Image default

Topp 5 Massasjestoler

Å finne det beste produktet i denne kategorien er ingen enkel oppgave, derfor har teamet til Barebeste gjort individuelle produkttester og forskning slik at vi kan hjelpe deg med å gjøre de riktige valgene. Om du kjøper noe gjennom en av linkene fra vårt innhold kan vi tjene en liten kommisjon som hjelper med å støtte vårt arbeid.

Det er flere helsemessige fordeler ved å få massasje, enten man har en helsetilstand eller om man bare ønsker å kunne være fullstendig avslappet og stresse ordentlig ned. Istedenfor å gå til massasjetimer som ofte er dyre og krever at man bestiller time på forhånd og må reise, kan det derfor være en løsning å kjøpe seg en massasjestol. Med en massasjestol eller et massasjesete kan man dra nytte av flere fordeler, som å kunne få en full-kropps massasje i sin egen stue og slippe å måtte bestille massasjetimer. Enten man ønsker en massasjestol som er kåret til best i test, eller en billigere variant hjelper vi deg her å finne den perfekte massasjestol for deg. Vi går også i denne artikkelen gjennom de forskjellige tingene det kan være viktig å tenke på før man bestemmer seg for en massasjestol, og gir deg tips til hvordan du kan holde den vedlike.

Best generelt sett
Adamys
Vurdering
Best populaer
Gambino
Vurdering
Flest funksjoner
Sableline Zen S-line
Vurdering
Var favoritt
Compact 07
Vurdering

Hva er en massasjestol?

Det finnes flere forskjellige massasjeapparater å få kjøpt på dagens marked, og en av dem er massasjestoler. Man kan få kjøpt massasjeapparater som masserer spesifikke områder på kroppen, men til forskjell fra disse er en massasjestol laget for å kunne massere så og si hele kroppen og de fleste muskelgrupper. Det vil derimot være noen begrensninger utfra hvilken type massasjestol man kjøper, da enkelte modeller ikke masserer føttene, mens andre modeller også kommer med denne funksjonen. Noen av massasjestolene ser også ut som helt vanlige sofastoler slik at de ikke skiller seg ut fra resten av møblene. Med en massasjestol kan man med andre ord slappe av slik man gjør i en vanlig sofastol, men i tillegg nyte en deilig massasje. Til forskjell fra en vanlig sofastol er massasjestoler elektriske og inneholder opptil flere motorer, massasjeruller og massasjehoder som sørger for massasjen. De er derfor også en god del tyngre og dyrere enn de fleste vanlige sofastoler, og det kan derfor være lurt å undersøke hvilke forskjeller som finnes mellom de ulike modellene. For å gjøre det lettere å velge, og for å gi deg som kunde en bedre oversikt over hva det kan være lurt å tenke på før man kjøper massasjestol, har vi derfor laget denne artikkelen.

Hvordan fungerer massasjestoler?

Massasjestoler kan fås med forskjellige typer av massasjeteknikker, og gjerne flere valgmuligheter og funksjoner enn andre massasjeapparater som er ment for færre muskelgrupper. Til forskjell fra en vanlig sofastol har massasjestoler forskjellige massasjefunksjoner lagt inn i ulike deler av stolen. Noen har luftputer som gir deg trykkmassasje, i tillegg til massasjeruller og massasjehoder som knar musklene og masserer kroppen. Man kan også få modeller som tilbyr shiatsu massasje, vibrasjoner eller punkt massasje. Gjennom å koble stolen til strøm kan man velge mellom de ulike massasjeteknikken man ønsker, styrke og hvilke muskelområder man ønsker å få massert. Noen modeller kommer også med varmefunksjon, og de fleste kommer med justerbar fot- og ryggstøtte. Avanserte modeller kan i tillegg komme med kroppsscanning funksjon, en funksjon hvor stolen tilpasses kroppen og kan gjenkjenne massasjepunkter automatisk. Med denne funksjonen kan man dermed få en enda mer personlig tilpasset massasje.

Hvilke materialer er massasjestoler laget av?

Massasjestoler består hovedsakelig av en ramme som støtter et system av motorer, gir og massasjeruller som beveges i ulike mønstre. Elektriske motorer får så de mange forskjellige massasjehodene og rullene inni stolen til å bevege seg når stolen er koblet til strøm. De kommer ofte med en fjernkontroll som kan brukes til å velge mellom de forskjellige funksjonene og styrken på massasjen, og har en av og på knapp. De fleste stoler kommer i et yttermateriale av syntetisk lær som også gjør det enkelt å rengjøre og vedlikeholde stolen.

Størrelser og design for massasjestoler

massasjestol best i testDe fleste massasjestoler kommer i omtrent samme størrelse og er cirka like store som en sofastol. Enkelte av modellene kan være noe større dersom de kommer med justerbar fot- og ryggstøtte slik at ryggen kan legges ned. Det er også ofte vektbegrensinger på massasjestolene, og de kan variere i lengde, noe som er lurt å undersøke på forhånd før man velger modell. Enkelte modeller kan derimot forlenge fotstøtten for at stolen skal passe til flere høyder.

Når det gjelder design ser de fleste massasjestolene relativt like ut, men man kan få modeller som ser mer ut som en vanlig sofastol enn andre modeller. Modellene som skiller seg mest ut fra en vanlig sofastol er modellene som også masserer beina, og dermed har en inndelt fotstøtte hvor man plasserer beina. Disse er gjerne de største modellene, og også de med flest funksjoner og innstillinger.

De fleste stolene kommer i syntetisk lær som nevnt over, men man kan få dem i flere farger som blant annet hvit, beige, sort eller rød. Siden man kan velge mellom flere farger og design, har man derfor også større fleksibilitet når det kommer til å velge en modell som passer best inn der man ønsker å plassere den. Spesielt dersom man ønsker at massasjestolen skal passe inn med resten av møblene. Man kan også få massasjestoler som har flere ekstra funksjoner, som innebygd bluetooth og høyttalere, om man ønsker å koble stolen til telefonen for å høre på musikk eller lydbok mens man blir massert. Man kan i tillegg få kjøpt modeller med koppholder og lommer, slik at man enkelt kan plassere kaffekoppen i koppholderen eller legge fra seg bøker, magasiner eller andre ting i sidelommene på stolen. Skal man bruke koppholderen bør man derimot alltid passe på å bruke en kopp eller et glass med lokk, slik at man unngår å søle væske i stolen skulle man være uheldig nok å velte den.

Gjennomsnittspris for massasjestoler

Massasjestoler kan fort koste litt, men det er relativt stor forskjell på de ulike modellene. De aller billigste modellene koster fra 3000 kroner og opp mot 7000 kroner. Dette er modellene som ser mest ut som en vanlig sofastol, da de vanligvis ikke har den inndelte fotstøtten som er bygd for å massere beina. De billigste massasjestolene med fotstøtte for benmassasje koster mellom 10.000 kroner og 20.000 kroner, mens de dyreste modellene koster over 30.000 kroner. Det er med andre ord ikke det billigste massasjeapparatet man kan få kjøpt, men de fleste modellene kan til gjengjeld vare i flere år, og de har vanligvis en garantitid på 2 eller 3 år. Hva man ønsker å betale for en massasjestol vil derfor avhenge av om man ønsker en hvilken som helst stol eller en som har blitt valgt som best i test, samt hvilke funksjoner og massasje innstillinger man ønsker stolen skal ha.

Trenger man virkelig en massasjestol?

En massasjestol kan nok for mange virke som et luksusprodukt, spesielt dersom man ser på de dyreste modellene. Det kan derimot også være flere som kan ha nytte av en massasjestol for ulike årsaker, som foreksempel helseproblemer. For personer med helseproblemer kan man ha flere helsebringende fordeler og smertelindrende effekt av daglig eller ukentlig full-kropps massasje, kan en massasjestol helt klart være en bra investering. Om man regelmessig går til profesjonelle massasjetimer kan det også lønne seg i lengden å gå til innkjøp av en massasjestol, og man trenger ikke nødvendigvis å gå for de aller dyreste modellene for å oppnå god effekt.

En massasjestol kan også være greit å ha for personer som får jevnlig massasje på grunn av helseproblemer, men som av ulike årsaker sliter med å komme seg ut eller har begrenset mobilitet. En massasjestol kan dermed være praktisk for blant annet eldre, enten de bor hjemme eller om de bor på et eldrehjem. Siden jevnlig massasje har vist å kunne øke blodstrømmen og blodsirkulasjonen, er det flere helsefordeler man kan få gjennom massasje.

De kan også bidra til helsefordeler og økt humør blant ansatte på arbeidsplasser hvor man enten gjør mye stillesittende arbeid, eller om man er travel og mye i bevegelse i løpet av arbeidsdagen. Å ha en massasjestol kan da kunne gi mange fordeler til de ansatte gjennom at man kan ta en pause og få mer energi, eller føle seg mer avslappet om man er stresset.

En massage stol kan også være kjekk å ha om man bare ønsker å kunne nyte en avslappende massasje hjemme, uten å måtte få hjelp av noen andre eller behøve å dra til en profesjonell massør. Man kan enkelt koble stolen til strøm og sette seg ned å slappe av mens stolen masserer deg. En massasjestol kan derfor for mange være en bra måte å slappe av på etter en lang arbeidsdag, eller om man sliter med ømme og stive muskler. Det finnes med andre ord mange forskjellige situasjoner og steder hvor det kan være kjekt å ha en massasjestol, enten det er i sitt private hjem eller på arbeidsplassen.

Siden massasjestoler kan komme med flere funksjoner og innstillinger kan man også velge den massasjen man ønsker selv til enhver tid, noe som ikke alltid er like enkelt når man får en profesjonell massasje. Enkelte modeller kommer med mange forskjellige massasjeteknikker som blant annet shiatsu massasje, luftmassasje, knaing eller vibrasjoner. Man kan dermed enkelt variere mellom ulike typer og også hvilken styrke man ønsker på massasjen. Med en massasjestol kan man også velge om man vil ha en full-kropps massasje, eller om man vil fokusere på forskjellige områder av kroppen. Det er jo ikke alltid man har vondt i, eller er like sliten i hele kroppen samtidig, da man ofte har enkelte muskelgrupper som blir mer slitene enn andre. Med en massasjestol har man derfor mulighet til å velge å massere enkelte områder av kroppen om gangen, om det er spesifikke områder man ønsker å fokusere på. Man kan foreksempel starte med en nakke- og ryggmassasje, og deretter gå over til en fotmassasje når man føler nakken og ryggen er ferdig massert, eller andre områder av kroppen. Man har dermed full fleksibilitet og valgmulighet når det kommer til hvilke områder man vil få massert, hvor lenge, når og i hvilken rekkefølge.

Hvordan velge massasjestol

Når man skal velge massasjestol kan det være greit å lese seg opp på hvilke modeller som finnes på markedet, hvilke forskjeller det er mellom dem, og hvilke som har blitt utnevnt til best i test. Det kan også være nyttig å besøke en forhandler slik at du kan prøvesitte en massasjestol og gjøre en egen test før du kjøper den, siden det er et relativt dyrt kjøp. En annen viktig ting å huske på er at modellene kommer med forskjellige høyde og vektbegrensinger, så dette er noe man bør undersøke på forhånd før man velger modell. På grunn av den høye prisen, kan det også være greit å undersøke hva garantitiden er for massasjestolen man ønsker å kjøpe.

En annen ting det er lurt å tenke på når man skal velge hvilken modell man bør kjøpe er hva man hovedsakelig ønsker å bruke massasjestolen til. Om man ønsker å kjøpe en massasjestol for smertelindring og helsefordeler, eller om man ønsker en massasjestol for å slappe av og stresse ned. Om man ikke har så høye krav til hva massasjestolen skal brukes til kan man fint gå for en av de rimeligere variantene på markedet, og man trenger ikke nødvendigvis så mange forskjellige funksjoner og innstillinger. Skal man derimot ha en massasjestol hovedsakelig for en helsebringende effekt, eller om man har skader, bør man ta mer hensyn til hvilken modell man velger. Det kan blant annet være en fordel å velge en modell som også har varmefunksjon for at musklene skal bli varmet opp og massasjen være ekstra effektiv. Det kan i tillegg være en fordel å velge en massasjestol med flere massasjetyper og muligheten til å velge mellom forskjellig styrke på massasjen.

Ønsker man flere ting ut av massasjestolen og ekstra komfort kan en modell med koppholder eller lommer være en god idé. På denne måten trenger man ikke strekke seg eller gå ut av stolen for å hente kaffekoppen, og man har et praktisk sted å oppbevare favorittbladene sine eller boken man for tiden leser. Man kan også få massasjestoler med innebygd bluetooth og høyttaler om man ønsker å kunne koble mobilen til massasjestolen. Dette kan også være praktisk om man foreksempel har ryggproblemer og har problemer med å komme seg opp og ut av stolen, eller om man har andre skader som gjør at man har problemer med mobiliteten.

Massasjestoler har en tendens til å være tunge og det kan derfor være greit å se på hvor mye massasjestolen veier, og det kan være spesielt nyttig å finne en modell med hjul. På denne måten kan man mye enklere flytte på massasjestolen om man trenger det, og det er mye mindre sjanse for å lage riper eller skader i gulvet under flyttingen.

Ikke alle massasjestoler kommer ferdig montert, så det kan også være greit å undersøke om stolen kommer ferdig montert eller om man må montere den selv. Dersom stolen ikke kommer ferdig montert kan man også se om det er mulig å bestille montering når man kjøper stolen. Selv om man vanligvis må betale ekstra for montering kan det spare deg for mye frustrasjon og arbeid med å montere massasjestolen på egenhånd.

Siden å gå til innkjøp av en massasjestol ikke akkurat er billig, kan det også lønne seg å se hvor lang garantitiden er på modellen man vurderer å kjøpe. De fleste stoler kommer med en garantitid på 2 eller 3 år, noe som kan være betryggende om man skulle være uheldig nok å være ute for et uhell. Det kan også være en god idé å se om man kan finne en massasjestol som er på tilbud, gjennom å lete hos forskjellige leverandører, eller vente å se om modellen man har bestemt seg for kommer på tilbud i løpet av året.

Om man ikke ønsker en stor massasjestol, men ønsker en lignende full-kropps massasje kan et massasjesete være et alternativ. Man kan da se om man kan finne en massasjesete test for å se hvilken modell man burde gå for. Disse kan man så plassere i en vanlig sofastol, og på den måten gjøre om sofastolen til en massasjestol til en mye lavere pris. Om man ikke trenger en full-kropps massasje kan man også finne en mindre massasjepute til å bruke i en vanlig stol.

Hvordan bruke massasjestoler

massasjestol tilbudMassasjestoler er svært enkle i bruk og kan brukes av de aller fleste. De kommer derimot gjerne med høyde- og vektbegrensinger, så det kan være lurt å undersøke på forhånd at den eller de som skal bruke stolen mest er innenfor grensen. Det som krever mest arbeid når det kommer til massasjestoler er å montere dem sammen om man kjøper en modell som ikke er ferdig montert, eller ikke bestiller montering ved levering. Når stolen derimot er ferdig montert er det bare å koble den til strøm og begynne å bruke den. Kjøper man en med mange forskjellige innstillinger kan det være lurt å lese bruksanvisningen først, slik at man vet hvordan den fungerer og hva de ulike innstillingene gjør.

I de fleste bruksanvisninger for massasjestoler står det derimot nevnt forskjellige restriksjoner på når man bør unngå å bruke massasjestoler. Dette gjelder blant annet om man har hjerteproblemer eller har en pacemaker, barn under 14 år med mindre det er voksne i rommet, og gravide. Det har i mange år vært mange som advarer mot å bruke massasjestol når man er gravid, men det har ikke vært gjennomført nok forskning til å si at det skal være skadelig med massasje når man er gravid. Det skal derfor ikke være skadelig for gravide å bruke massasjestol, men om man vil være på den sikre side, eller man har andre helsetilstander man må ta hensyn til, kan det være greit å unngå å bruke massasjestoler. Det vil altså være opp til hver enkelt å avgjøre, eventuelt kan man spørre legen sin for å være helt sikker. Har man eventuelle skader bør man også forsikre seg om at det er trygt å bruke en massasjestol, og at man ikke risikerer å gjøre skaden verre.

Siden det er et elektrisk apparat er det viktig å unngå væske i nærheten av stolen, og man må alltid være helt tørr før man setter seg i stolen. Selv om man kan få modeller med koppholder, kan det være lurt å ha stolen i nærheten av et bord så man kan bruke bordet i stedet, eller alltid bruke en kopp med lokk. Man kan heller ikke bruke stolen utendørs på grunn av risikoen for at stolen kan komme i kontakt med vann.

Siden massasjestolene er tunge er det lurt å være to om man skal flytte stolen, og man bør alltid være forsiktig. På grunn av vekten kan man også risikere at gulvet blir skadet av stolens vekt over lengre tid. Det er derfor lurt å ha et teppe under stolen for å beskytte gulvet fra eventuelle skader. Å gå for en modell med hjul kan også bidra til å unngå skader under flytting, og det vil gjøre det langt enklere å flytte massasjestolen om det skulle være nødvendig. På grunn av den tunge vekten, bør personer med dårlig rygg unngå å forsøke å flytte massasjestolen, spesielt uten hjelp fra andre.

Massasjestoler kommer også med en tidsbegrensning for bruk som man ikke bør overstige. Dette står nevnt i bruksanvisningen, og det anbefales å alltid lese bruksanvisningen før bruk. Dersom man bruker massasjestolen for lenge vil de fleste modeller slå seg av automatisk, og man må vente en viss tid for at stolen og elektromotoren kjøler seg ned før den kan brukes igjen.

Hvordan ta best vare på massasjestolen

Siden de fleste massasjestoler kommer i materialet syntetisk lær er de relativt enkle å rengjøre. Man kan bruke en mikrofiber klut eller en fuktig klut til å rengjøre stoffet om det skulle være skittent, men man må aldri bruke en fuktig klut til å vaske de elektriske delene av stolen. Man må også huske på å ta ut stikkontakten før man rengjør stolen. For å sørge for at stolen holdes vedlike er det lurt å tørke over stolen med jevne mellomrom for å fjerne skitt og støv. Det kan også være lurt å rengjøre den noe oftere om det er mange personer som bruker den. Har man en massasjestol på kontoret som benyttes av flere ansatte hver dag, bør man foreksempel rengjøre stolen etter hver arbeidsdag, eller minimum ett par ganger i uken.

De fleste massasjestoler kommer med en anbefalt tidsbegrensning for hvor lenge stolen bør brukes om gangen. Det kan derfor være lurt å la massasjestolen få pauser mellom bruk for å kjøle seg ned, for å unngå at elektromotoren overopphetes. Dette fordi overoppheting kan være skadelig for elektromotoren over tid og dermed også stolens levetid. Når stolen ikke er i bruk bør man også ta ut stikkontakten av sikkerhetsmessige årsaker.

Når det gjelder plassering av stolen, bør man plassere stolen på et tørt og ikke for varmt sted. Man bør unngå å plassere stolen nærme ovner eller peis, og man bør forsøke å unngå at stolen blir stående i direkte sollys over lang tid. Dersom man oppdager eventuelle skader på massasjestolen, enten at det har gått hull på lærtrekket eller at det er noe galt med strømledningen bør man ikke bruke massasjestolen før skaden har blitt reparert av en kvalifisert person.