Image default

Topp 5 Håndmiksere

Å finne det beste produktet i denne kategorien er ingen enkel oppgave, derfor har teamet til Barebeste gjort individuelle produkttester og forskning slik at vi kan hjelpe deg med å gjøre de riktige valgene. Om du kjøper noe gjennom en av linkene fra vårt innhold kan vi tjene en liten kommisjon som hjelper med å støtte vårt arbeid.

En håndmikser er et kjøkkenredskap som bruker mekanikk til å rotere visper i en bolle. Det er en veldig effektiv måte å røre på og vil være mye bedre og kjappere enn om man ikke skulle ha brukt elektronikk. En håndmikser vil ha mange forskjellige fartsinnstillinger, mange har opptil 16 å velge mellom. Altså kan den hjelpe deg å røre forsiktig og hjelpe deg når du trenger å røre hardt. Noe av det som skiller gode og dårlige håndmiksere er at de dårlige modellene er vanskelig å styre og rister veldig hardt i hånden. De gode håndmikserne er komfortable å holde i selv om de har høy hastighet, da blir det mye lettere å kontrollere dem.

Er du glad i baking vil en håndmikser være din beste venn på kjøkkenet og gjøre bakingen mye enklere og raskere. I dag er håndmiksere nærmest et obligatorisk verktøy på kjøkkenet, og det er ikke uten grunn. Om man skulle røre om alt selv ville det bli veldig tungvint og tregt. Heldigvis har vi mye teknologi som gjør ting enklere for oss i dag.

Håndmiksere kan ha flere funksjoner, vi har sett på noen modeller som har hele 16 forskjellige hastighetstrinn, mens billige modeller bare har to. Noen håndmiksere har også en LCD-skjerm hvor du kan endre innstillinger. Vil du ha et moderne kjøkken er det kanskje på tide med en liten oppgradering. Som regel vil det følge med tilbehør som kan festet på håndmikseren, som visper og eltekroker, andre ganger må du kjøpe det selv.

Det har vært en liten renessanse i kjøkkenprodukter i nyere tid hvor alt skal moderniseres og ha et stilrent design, håndmiksere er intet unntak. Om du har gamle håndmiksere liggende som ser slitne og stygge ut, er det kanskje på tide å bytte de ut med nymotens kjøkkenutstyr. Mye av designen i dag handler om minimalisme og glatt design, har du pusset opp kjøkkenet ditt i moderne stil, kan det se enda bedre ut om du har kjøkkenutstyr som vil passe til den stilen.

Den beste håndmikser vil ha massevis av funksjoner som gjør matlagingen din til en drøm. Den vil ha mange hastighetsnivå, være effektiv og se stilig ut. For å finne den beste håndmikseren på markedet kan det være lurt å lese litt nærmere om de ulike funksjonene som håndmiksere har. Det er ikke alltid at høy pris betyr høy kvalitet, men ofte kan det være en pekepinn. For å få god konsistens i din røre, kan det være greit med en effektiv håndmikser med mange hastighetsnivå. Da vil matlagingen også gå raskere, og du slipper å irritere deg over småting.

I denne artikkelen har vi sett på design, priser, funksjoner, og mye annet. Før man kjøper en håndmikser, kan det være lurt å lese litt om produktet på forhånd. En ting å tenke på kan være om håndmikseren vil passe til kjøkkenet ditt, om du nylig har pusset opp med moderne stil, kan det hende at du bør kjøpe en håndmikser som passer til den stilen.

En elektronisk bakevenn

håndmikserDe forskjellige delene i en håndmikser er vanligvis en motor, tannhjulsgir, en kjølevifte, fartsinnstillinger, to visper, utstøtingssystem for vispene, strømledning eller batteri, og en av/på-knapp. Alle håndmiksere vil selvfølgelig ha et skall for å skjule all elektronikken som er inni. Selve prosessen inni håndmikseren er litt avansert, så den skal vi ikke beskrive i detaljer. En større håndmikser vil ha en større motor, men de største mikserne er ikke håndholdte. Det er nemlig en type mikser som står oppreist og mikser selv i en bolle uten at du styrer den. Men fordelen med håndholdte miksere er at det er du som tar over styringen.

Noe av det som skiller dårlige håndmiksere fra gode produkter er at noen føles helt forferdelig å holde i. Om du får vondt i håndleddet av å bruke en håndmikser, kan det tyde på at du ikke har en av de beste på markedet. Gode håndmiksere har et ergonomisk håndtak som gjør dem mer komfortable å holde i, selv om de har høy hastighet og mye watt.

Kvalitetsprodukter er ofte laget av rustfritt stål, det er også tilfelle med håndmiksere. Er du opptatt av langvarig ytelse, vil rustfritt stål være tingen for deg. Rustfritt stål er ofte selve definisjonen på høy kvalitet, men det hjelper lite om de ikke har gode funksjoner i tillegg. Noen gode håndmiksere er også utstyrt med en » soft start «-funksjon som gjør at det ikke kommer til å sprute over hele kjøkkenet idet du setter i gang. Har du ikke en slik funksjon på din håndmikser, må du selv sørge for å starte med lav hastighet, for så å jobbe deg oppover på hastighetstrinnene.

For å gjøre det enklere å utløse visper og eltekroker, er noen modeller også utstyrt med en funksjon som gjør akkurat det veldig enkelt. Slike småting er kanskje lett å ta for gitt og er nok ikke noe man ser etter når man kjøper et produkt, men plusser du på mange slike småting, blir alt fort mye enklere. I tillegg til funksjoner og materiale, kan du tenke på om du vil ha en med batteri eller ledning.

Skal du kjøpe en håndmikser bør du tenke på at den kan komme til å være en god stund på kjøkkenet, da er da kanskje ikke så lurt å kjøpe det første og billigste du ser. Tenk på om den har et design som du kommer til å like, og om den innehar nok av gode funksjoner som vil gjøre matlagingen din litt enklere. Men er det trangt i økonomien din, er det bare å kjøpe en billigmodell, den vil også ha de grunnleggende egenskapene som man vil forvente av en håndmikser. Men kvalitet kan også lønne seg i lengden, om en billig håndmikser går i stykker med en gang, vil det fort bli dyrt om man hele tiden må kjøpe en ny. Tar du matlagingen din ekstra seriøst, bør du kanskje tenke ekstra mye på god kvalitet slik at du slipper å irritere deg over små detaljer som gjør matlagingen litt vanskeligere.

Har flere bruksområder

Det finnes flere typer håndmiksere, men det finnes også flere typer tilleggsutstyr som kan følge med. Det mest vanlige å bruke på en håndmikser er nok en ballongvisp, den brukes ofte til for eksempel pannekakerøre og vaffelrøre. Skal du ha tykkere rører kan du bruke en flatvisp. Men det mange ikke vet er at håndmiksere også kan brukes til å elte deig. Om håndmikseren skal bruke en eltekrok bør den ha nok krefter til å utføre jobben, det er det flere modeller som er dårlige på.

Med en håndmikser vil altså bakingen bli mye lettere. Å gjøre jobben manuelt vil ta mye lengre tid, være unødvendig tungvint og vil ofte gi dårligere resultater. Om du skal lage eggedosis, krem, pannekakerøre, piske smør eller sukker, eller hva du skal finne på å lage, vil en håndmikser være en god venn som får jobben gjort.

For effektiv matlaging, kan det være lurt å kjøpe en håndmikser best i test. Den vil holde ut lenge, ha mange hastighetsnivå, ha godt design, og den vil gjøre bakingen til en drøm. En god håndmikser vil få blandet det meste til bakingen og kan elte deigen din om du vil bruke den til det. Skal du mikse røren godt, gjelder det å ha god balanse på håndmikseren slik at den ikke blir helt ustyrlig. Litt ekstra krefter vil heller ikke skade deg når du skal mikse, derfor kan det være lurt å investere i kvalitet.

Enkelt design

En håndmikser vil se veldig enkel og minimalistisk ut. Den har et håndtak som du kan holde i, og to hull til å sette i visper under. Du kan endre tempo fremst på håndtaket og skru den av og på. Ellers er de fleste håndmiksere veldig like i design. Noen skiller seg litt ut med et mer moderne-preget design, mens andre skiller seg ut med sterke farger. Det er et veldig praktisk redskap som tar liten plass i skapet ditt. Det er også mulig å kjøpe en håndmikser med en bolle med på kjøpet, da kan du feste håndmikseren på bollen slik at det blir litt enklere å vispe, men mange foretrekker å ha mer kontroll over miksingen selv.

Om du liker å skille deg ut, kan du gjøre det enten med et veldig flott design, eller rett og slett bare med stilige farger. Mange liker å ha litt personlighet på kjøkkenet, og det er ingenting galt med det. Er du glad i feminine farger, kan en rosa håndmikser være noe for deg. Kanskje har du allerede annet kjøkkenutstyr i den fargen og liker å være konsekvent i dine valg. Du kan også finne håndmiksere i alle slags ulike farger, selv om de mest vanlige fargene vil være hvit, svart og grå.

Når det kommer til håndmikser pris, vil de fleste koste under tusen kroner, men skal du ha noe veldig fancy vil det koste deg oppimot 2000,- kroner. De dyreste håndmikserne vil ha mange funksjoner, flott og moderne design, veldig mange hastighetsnivåer, og vil være utrolig effektive. Miks røren din turbofart med en flott håndmikser med stilren design, det er mange produkter på markedet som konkurrerer om å være de stiligste modellene. En LCD-skjerm festet ved håndtaket ser heller ikke så dumt ut.

Du kan også kjøpe en billig håndmikser for et par hundre kroner, de vil også gjøre jobben med å mikse røren din, men vil nok ikke være like effektive. Disse kan også ha et litt kjedelig design som kanskje vil se kjedelige ut på kjøkkenet ditt. Men tenker du på å kjøpe en budsjettmikser, så finnes det flere av dem som vil være gode nok. En tradisjonell håndmikser vil ha alle hovedfunksjonene som du kan forvente å ha på en håndmikser, men vil ikke ha like mange hastighetstrinn eller være like effektiv som de beste på markedet.

Hva er forskjellen på stavmiksere og håndmiksere?

Forskjellen mellom en stavmikser og en håndmikser er at stavmiksere gjør ting om til noe flytende – ofte frukt. En håndmikser er derimot bedre egnet til å vispe ting som allerede er flytende. En stavmikser er ofte litt for brutal til å brukes til å bare røre om, derfor kan det være greit å ha en håndmikser. En håndmikser er derfor et verktøy for bakere, mens en stavmikser er laget for de som vil lage smoothies og lignende. Det betyr ikke at en stavmikser ikke får til å røre om for eksempel eggerøre, det vil du nok få til, men har du en håndmikser tilgjengelig vil den være enda bedre egnet for den jobben.

Håndmiksere er nesten en obligatorisk del av ethvert kjøkken i dag. Baker du ofte, vil du få det veldig vanskelig uten en håndmikser. Blant oppgavene til en håndmikser er å røre om pannekakerøre, vaffelrøre, krem, smør, eggerøre, og mye annet. Det kan være lurt å være godt utstyrt på et kjøkken slik at du plutselig ikke står ovenfor en oppgave som du ikke er forberedt på. Det er jo selvsagt mulig å røre om selv, men det blir ofte veldig tungvint. En håndmikser er et veldig nyttig verktøy å ha, og du kommer nok til å savne den om du plutselig ikke har den tilgjengelig på kjøkkenet en dag.

Begge produktene er elektriske verktøy som gjør matlagingen mye enklere. En elektrisk håndmikser vil være et effektivt verktøy til baking og blanding av rører. Man begynner med å helle oppi ingredienser, starter sakte og forsiktig med den elektriske vispingen, deretter øker man tempoet til man har blandet det ordentlig. Elektronikken vil gjøre prosessen mye raskere, enklere og uten at du trenger å anstrenge deg.

Mange forskjellige funksjoner

Det som kjennetegner gode håndmiksere er at de har flere hastighetstrinn, turbofunksjon, en god motor med lite støy, et ergonomisk håndtak, og mye mer. Noen modeller har også et LCD-display hvor du kan stille inn innstillinger, så det er kanskje mer variasjon på håndmiksere enn man skulle tro. Vi har sett så mye som 16 hastighetstrinn på noen håndmiksere, i tillegg til forskjellige hastigheter kan du se hvor mye watt håndmikseren har for å vite hvor sterk den er. Du kan komme opp i 700 watt, men du trenger nok ikke så mye, de fleste ligger på et par hundre watt.

Om du kjøper en håndmikser med rustfritt stål vil du få et godt produkt som tåler mye. Du kan også tenke på å kjøpe en håndmikser med ergonomisk håndtak for å få mindre belastning på hendene dine. Ellers kan du tenke på hvor mye tilbehør du får med på kjøpet, vanligvis vil du få med en eltekrok og vanlige visper som kan brukes sammen med håndmikseren. Du kan også tenke på om den har et design som du liker, det har kommet mange modeller på markedet som ser veldig stilrene og moderne ut, mange billige modeller er veldig kjedelig å se på.

Prøv å se etter hvilke funksjoner håndmikseren har før du kjøper den. For å finne god kvalitet må du kanskje litt opp i prisklasser, men det er ikke alltid at den høye prisen betyr at produktet er bra. Er du nysgjerrig på hvor godt produktet er i forhold til andre håndmiksere, kan du alltids finne en test av håndmikser for å la ekspertene avgjøre. Det er ikke alltid man er like flink selv til å finne ut hvilke produkter som er best på markedet.

Ta godt vare på håndmikseren din

håndmixerElektriske håndmiksere er fantastiske verktøy å ha på kjøkkenet. De koster heller ikke så mye, så det burde være noe som alle kan ta seg råd til. Om du tar godt vare på den vil den også vare en god stund. Håndholdte miksere er billigere enn stående miksere, dessuten vil de ta mindre plass i skapet ditt. De er enkle å bruke å sørge for at matlagingen går mye raskere. Det kan være lurt å sette seg inn i hva de forskjellige vispene gjør og hvilke bruksområder de har, du kan ta en titt i bruksanvisningen på din håndmikser om du lurer på akkurat det, der vil du finne mer enn nok av informasjon.

Når du bruker mikseren bør du alltid starte med lav fart, og deretter øke hastigheten sakte men sikkert. Om du ikke gjør det kan det sprute over hele kjøkkenet, pluss at røren blir bedre vispet. For å ta best mulig vare på håndmikseren bør du vaske den jevnlig, tilbehøret kan settes i vaskemaskinen, eller så kan du vaske dem for hånd.

Noen håndmiksere vil være lettere å rengjøre enn andre, det er noe du kan tenke på før du kjøper dem. Vispene kan ofte settes i en oppvaskmaskin, og bør helst rengjøres etter hver bruk. Du kan også rengjøre selve mikseren med en fuktig klut i ny og ne for å holde den frisk og i god orden. Finn ut hvilke modeller som er enklest å rengjøre ved å lese deg litt opp på produktene på forhånd.

Noe å tenke på før man kjøper en håndmikser

Vi har gått over det meste du trenger å vite om håndmiksere i denne artikkelen. For å være en god kjøkkensjef gjelder det å ha de riktige verktøyene tilgjengelig, derfor bør de fleste ha en håndmikser på kjøkkenet.

Tenk litt på hvor mye penger du har tenkt å bruke før du kjøper en håndmikser. Å kjøpe et godt produkt kan du komme til å spare penger på i lengden, kjøp en håndmikser med rustfritt stål for å få et godt og robust produkt som vil tjene deg i lang tid fremover. Har du ikke så god råd akkurat nå og trenger noe til å gjøre matlagingen enklere, kan du for all del kjøpe en billig håndmikser, men det er ikke sikkert at den vil vare så lenge, eller at den er særlig effektiv.

Mange liker å tenke på design også når de kjøper redskaper til kjøkkenet. Det trenger ikke å være så dumt å kjøpe noe som matcher kjøkkenet, da vil du få en veldig konsekvent stil. Billige håndmiksere er ofte veldig enkle og tradisjonelle i stil, mange vil mene at de er ganske kjedelige å se på. I 2020 vil mange heller ha stilrene teknologiprodukter som passer til tiden, når du har en TV, mobil, nettbrett, og andre produkter som hører hjemme i det tjueførste århundret, vil mange også ha kjøkkenutstyr som vil passe inn.

Når det kommer til funksjoner, er det litt å velge i. De fleste håndmiksere gir deg tilbehør med på kjøpet, som visper og en eltekrok. Ellers vil du finne mange ulike hastighetstrinn, noen går helt opp til 16. Noen håndmiksere vil ha en LCD-skjerm hvor du kan stille inn innstillinger, det er noe du vil ha om du liker det som er nymotens. Ellers vil du finne en soft start-funksjon og enkle utløsere som vil sørge for at produktet blir enda mer behagelig å bruke. En veldig enkel og tradisjonell håndmikser vil ikke ha særlig mange funksjoner, men de vil være gode nok for de som ikke har tenkt å bruke så altfor mye penger på håndmiksere.

En håndmixer vil gjøre det lettere å lage vaffelrøre, eggedosis, pannekakerøre, krem, og lignende. Den kan også elte deig med eltekroken, så det er ikke vanskelig å skjønne at mange ser på håndmiksere som et obligatorisk verktøy på kjøkkenet. Om du vil gjøre om frukt og lignende om til noe flytende, bør du heller kjøpe en stavmikser: Det er flere som blander de to produktene, men stavmiksere fungerer i hovedsak mer som blendere, mens håndmiksere brukes til å vispe.

Det er vanskelig å tro at du ikke kommer til å få bruk for en håndmikser om du kjøper den. Om du bruker litt tid på matlaging, vil du helt sikkert se nytten i det. Husk å vaske vispene etter hver bruk, ettersom de ofte blir skitne. Prøv å også holde selve håndmikseren ren slik at den vil være fin og holde seg i god stand i lang tid fremover. Så er det bare å nyte matlagingen fremover med dette fantastiske verktøyet.