Image default

Topp 5 Massasjeputer

Å finne det beste produktet i denne kategorien er ingen enkel oppgave, derfor har teamet til Barebeste gjort individuelle produkttester og forskning slik at vi kan hjelpe deg med å gjøre de riktige valgene. Om du kjøper noe gjennom en av linkene fra vårt innhold kan vi tjene en liten kommisjon som hjelper med å støtte vårt arbeid.

Hva er massasjeputer?

Massasjeputer har vært populært på det norske markedet i flere år, og det finnes i dag et stort utvalg modeller, størrelser og typer å velge mellom. De fleste massasjepute modeller er utviklet for å massere rygg og nakke, ved at man kan plassere dem bak nakken, som man ville gjort med en vanlig pute eller nakkestøtte. En massasjepute har til forskjell fra vanlige puter, innebygde massasjehoder, ofte formet som runde kuler, som roterer eller beveger seg i et annet mønster for å tilføre press på musklene. På denne måten simulerer en massasjepute opplevelsen og effekten av å få en vanlig massasje, men man behøver ikke massere seg selv, eller få noen andre til å gjøre det. En massasjepute er gjerne formet som en pute eller nakkestøtte for at den skal ligge godt rundt nakken dersom man har stiv og øm nakkemuskulatur, og gir deg muligheten til å slappe av mens nakken masseres. Man kan både få massasjeputer som legges rundt nakken og kun gir nakkemassasje, eller man kan få større puter som masserer skuldre og rygg i tillegg. Man kan også finne hele massasjeseter som masserer både skuldre, rygg, korsrygg og sete. Det vil derfor komme an på hva man er på utkikk etter, og hvilke muskler man ønsker å få løst opp og massert.

Hvordan virker massasjeputer?

Massasjeputer er enten strømdrevne eller batteridrevne. Dette gjør at man praktisk kan ta de med seg og bruke dem hvor, og når man måtte ønske det. De strømdrevne putene, må i motsetning til batteridrevne, være koblet til strøm når de skal brukes og er noe mindre fleksible å ta med seg enn de batteridrevne. Kjøper man en batteridreven pute kan man derimot lade den opp og bruke den omtrent hvor man måtte ønske. Massasjeputer virker ved at de innebygde massasjehodene beveger seg og tilfører trykk på musklene når de er i kontakt med dem. På denne måten skal de simulere en vanlig massasje, og bidra til å kna og løse opp stiv eller øm muskulatur. De er generelt sett svært enkle i bruk. Man må bare koble puten til strøm eller passe på at batteriene er oppladet, plassere puten så den er i kontakt med musklene som skal masseres, og massasjeputen gjør resten av jobben. Mange av putene kommer også med forskjellige funksjoner, og mønstre eller retninger massasjehodene kan bevege seg i. På denne måten kan man foreksempel justere hvilket trykk massasjen skal ha og hvilke muskler i området man ønsker å fokusere på. Hvilke funksjoner og hvor mange reguleringsmuligheter massasjeputen har vil derimot variere fra modell til modell.

Hvilke materialer er massasjeputer lagd av?

Hovedbestanddelen av massasjeputen er elektromotoren som styrer bevegelsen av massasjehodene og eventuelle andre effekter. Massasjehodene er gjerne plastkuler av medium størrelse, enten harde eller av mykere materiale, og man kan få puter med to, fire eller flere massasjekuler, avhengig av størrelsen på puten. Selve massasjeputen kan være laget i tøy, skumgummi eller silikon, hvor elektromotoren er plassert bakerst i puten, og massasjehodene er montert i fremre del av puten hvor de enkelt kan komme i kontakt med musklene. I tillegg kommer enkelte modeller med en varmefunksjon som varmer opp puten og musklene mens de masseres.

Størrelser og design på massasjeputer

massasjepute test

Massasjeputene på dagens marked kommer i flere størrelser og design, så du enkelt skal kunne finne en som er utformet slik at den passer dine behov. Man kan få massasjeputer som er enklere enn andre og formet som en vanlig sofapute, eller man kan finne større ryggmassasjeputer som kan festes til bilsetet, så du kan nyte en ryggmassasje mens du kjører, eller trenger en hvilepause.

Ønsker man en av de større modellene som masserer hele ryggen kan man velge mellom modeller som kan festes med en stropp til sofastolen eller bilsetet, eller et såkalt massasjesete som også masserer setemuskulaturen.

Man kan også få kjøpt en ergonomisk massasjepute i materiale som er ment å forme seg til den individuelle brukerens rygg. På denne måten vil massasjeputen kunne bli best mulig tilpasset personers individuelle behov og rygg, og man vil kunne få en bedre massasje.

De mindre modellene av massasjeputer er vanligvis formet som en pute eller en nakkestøtte, og er ment for å kun massere musklene i nakken. Disse kan komme i flere fasonger, design og størrelser og man kan få nakkeputer med et mer nøytralt design, eller i forskjellige farger og mønstre. Man kan også få massasjeputer som ser ut som en vanlig sofapute og ikke skiller seg ut i det hele tatt om man ønsker det.

Det er mulig å få massasjeputer man kan bruke i bilen, eller som er ment for hjemmebruk. Dette vil ofte avhenge av strømuttaket som følger med modellen og om den er batteridrevet eller ikke.

I tillegg til forskjellig design kan man også velge mellom forskjellige styrker, basert på hvor kraftig elektromotoren i massasjeputen er. En annen populær funksjon man kan få er varmefunksjon som gjør at massasjeputen varmes opp, noe som skal gi en mer effektiv massasje.

En shiatsu massasjepute er en type som har blitt populære de siste årene, og baserer seg på å gi en massasje som etterligner massasje gjennom tommel- og fingerpress. Massasjeformen kommer fra japan, og man kan få flere massasjeputer som etterligner denne teknikken på dagens marked. Disse har også ofte varmefunksjon for å mykgjøre musklene som masseres.

Gjennomsnittspris for massasjeputer

Prisene på massasjeputer varierer ganske mye mellom de billigste nakkeputene som kan fås til 149 kroner, til dyrere massasjeseter som kan koste opp mot 4000 kroner. De masserende nakkestøttene er ofte de rimeligste og ligger på rundt 150 og 600 kroner, mens massasjeseter fort kan koste mellom 1500 og 3000 kroner. Shiatsu massasjeputer er også ofte noe dyrere enn vanlige massasjeputer og koster gjerne mellom 1500 og 2500 kroner. Prisene varierer dermed ganske mye ut fra hva man ser etter, både når det gjelder funksjoner og størrelsen på massasjeputen.

Hvorfor bør man kjøpe en massasjepute?

Det er svært mange som sliter med ømme og stive muskler, spesielt i rygg, skuldre og nakke. De fleste av oss kan kjenne seg igjen i å kunne være stiv i nakken etter en lang dag foran datamaskinen eller i kontorstolen. Det er derimot ikke like lett å gi seg selv en massasje som hjelper, og det blir fort dyrt å skulle dra til en profesjonell massør for å få løsnet muskulaturen. Med en massasjepute kan du derimot få massert musklene i nakke og rygg hver dag, og på den måten lindre smertene og bidra til at musklene ikke blir like stive og ømme over tid. Man behøver bare å slå på massasjeputen og la den gjøre jobben mens man selv kan slappe av. Flere av massasjeputene er heller ikke særlig store, så man kan enkelt finne en plass å oppbevare dem, både hjemme eller i bilen. Man kan også fint ha den festet til stolryggen når den ikke er i bruk.

Siden man oppnår best mulig effekt fra massasje om man får det jevnlig, vil det kunne lønne seg å stimulere musklene gjennom massasje minimum et par ganger i uken, eller over kortere tid hver dag om man trenger det. Å stimulere musklene jevnlig er derfor lurt, og med en massasjepute er dette enkelt å få til. Investerer man i en massasjepute og bruker den ofte, vil man raskt kunne tjene inn igjen kostnadene gjennom fordelene man oppnår av å kunne massere og løse opp musklene jevnlig. Sammenlignet med å gå til en massør vil det være betraktelig rimeligere å skaffe seg en massasjepute man kan bruke hver dag. Med en shiatsu massasjepute med varme, vil man kunne oppnå en svært effektiv massasje gjennom å bare bruke massasjeputen, siden musklene også varmes opp.

Siden mange ofte sitter foran en TV eller datamaskin over lengre perioder, kan det være gunstig med en massasjepute til å bruke mens man sitter i en stol eller i sofaen ,som samtidig løsner opp i muskulaturen. Jevnlig massasje kan derfor bidra til at man blir mindre stiv i nakken og utvikler ryggproblemer over tid. Med en massasjepute kan man enkelt få løsnet opp i nakke og rygg skulle man føle smerter, og man behøver ikke reise noe sted, eller være avhengig av andre. Man kan fint sitte hjemme alene eller i kontorstolen , og fortsatt få en behagelig massasje gjennom å bruke en massasjepute.

Selv om man ikke sliter med mye smerte og ubehag som følge av stive og ømme muskler, kan det likevel være greit med en massasje. Massasjer er vist å både nedsette stress og hjelpe deg å slappe av, i tillegg til å løsne opp stive muskler. I tillegg er det også ofte behagelig med en massasje når man bare vil ha noen minutter til å slappe av. Enkelte studier har vist at massasje kan være betennelsesdempende, og kan bidra til å redusere restitusjonstiden om man har en skade. Det er dermed flere positive fordelere med å unne seg en massasje, og med en massasjepute kan man få dette når man måtte ønske.

Hvordan velge massasjepute?

Når man skal velge massasjepute, vil en av de viktigste tingene være at man velger en massasjepute som er ment for å massere de muskelgruppene du trenger, uansett om man ønsker en som er best i test eller en enklere modell. Ønsker du å massere hele ryggen bør man med andre ord kjøpe en større pute som er ment for å massere ryggen, fremfor å velge en som er ment for nakken. Siden utformingen av puten, og plasseringen og styrken på massasjehodene er plassert basert på kroppsdelen den er ment å massere, bør man følge bruksanvisningen og ikke bruke den på andre muskelområder enn de som er spesifisert. Dette er fordi noen muskler og nerver er mer sensitive enn andre, og bruker man feil teknikk eller for kraftig trykk på enkelte områder kan man risikere å gjøre vondt verre, og i verste fall påføre seg mer smerte eller en skade. Med et massasjesete kan man derimot ofte velge hvilke områder man ønsker skal masseres om gangen, fremfor å massere hele overkroppen samtidig. Dette kan være en fin funksjon siden man gjerne har enkelte områder som trenger mer oppmerksomhet enn andre, samtidig som det kan være fint å ha muligheten til å massere flere muskelområder skulle man trenge det.

I tillegg bør man velge en modell som man vet man kan bruke der man ønsker å ta i bruk massasjeputen. Så om man ønsker å bruke den i bilen bør man forsikre seg om at den har en biladapter, eller om man vil feste den over stolryggen bør man velge en modell som har stropp. Hvis man vet at man ønsker en massasjepute man kan ta med seg hvor som helst bør man velge en modell som er batteridrevet og kan lades opp. Man bør i tillegg vektlegge faktorer som hvor lang tid det tar å lade den opp, og hvor lenge massasjeputen kan brukes når den er fulladet.

Det kan og være lurt å undersøke hvilken styrke de ulike modellene har så man er sikker på at man finner en som gir en behagelig massasje, men som også er effektiv og gir en massasje som løsner opp musklene ordentlig. Det kan derfor være lurt å velge en massasjepute som kommer med flere funksjoner slik at man kan regulere blant annet styrken på massasjen. Man bør også velge en shiatsu massasjepute om man ønsker den type massasjeteknikk fremfor en standard massasje. Denne teknikken er noe lettere i trykk, da den er basert på fingerpress fremfor å kna musklene, som er den vanligste metoden. Mange vil også finne det ekstra behagelig med en modell som kan varmes opp, så om dette er noe man ønsker bør man sørge for å kjøpe en modell med denne funksjonen. En massasjepute som har varmefunksjon vil også være mer effektiv da musklene reagerer mer på stimulering og massering om musklene er varme. Dette er fordi massasjehodene trenger bedre inn i musklene og kan massere dem dypere om de er varmet opp enn om musklene er kalde.

Siden det finnes relativt mange massasjeputer på markedet, kan det være vanskelig å vite hvilken modell man skal velge for å finne den beste massasjepute modellen. Det kan derfor være lurt å se om det er en spesiell massasjepute som har blitt kåret som best i test, og å lese kundeomtaler fra andre kjøpere på nett. Det kan også være greit å kjøpe en massasjepute i en butikk hvor du kan kjenne på puten selv, og ofte også få en demonstrasjon eller test av hvordan massasjeteknikker den har, samt hvordan de ulike reguleringsfunksjonene fungerer i praksis. På den måten kan man selv utføre en test av forskjellige massasjeputer man kan velge mellom. Ettersom flere av modellene kommer i forskjellig materiale, vil det også være greit å kunne kjenne på de forskjellige massasjeputene for å finne det materialet som kjennes mest komfortabelt. Enkelte modeller lager også mer støy enn andre når de er i bruk, så dette kan også være greit å vite når man skal velge en massasjepute.

Tips til når man kan bruke en massasjepute

massasjepute best i testEn massasjepute kan stort sett brukes når og hvor som helst, avhengig av hvilken type man kjøper.

Ønsker man å ha fleksibiliteten til å kunne ta den med seg, bør man derimot sørge for å velge en batteridrevet massasjepute så man ikke er avhengig av å måtte koble den til strømuttak.

Man kan enkelt ta med seg en massasjepute og bruke den på kontoret, hjemme eller i bilen. Med en massasjepute tilgjengelig kan man du dermed ta deg en 20 minutters massasjepause, eller bruke den mens du jobber, og på den måten føle deg bedre umiddelbart. Kjøper man en batteridrevet pute kan man også lade den opp og ta den med på hytta for en ekstra avslappende hyttetur, dersom hytten ikke har innlagt strøm. Den kan også være kjekk å ta med seg på besøk, eller ferie om man må kjøre lenge for å komme dit man skal og blir stiv i rygg og nakke av all bilkjøringen. Kjøper man en av de mindre variantene, som de batteridrevne nakkepute modellene, kan den også være kjekk å ta med seg på flyturen om man ønsker en komfortabel reise. Det er med andre ord nesten ikke begrensninger på hvor og når man kan bruke en massasjepute, bortsett fra tilgang på strøm.

Man bør derimot ikke bruke massasjeputen altfor ofte, og det er anbefalt at man tar pauser for å la muskulaturen hvile seg etter en viss tid med massasje. Bruker man foreksempel massasjeputen i 20 minutter, vil det være lurt å ta en minst like lang pause for å la musklene slappe av. Dette står derimot ofte nevnt i bruksanvisningen, så man bør alltid huske på å lese denne nøye for å forsikre seg om at man bruker apparatet korrekt og unngår skader.

En massasjepute kan være en god gave idé til noen du vet sliter med stiv nakke og ømme muskler, eller bare setter pris på en massasje. En massasjepute kan også være fint for personer i alle aldre, og være nyttig å ha skulle man kjenne at man begynner å føle smerte i nakke eller rygg. Massasjeputer er i tillegg populært blant personer som kjører mye, og det fins flere modeller med biladapter og stropp så man kan feste massasjeputen eller massasjesetet til bilsetet.

Siden den er elektrisk bør man derimot ikke bruke den i nærheten av vann, da man kan risikere å ødelegge massasjeputen skulle man være uheldig, tillegg til den medfølgende sikkerhetsrisikoen. Man bør derfor bruke massasjeputen i tørre omgivelser og passe på å koble den fra strøm når den ikke er i bruk.

Hvordan ta vare på en massasjepute

For å ta best mulig vare på massasjeputen bør man rengjøre den med jevne mellomrom. Man må derimot huske på å ikke bruke for mye vann, men man kan tørke over puten med en fuktig klut med såpevann. Dette må gjøres når massasjeputen ikke er koblet til strøm, og har man en modell med varmefunksjon må man vente til apparatet ikke lenger er varmt før man rengjør det. Noen puter kommer med et yttertrekk til puten som kan tas av og på. Dette kan man derfor ta av ved rengjøring, og vaske som forklart i instruksjonene på trekket. Når trekket er rent og tørket fullstendig kan man så ta det på puten igjen. Dette bør også gjøres med jevne mellomrom for å sørge for at puten ikke blir skitten og at bakterier får grobunn. Dette gjelder spesielt om det er flere i familien som bruker massasjeputen, eller om man låner den bort til andre. Når den ikke er i bruk, kan det også være lurt å oppbevare den i sin originale pakning og legge den et tørt og kjølig sted.

En annen ting man bør huske på er å la apparatet få hvile mellom perioder det er i bruk så man ikke bruker det konstant. Bruker man det over lengre tid kan dette føre til at massasjeputen overopphetes, noe som igjen kan være skadelig for elektromotoren. Når man skal lade massasjeputen, om man har en modell som er batteridrevet, er det også viktig at man bare lader det til batteriet er fulladet og deretter kobler det fra. Dette er fordi batteriet kan bli skadet over tid om det er koblet til laderen lengre enn nødvendig, og dette kan igjen redusere levetiden på batteriet og massasjeputen.

For å være sikker på at massasjeputen ikke blir skadet på noen måte når den ikke er i bruk, kan det også være greit å oppbevare den i original esken, på et tørt og kjølig sted. På denne måten er man forsikret om at massasjeputen varer lengst mulig og at man unngår skader eller uhell, som fort kan skje om man har den liggende fremme når den ikke er i bruk. Dette kan være spesielt greit om man har barn, da en massasjepute som både beveger seg og lager lyd, fort kan fange interessen til små barn som kan tro det er en leke. Man bør også være forsiktig med ledninger så man ikke snubler i dem, og på den måten kan redusere levetiden på massasjeputen gjennom at strømledningen blir skadet og ødelagt.

Videre lesning