å ha oppi. Deretter kan du ha på lokket og pumpe i ca. 30 sekunder. Etterhvert blir det litt tyngre å pumpe, da må du ta i litt ekstra. Når du er ferdig kan du riste den i sirkulære bevegelser for at den skal sette seg ordentlig.

Elektroniske melkeskummer er nok de enkleste å bruke og kan inneholde flere funksjoner. De beste elektriske melkeskummerne lar deg velge hvilken temperatur de skal varmes i, hvilken type skum du vil ha og hvor mye skum du vil ha. Hele prosessen er elektrisk, så alt du trenger å gjøre er å trykke på noen knapper. Disse produktene vil være dyrere enn håndholdte melkeskummere og manuelle presser, men de vil også være enklere, bedre, holde ut lengre og ha flere funksjoner. De som tar kaffen veldig seriøst, bør absolutt vurdere å kjøpe en slik modell.

En melkeskummer induksjon vil overføre varme ved hjelp av magnetisme, de lager elektromagnetiske felt for å lage varme enda hurtigere. Disse vil derfor være veldig effektive og mange vil foretrekke dem ovenfor andre typer.

Flott design

En elektrisk melkeskummer kan se ut som en kaffetrakter eller en liten blender. Det finnes mange forskjellige varianter å velge i og ofte er det pris som skiller de med best design og de som ser litt enklere ut. En manuell melkepresser vil ofte se ut som en gammel fløtekanne, men disse kommer også i mange ulike designs. Skal du ha en håndholdt modell, kan du kjøpe noen som er veldig enkle og minimalistiske eller noen med litt større håndtak og mer styrke.

Det er flere kjente merkevarer i kaffeindustrien som har etablert seg og laget gode melkeskummer. En melkeskummer nespresso vil ha et flott og moderne design. Nespresso er et selskap som kan veldig mye om akkurat det å gjøre kaffen perfekt, derfor har de også laget noen av de mest avanserte produktene på markedet. De har laget elektriske melkeskummere som ser ut som termoser eller kaffetrakter og yter veldig godt.

Mange har stolthet knyttet til hvilke produkter de har i hjemmet, enten det er kaffetraktere, en TV på stua eller andre møbler. Derfor er det ikke så rart at man vil ha en god melkeskummer som ser bra ut på kjøkkenet. Manuelle melkeskummere har ofte et design som får dem til å se ut som antikviteter, det er en litt spesiell stil som mange er ute etter.

Melkeskummere med mest moderne design er nok en melkeskummer elektrisk. Disse modellene er både mer avanserte og ser litt bedre ut. Noen ser ut som kaffetraktere, mens andre ser ut som moderne, elektriske produkter. Det trenger ikke å være så dumt å ha en slik ved siden av kaffetrakteren. Disse modellene vil også være enklest å bruke ettersom du slipper å bruke hendene.

Enkel vispe eller varmefunksjon?

Er du en kaffeelsker av den enkle typen vil du kanskje ikke trenge de mest avanserte modellene. Da vil kanskje en håndholdt melkeskummer holde i massevis, disse vil være enkle og billige og vil gi deg skummet melk i massevis. Men de mer avanserte melkeskummerne vil ha bedre kvalitet og flere funksjoner. Bruker du en håndholdt modell vil du ikke få så mye skum som du vil få i en manuell presse. Vil du i tillegg varme opp melken og velge mellom forskjellige temperaturer og typer skum, bør du kjøpe en elektrisk melkeskummer.

Å skumme melken er en kunst, derfor kan det være lurt å kjøpe en god melkeskummer. En uformell kaffekjenner vil kanskje ikke trenge så mye luksus, men en veteran vil ofte søke etter de beste måtene å nyte kaffen på. Elektriske melkeskummere er nok den enkleste typen, men manuelle presser skal ikke undervurderes i sin evne til å lage godt skum. Hvilke funksjoner som du trenger må du nesten finne ut av selv, men det er altså en del å velge i.

Høyere pris for elektriske modeller

Melkeskummer pris kan variere veldig mye ettersom det er mange ulike varianter på markedet. En håndholdt modell vil være en enkel løsning til liten pris, men vil du kaffe av høy klasse bør du nok kjøpe en litt bedre melkeskummer. Folk har ikke samme forhold til kaffedrikking, noen synes at det er noe hellig ved hverdagen, mens andre ikke synes det er så veldig spesielt. Derfor vil folk like ulike melkeskummere og noen vil bruke mer penger på å kjøpe noe flott, mens andre bare vil skumme melken litt.

Skal du ha like god kaffe som på en kafé, bør du kjøpe en god melkeskummer som gir deg god valuta for pengene. Det er stor forskjell på en håndholdt melkeskummer og en elektrisk modell, og derfor er det ganske stor prisforskjell mellom de to. En melkeskummer best i test vil koste rundt tusen kroner. I tillegg til å skumme melken vil du da få varmet den opp og velge mellom forskjellige skumtyper. Kvalitet koster penger, men er du ikke så nøye med kvaliteten på skummet, kan du alltids kjøpe en billig håndholdt melkeskummer til under hundre kroner. En manuell melkeskummer vil være i en prisklasse imellom håndholdte og elektriske melkeskummere. Men uansett hvilken type du skal ha, vil hvert produkt også ha egne spesifikasjoner som gjør dem unike og derfor vil de ha ulike priser.

For å finne en melkeskummer av god kvalitet som har slått an hos andre forbrukere, kan du se etter en melkeskummer test. Om du skal bruke rundt tusen kroner på en melkeskummer kan det være verdt å undersøke hvilken modell som slår konkurrentene. Kaffen din vil ihvertfall aldri smake som før, skummet melk vil gjøre den mye rikere på smak. Så drikker du mye kaffe hver dag kan det gjøre en stor forskjell i hverdagen din.

Ta din daglige kaffe på alvor

Om du har din egen melkeskummer slipper du å dra på kafé for å få tak i kaffe som smaker ekstra godt. Gjestene dine kommer til å misunne deg hver gang de kommer på besøk. Etter å ha kjøpt din første melkeskummer kan du begynne å eksperimentere med forskjellige typer kaffe for å finne den du liker best. Blant annet kan du lage Café Latte, Espresso, Dobbel Espresso, Americano, og mye annet. Nordmenn drikker så mye kaffe hver eneste dag at om kaffen begynner å smake bedre, kan det være det lille ekstra som gjør dagen din mye bedre hver eneste dag. Det er ikke uten grunn at mange tar kaffen sin seriøst.

Hele familien kan dra nytte av en melkeskummer, og kanskje vil vennene dine komme enda oftere på besøk for å smake på den gode kaffen. Er du en ekte kaffekjenner vil du nok sette pris på en god melkeskummer, men de ulike modellene vil variere i kvalitet. Les deg opp på en test av melkeskummer for å finne den beste modellen på markedet. Enten du skal ha en håndholdt vispe, en manuell presse eller en elektrisk melkeskummer kan det være en fordel å investere i god kvalitet. Melkeskummet kan komme ut i flere varianter og det er en kunst å få det til slik at resultatet blir bra. En god melkeskummer vil ofte gjøre det meste av jobben for deg, slik at alt du trenger å gjøre er å nyte kaffen etterpå.

Velg en melkeskummer som passer til deg

Når du skal velge en melkeskummer må du tenke på hva du skal bruke den til. Om du er av typen som bare drikker kaffe i ny og ne men allikevel vil ha skummet melk til kaffen trenger du ikke noe mer fancy enn en vanlig håndholdt melkeskummer. Den vil gjøre jobben helt greit, selv om du ikke vil få den ypperste kremen ut av den. Kaffekjennere som er ute etter kafé-smaken vil derimot foretrekke bedre modeller med flere funksjoner og av såpass god kvalitet at den gir god konsistens. Ettersom du kommer til å bruke den ofte, kan det være lurt å investere i god kvalitet.

Om du ikke har noe imot å jobbe litt for kremen selv, kan du alltids kjøpe en manuell melkeskummer. Der er det ikke bare å trykke på en knapp slik at alt foregår automatisk, men det vil uansett være enklere og gi bedre utfall enn en håndholdt melkeskummer. Men den beste melkeskummer vil nok alltid være elektrisk, disse vil være enkle å bruke og du kan varme opp melken om du ønsker det. Når du skal velge riktig modell, kan du tenke på hvor brukervennlig den er og hvor mange funksjoner den har. De bør også vaskes for å fungere optimalt, så kanskje kan du tenke på å kjøpe en som er enkel å vaske.

Det er mange modeller på markedet og mange kjente merkevarer har kastet seg på den nye trenden. Det blir ofte sånn når oppfinnelser finner veien til private hjem og blir masseproduserte. Men ikke alle produkter vil gjøre jobben like bra. De som eier en kafé har ofte mye peiling på hvordan ting skal gjøres skikkelig og vil investere i produkter som gjør kaffen så god som mulig for å holde på kunder. Men det er ikke alltid at private personer undersøker produktene like mye. Kjøp en best i test melkeskummer for å sikre deg god kvalitet slik at du vil ha perfekt melkeskum til kaffen.

Rengjør melkeskummeren etter bruk

Å rengjøre melkeskummeren vil sørge for at den fungerer som den skal og at neste runde med melk blir ren og god. Bruker du en elektrisk melkeskummer må du huske på å skru av strømmen og koble den av før den er i nærheten av vann. Det kan også være lurt å la den kjøle seg litt først. Du kan vaske den med en fuktig klut og rense innsiden av muggen med varmt vann, ikke bruk skarpe objekter som kan ødelegge belegget. Melkeskummere skal vanligvis ikke legges i vaskemaskinen, så du bør rengjøre den selv. Du bør alltid vaske før den første gangen du bruker den, og deretter etter hver gang du bruker melkeskummeren. Da vil den holde ut i god tid fremover.

Kjøper du en melkeskummer med non-stick belegg vil ikke melken sette seg fast. Solide produkter er ofte laget av rustfritt stål og vil holde ganske lenge, men det vil fortsatt være lurt å vaske dem. Vil du ikke rengjøre den manuelt kan du også kjøpe deg en melkeskummer som demonteres og legges i vaskemaskinen.

Triks og tips

En melkesteamer vil bruke en litt annen metode enn vanlig skumming av melk. Når man steamer melken legger man tuppen av staven under overflaten av melken (istedenfor på overflaten som vanlige skummer gjør) for å lage en annen type melk som er litt tynnere enn vanlig skummet melk. Da vil melken også bli varmet jevnt.

Det kan være lurt å bruke et termometer under varmingen av melken slik at den ikke blir over 70 grader. Finn en melkesteamer best i test for å la maskinen lage det beste skummet. En god melkeskummer kan lage flere typer skum slik at den kan tilpasses din kaffe. Husk at det er veldig mange kaffetyper der ute som blir veldig gode med skum. Prøv deg frem med Espresso, Americano eller Caffé Latte og smak deg frem til din favoritt.

Når du skal finne den rette melkeskummer kan du tenke på hvor brukervennlige de er, hvor godt de sitter i hånden, hvilke funksjoner de har, hvilken type det er og hvor godt design den har. Alle disse tingene kan spille en rolle, derfor kan det være vanskelig å velge. Finn en test melkeskummer for å gjøre valget litt enklere. Etter du har kjøpt deg den perfekte melkeskummeren, kan du prøve deg litt frem slik at du får akkurat den smaken som du var ute etter. Det er ikke dumt å eksperimentere om du finner ut noe som kan gjøre hver eneste dag fremover litt bedre.

Er du glad i varm melk, bør du kjøpe en elektrisk steamer som gjør jobben for deg. Det er også mulig å varme på en kjele eller i mikroen, men da blir det ikke like lett. Finn en melkesteamer test for å få den beste steamede melken til kaffen din.

Hva bør du tenke på før du kjøper en melkeskummer?

melkeskummer nespressoHverdagen kan bli både enklere og bedre om man får nyte kaffe med skummet melk til enhver tid. Det er nok en oppfinnelse for ekte kaffekjennere, men de finnes det mer enn nok av i Norge i dag. Men å kjøpe en melkeskummer er ikke alltid like enkelt, markedet er full av forskjellige typer og ulike modeller, så man må tenke på hvilke preferanser man har og hva man egentlig er ute etter.

Det første man bør gjøre er å bestemme seg for hvilken type man skal ha. En håndholdt stav er av den billige typen som er ment for de som kanskje ikke vil kjenne så mye forskjell uansett. Man må selve vispe melken med en håndholdt melkeskummer, andre vil synes at det er enklere med andre modeller som gjør prosessen litt enklere. Da kan man for eksempel kjøpe en manuell melkeskummer som fungerer som en presse, da må man også bruke hendene litt, men resultatet blir en del bedre enn om man bruker en håndholdt stav. Helt til slutt har du elektriske melkeskummere hvor du bare trenger å trykke på noen knapper, så vil maskinen gjøre jobben selv. Disse vil være optimale for de som vil ha flere skumtyper og som liker å varme melken i tillegg.

De elektriske melkeskummerne vil koste mest, men er også enklere å bruke og vil lage godt melkeskum helt uten problemer. De dyreste modellene koster oppimot 2000,- kroner og vil ha mer enn nok av funksjoner, disse modellene er ment for de som er ekstra glad i melkeskum til kaffen. Manuelle melkeskummere koster litt mindre, men da må man også bruke hendene litt mer, dessuten vil ikke disse modellene klare å varme melken selv. Den aller billigste typen er de håndholdte, de kan koste langt under 100 kroner, men vil ikke gi helt samme resultat som de to andre typene.

Om du vil at melkeskummeren skal se fin ut på kjøkkenet, bør du også tenke på hvilken design du er ute etter. De manuelle modellene har ofte mer gammeldags design, men det kommer helt an på hvilken modell det er. De elektriske modellene ser ofte mer moderne ut og har flere knapper hvor du kan stille inn forskjellige funksjoner. Det er mange modeller på markedet med ulikt design, så om du vil ha fin design er det bare å lete.

Andre ting å tenke på før man kjøper en melkeskummer er brukervennlighet. Noen modeller er ekstra gode å holde i hånden slik at det føles helt naturlig å bruke dem. Tenk også på hvilke funksjoner du er ute etter slik at du vil få den beste melkeskummen.

Helt til slutt kan du tenke på om rengjøringen kommer til å bli et problem. Det er bare noen melkeskummere som kan demonteres slik at de kan puttes i en vaskemaskin, mange modeller må man vaske for hånd, og det er ikke ideelt for mange. Man bør rengjøre melkeskummeren etter bruk for å holde den i god stand slik at den vil fungere optimalt i fremtiden.