Image default

Topp 5 Massasjeapparater

Å finne det beste produktet i denne kategorien er ingen enkel oppgave, derfor har teamet til Barebeste gjort individuelle produkttester og forskning slik at vi kan hjelpe deg med å gjøre de riktige valgene. Om du kjøper noe gjennom en av linkene fra vårt innhold kan vi tjene en liten kommisjon som hjelper med å støtte vårt arbeid.

Hva er massasjeapparater?

Massasjeapparater er hovedsakelig lagd for å gjøre det enklere å selv kunne massere skuldre, rygg og nakke hvor det er vanskelig å komme til selv. De aller fleste av oss har trolig forsøkt å massere ømme skuldre og nakke på egenhånd, men med mindre man er over gjennomsnittet fleksibel kan dette ofte vise seg å være vanskeligere enn man skulle tro. Et massasjeapparat er derfor bygd for å virke som en forlenget arm, og noen modeller har også ledd slik at man kan vri og justere på massasjeapparatet for å komme til der man ønsker. Massasjeapparatene kommer derimot i forskjellige modeller og utforming utfra hva man ser etter. Man kan få lengre håndholdte massasjeapparater som er ment å kunne massere ryggen, eller man kan få små apparater som er utformet for å kun massere nakken og skuldrene.

Hvorfor er massasjeapparater så populære?

massasje apparatNakke, skuldre og rygg er ofte de muskelgruppene hvor flest mennesker blir stiv og øm. Dette har gjerne sammenheng med både stress og anstrengelse, i tillegg til at stadig flere har en mer stillesittende hverdag enn ellers. Med lange dager på kontoret, foren datamaskinen eller i bil er det ikke uvanlig at man opplever at nakken og skuldrene føles spente og vonde. Et massasjeapparat kan derimot gjøre det langt enklere å gi seg selv en massasje for å løse opp nakke, skuldre og ryggmusklene. Bor man for seg selv eller ofte er alene, kan det være vanskelig å få massert musklene tilstrekkelig uten at man blir nødt til å dra til en profesjonell massør. Mange ønsker også heller å enkelt og effektivt kunne få massert musklene selv, uten å behøve å forlate stuen og bestille en kostbar massasjetime på andre siden av byen. Det er derfor ikke så rart at massasjeapparater har blitt så populære som de har blitt, og det fins mange ulike design og typer å velge mellom.

Massasjeapparater er heller ikke så dyre, og kan være en fin gaveidé til noen man er glad i. Man bør derimot forsøke å være sikker på at man velger en modell som passer for den type bruk vedkommende skulle ønske. Enten det er en avslappende nakkemassasje eller et massasjeapparat man også kan bruke til å massere ryggen med. I tillegg kan det være lurt å kjøpe en modell med valgmuligheter for styrke, siden det kan være vanskelig å vite hvilken styrke andre finner komfortabelt når det kommer til massasje av ømme muskler. En annen viktig ting å huske på er om vedkommende man ønsker å kjøpe massasjeapparatet til har noen skader eller helsetilstander som kan bety at de ikke bør bruke et massasjeapparat. Dersom man på forhånd tenker gjennom type hvilken modell som vil passe best for den som skal bruke massasjeapparatet kan man være mer sikker på at gaven blir en suksess, og at apparatet kan komme til god nytte. Om man skal gi et massasje apparat i gave til noen man vet ikke har noen helseplager kan man derimot være mer fleksibel når det kommer til hvilken modell man velger.

Hvordan virker de?

Massasjeapparater kommer i modeller som er elektriske og må kobles til strøm, eller batteridrevne modeller som man lader opp før bruk. De fleste massasjeapparatene virker gjennom å bruke små vibrasjoner, ofte i tillegg til infrarød varme. Vibrasjonene løser opp muskulaturen og hjelper mot stive muskler. Infrarød varme bidrar til å varme opp og mykgjøre muskulaturen slik at massasjen er mer effektiv og trenger dypere ned i vevet. Designet og utformingen er ofte beregnet for å gjøre det enklere å selv kunne massere nakke, rygg og skuldre som ellers kan være vanskelig å nå på egenhånd.

Hvilke typer massasjeapparat kan man velge mellom?

De fleste massasjeapparat er relativt like ved at de bruker vibrasjoner og gjerne også infrarød varme for å varme opp og massere muskulaturen. Man kan velge mellom forskjellig utforming på massasjehodet, som enten kan være flatt, med en rund kule eller med to kuler. Hvilken modell man foretrekker kommer mest an på smak og behag. Man kan derimot også få modeller med utskiftbare massasjehoder. På denne måten har man større valgmulighet om man foretrekker et flatt massasjehode eller ikke, eller man kan hos noen modeller også velge et massasjehode beregnet for hodebunnsmassasje.

Det er også noe forskjell i utformingen på håndtaket, og om det er delt opp i ledd eller ikke. For massasjeapparater med håndtak med ledd har man noe mer fleksibilitet til å kunne justere vinkelen på håndtaket, enn for en massasjemaskin uten ledd. De fleste kommer derimot uten ledd men med et avrundet håndtak.

Man kan i tillegg velge mellom batteridrevne eller elektriske modeller. Med batteridrevne modeller behøver man ikke irritere seg over å ha strømledningen i veien, men man må derimot passe på at massasjeapparatet er tilstrekkelig oppladet for å kunne bruke det. Man kan også velge mellom massasjeapparater med kortere håndtak som hovedsakelig er beregnet for nakkemassasje eller skuldermassasje, eller et apparat med lengre håndtak om man ønsker å kunne massere ryggen.

Man kan og finne modeller som kommer med muligheten for å justere styrken på massasjen. Dette kan være nyttig for mange, da det kan variere mye fra person til person hvor kraftig massasje man synes er komfortabelt og behagelig. Mange kan synes en for kraftig massasje kan være direkte smertefullt, så om man kan justere styrken kan dette være en nyttig funksjon å ha. Det kan spesielt være nyttig dersom man er flere som skal benytte samme massasjeapparat, da alle har forskjellig sensitivitet og preferanser.

Gjennomsnittspris på massasjeapparater

Gjennomsnittsprisen på massasjeapparater ligger på rundt 300 og 700 kroner, mens de dyreste koster rundt 1000 kroner eller litt over. Man kan derfor få kjøpt et massasjeapparat til en ganske rimelig pris, og selv om man ønsker å kjøpe de dyrere modellene koster heller ikke disse alt for mye, sammenlignet med andre massasjeapparater som tilbys. Å gå til anskaffelse av et massasjeapparat vil ikke minst være langt billigere enn å gå til en profesjonell massør eller kiropraktor, dersom man synes massasjeapparatet gir like god smertelindring og ønsket effekt.

Hvordan velge massasjeapparat

Når man skal velge massasjeapparat vil det viktigste være at man vet hvilket område man ønsker å massere. Man kan velge mellom modeller som er lagd for å gi nakke og skulder massasje, for å massere ryggen, eller et apparat som tilbyr en kombinasjon. Man bør derfor være sikker på at massasjeapparatet man kjøper er ment for rett område. Dette vil blant annet spille inn på hvor langt håndtaket på massasjeapparatet er, da massasjeapparater med kortere håndtak ofte vil være ment for nakkemassasje, mens modeller med lengre håndtak vil være enklere å bruke om man ønsker et massasjeapparat som kan massere muskulatur i rygg.

Enkelte massasjeapparater kommer også med muligheten til å justere styrken på vibrasjonene. Dette lar deg velge om man ønsker en svakere eller kraftigere massasje, alt ettersom hva man foretrekker. Ønsker man flere valgmuligheter for massasjen kan det også være greit å velge en modell med utskiftbart massasjehode. Med disse kan man så skifte massasjehode ut fra hvordan man ønsker massasjen skal oppleves. Man kan også velge om man ønsker en modell med infrarød varme eller ikke, selv om de aller fleste kommer med varmefunksjon. Med infrarød varme vil man derimot kunne få en mer effektiv massasje da varmen myker opp musklene slik at massasjen går dypere ned i vevet i musklene, og slik kan løse dem opp mer.

Om man ønsker at massasjeapparatet skal være ekstra praktisk og enkelt å flytte på eller ta med seg, bør man velge en av modellene som er batteridrevne. Med disse kan man enkelt lade opp massasjeapparatet og ta det med seg hvor man ønsker. Man kan foreksempel ta det med seg og massere mens man går fra et rom til et annet, eller bruke det på steder hvor man ikke har tilgang på strøm, som foreksempel på hytta.

Om man ønsker å ta med seg massasjeapparatet på reise eller andre steder kan det også være lurt å vurdere størrelsen og vekten på de ulike modellene. Det kan være relativt store forskjeller i størrelse og vekt på de ulike modellene, så om man ønsker en som er lett å ta med seg kan det være lurt å velge en av de lettere modellene. Man kan også få små håndholdte massasjeapparat som er ment for nakke og skuldre. Disse kan fås i størrelser små nok til at de kan få plass i kontorskuffen, og man kan enkelt ta den frem om man kjenner nakken eller skuldrene begynner å bli stiv og anspent.

Siden det er flere modeller å velge mellom kan det være lurt å lese en best i test artikkel eller to, for å se hvilke massasjeapparat som anses å være blant de beste. Det kan også være lurt å lese gjennom kundeomtaler av produktene om dette er tilgjengelig, for å se hva andre kunders erfaringer har vært med produktet. Om man er usikker på hvordan en modell ser ut i virkeligheten, hvor mye det veier eller hvordan styrken på vibrasjonene er, kan det også være greit å oppsøke en butikk. Man kan kan da ofte få en demonstrasjons test for å bedre kunne se hvilke apparat man tror vil kunne utføre den beste nakkemassasje om man er på utkikk etter et nakke massasje apparat.

Tips til hvordan man bruker massasjeapparater

massasje maskinDe fleste massasjeapparat er enkle å bruke. Det viktigste er derimot at man benytter massasjeapparatet til å massere det området det er ment for, slik at man kan unngår eventuelle skader. Det er også viktig at man holder massasjeapparatet i bevegelse og ikke holder det stille på samme område. Dette fordi man kan påføre seg skader om massasjeapparatet blir liggende å vibrere på samme punkt over lengre tid, spesielt dersom det blir liggende å massere over en arterie. Selv om dette er tilfeller som ikke vanligvis forekommer, er det derimot lurt å være klar over alle potensielle risikoer. Det er også viktig å lese bruksanvisningen nøye før man bruker apparatet første gang, så man er sikker på at man bruker det riktig.

Man må heller aldri bruke elektriske massasjeapparater på fuktig hud eller i nærheten av væske, på grunn av sikkerhet. Man må derfor alltid sørge for at huden er tørr før man bruker massasjeapparatet, og man bør unngå å bruke apparatet på badet. Man skal heller aldri bruke massasjeapparatet utendørs på grunn av risikoen for at det kan komme i kontakt med vann, som kan føre til helseskader eller skade på produktet. Når man skal rengjøre massasjeapparatet må man også alltid først ta ut stikkontakten, og passe på å bruke en klut som bare er såvidt fuktig. Man må heller aldri vaske de elektriske delene av massasjeapparatet, og om man har en modell med infrarød varme bør man vente til apparatet er avkjølt.

De fleste massasjeapparater kommer med en timer eller tidsbegrensning for hvor lenge det bør brukes om gangen. Man bør etterfølge disse instruksjonene og ikke bruke massasjeapparatet lenger enn anbefalt for å unngå at apparatet blir overopphetet, da dette kan påvirke produktets levetid.

Velger man en modell som er batteridrevet må man også huske på at det må lades opp, og spesielt dersom man planlegger å ta det med seg og ikke har tilgang til å bruke laderen. Når man lader apparatet er det også lurt å passe på at man ikke lar massasjeapparatet bli stående i laderen lengre enn nødvendig. Dette fordi batteriet kan bli skadet dersom det blir ladet over lengre tid etter at batteriet har blitt fulladet, hvilket kan nedsette batteriets levetid.

Man bør rengjøre massasjeapparatet med jevne mellomrom, spesielt dersom det er flere personer som bruker det. Når massasjeapparatet ikke er i bruk bør man også alltid koble det fra strømuttaket, og om man ikke bruker det over tid kan det være greit å legge det bort for å unngå at det skades. Massasjeapparater bør oppbevares på et kjølig og tørt sted, og gjerne også i sin originale forpakning om man ønsker at det skal vare lengst mulig. Det kan også være lurt å legge bort apparatet dersom man har barn, for å unngå eventuelle uhell og skader.

Videre lesning