Image default

Topp 5 Badevekter

Å finne det beste produktet i denne kategorien er ingen enkel oppgave, derfor har teamet til Barebeste gjort individuelle produkttester og forskning slik at vi kan hjelpe deg med å gjøre de riktige valgene. Om du kjøper noe gjennom en av linkene fra vårt innhold kan vi tjene en liten kommisjon som hjelper med å støtte vårt arbeid.

Det er høysesong for å finslipe strandkroppen. Da er det uunngåelig å ta de tunge stegene opp på badevekten. Utvalget har eksplodert de senere årene og det kan være vanskelig å finne ut hva du skal velge.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Din tillit er viktig for oss! Hvert produkt som er laget har vært forsiktig undersøkt for å sikre at du bare får se det aller beste. Les mer For å opprettholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

Badevekten er både fryktet og elsket. Men selv om det kan være ubehagelig å få fakta presentert i rene tall, kan dagens badevekter fungere som rene kroppsanalyser og gi nyttig informasjon utover hvor mye du veier.

Mennesket har vært opptatt av vekt siden Arkimedes sank ned i badekaret og sannsynligvis også før det. Badevektene har ikke eksistert like lenge. Dokumenter fra tidlig 1700-tallet beskriver fjærbaserte vekter. Men den første anerkjente fjærvekten ble designet av Richard Salter i 1770. Først 70 år senere fikk fjærvekten virkelig anerkjennelse da R.W Winfield utviklet en fjærvekt for å veie brev og pakker.

Senere ble teknikken benyttet i alle slags vekter og selv i dag er fjærbaserte vekter blant de mest brukte også på manuelle baderomsvekter.

Men det er med introduksjonen av digitale badevekter at revolusjonen har nådd baderommet. Disse er både billige og effektive. I tillegg til at mange av dem har noen fantastiske ekstrafunksjoner som vi skal se litt nærmere på.badevekt test

Noen skikkelig badevekttest er vanskelig å oppdrive i det norske markedet. Dette er et produktsegment som seiler litt under radaren. Badevekter er jo heller ikke et produkt man kjøper så ofte. De fleste som skal kjøpe badevekt velger et produkt som holder i mange år. Badevekter er ikke akkurat et produkt du sliter ut.

Men det er mye å velge i og en skikkelig test av badevekter ville gjort jobben med å velge ny mye lettere. Derfor skal vi gjøre et forsøk på å guide deg gjennom jungelen av produkter på markedet og kanskje finne en badevekt som er best i test.

Badevekter kan kort fortalt deles inn i tre kategorier: De mekaniske, de digitale og badevekt med kroppsanalyse. Sistnevnte kategori er gjerne en del dyrere enn de første og med langt flere funksjoner. I denne badevekttesten skal vi gå gjennom modeller i alle tre kategorier for å finne den beste.

Vi starter med de mekaniske vektene. Disse baserer seg på fjærprinsippet og er perfekt for deg som bare ønsker en enkel vekt som forteller deg hvor mye du veier. Fjærvektene er gjerne mer robuste enn sine digitale kolleger, siden teknologien er langt enklere. En mekanisk badevekt kan holde i mange tiår før du trenger å tenke på å skifte den ut.

Man skulle gjerne tro at den enkle teknologien fra 1700-tallet ville vært det billigste, men faktum er at de fleste mekaniske badevektene på markedet i dag er dyrere enn de enkleste digitale vektene.

En av de store innen dette segmentet er Beurer. Vi kjenner igjen produsenten som en av de ledende innen livsstilsprodukter og da er badevekten et naturlig sted. Deres modell MS 50 er en klassisk badevekt. Designmessig har den et retroutseendet og vil passe perfekt inn på et bad der du er på jakt etter retrotilbehør. Beurer-vekten er enkel og rett frem. Med et stort stå-område og en rund vektgiver på toppen. MS 50 er lettlest og tåler vekt opptil 135 kilo. Her får du absolutt ingen ekstrafunksjoner. Vekten viser hvor mye du veier og det er det. Men for svært mange er nettopp dette det de er på jakt etter. Den selges til 649 kroner, som kan synes noe stivt for en så enkel innretning, men her er det kvalitet i alle ledd. Kjøper du en Baurer-vekt er du garantert å ha badevekt for mange, mange år fremover.

Er du på jakt etter en billig badevekt, så finnes disse hos de velkjente allutstyrsforretningene. For 249 kroner kan du få en enkel, stilren, mekanisk badevekt. Den har vektbegrensning på 130 kilo og vektskala i både lb og kilo. Det finner du ikke hos den dyrere modellen fra Beurer, men det er strengt tatt ikke noe du kommer til å savne. At det er dobbel skala forteller egentlig bare at dette er en badevekt som er beregnet på flere markeder enn det norske.

Badevekten selv veier rundt to og en halv. Det må til for at den skal kunne ligge trygt og støtt mot underlaget. Mekaniske vekter veier ofte en del mer enn digitale, siden selve fjæren er ganske robust.

I topend-markedet har Clinica laget en svært god mekanisk vekt. Denne får du for 899 kroner og da har du et skikkelig arbeidsjern. Dette er vekten du gjerne finner på treningssenter og legekontor. I vår badevekttest er dette den største mekaniske vekten. Med en egenvekt på hele 3,9 kilo ligger den fjellstøtt på gulvet.

Clinicas mekaniske vekt er stor på alle måter. Vektoverflaten er 33×36 cm som sikrer både et stort ståfelt og trygghet når du går av og på vekten. Vekten er produsert i Tyskland av selskapet ADE, som også lager en rekke andre medisinske og velværeprodukter.

Skalaen er plassert naturlig over ståfeltet og er en stor og oversiktlig rundklokke. Her er det lett å bøye seg over for å se hvor mye vekten stopper på. Vektinndelingen er på 500 gram, noe som er bedre enn billigmodellen vi omtalte tidligere.

Clinicas vekt er den klart dyreste av de mekaniske vektene i testen, men kvaliteten er av en helt annen klasse enn billigmodellene på markedet. Sammenlignet med Beurer er prisen noe høyere, men vi opplever Clinicas modell som mer solid og har et større veieområde. Derfor velger vi å kåre Clinica til badevekt best i test blant mekaniske vekter.

Den neste kategorien er digitale vekter. Dette er en stor kategori, der vi finner de fleste badevektene i markedet. Badevektprisene innen digitale vekter varierer kraftig. Her finnes de absolutt billigste modellene og noen av de dyreste. Vi skal i denne testen ta for oss tre vekter i ulike deler av segmentet.

Senz er et billigmerke som er allestedsværende for tiden. Det finnes knapt en produktkategori innen husholdningsapparater og elektronikk de ikke er involvert i. Selvsagt har de også kastet seg på badevekt-markedet. SE9068 er en enkel og rett frem digital badevekt. Ståflaten er laget i herdet glass. Dette er svært populært i senere tid og gjør at vekten får et moderne og stilriktig utseende.

Senz lover en maksvekt på 150 kilo for sin billigste digitale vekt, som koster 193 kroner. Vekten har et enkelt LCD-display i toppen som viser vekten i 100 grams intervaller. Vekten slår seg automatisk på når du går på vekten og av når du går av igjen. Etter å ha vist samme vektmengde i åtte sekunder slås den automatisk av for å spare batterier.

Også Point leverer digitale badevekter av de enklere typene. Deres PO9388H er noe dyrere, med sine 529 kroner. Point har valgt en stilren utførelse i børstet stål. Personlig er vi mer svake for glassutførelsen, men det skal sies at Point absolutt har laget en pen vekt som vil passe fint i de fleste baderom.

PO9388H har en fordel ved at den har baklyst display. Ofte kan matte, LCD-displayer være litt vanskelige å lese av. Derfor er det blå, opplyste displayet lettere å forholde seg til. Også denne skal klare vekter opptil 150 kilo. Kritikerne av denne vekten klager imidlertid på at den gir svært variable vektopplysninger. Vi ønsker oss en nøyaktig badevekt, og da er ikke Point produktet å velge, ifølge kundeomtalene. Akkurat dette er et kilent punkt for digitale badevekter og den eneste metoden for å avdekke det på er ved testing. I butikken bør du insistere på å få testet akkurat den vekten du planlegger å kjøpe. Test ved å gå av og på flere ganger og se at den viser samme resultat. Vektresultatet kan variere noe fra vekt til vekt, men det viktigste er at den oppgir samme resultat hver gang.

Kulz er et merke vi aldri har vært borti, men vi falt for utseendet. Denne vekten markedsføres som ultratynn med sine 1,7 centimeter fra gulv til topp. Og det er utvilsomt blant de laveste vektene i markedet. Men det mest iøyenfallende er at vekten verken er laget i gjennomsiktig glass, børstet stål eller ensfarget folie. Her er det et friskt bilde på overflaten. Vår testmodell hadde bilde av våte sorte steiner og en grønn plante. Her har du virkelig en vekt som vil live opp baderommet og som stikker seg ut i mengden.

Teknisk er den ikke så spennende. Den har en kapasitet på 150 kilo og et normalt stort ståfelt. Til 439 kroner er den midt i mengden av badevekter i denne prisklassen. På grunn av sin tynne utførelse benytter vekten de flate CR2032-batteriene som du gjerne finner i termometer, noen fjernkontroller eller i veggklokker.

I denne kategorien er det vanskelig å kåre beste badevekt. Utvalget er enormt og i denne badevekttesten har vi bare sett på tre utvalgte modeller. Men av dem velger vi modellen fra Point. Årsaken er at denne har baklyst display, som gjør det veldig mye enklere å lese av.

Den siste kategorien badevekter er klart den morsomste. Her snakker vi nemlig om badevekter med kroppsanalyse og all verdens av funksjoner. Joda, det er litt nerdete men faktum er at disse vektene har funksjonalitet som gjør det enklere for deg å holde vekten eller å gå ned om det er ønskelig. Gjennom bruk av apper kan du koble vekten til treningsprogrammer og holde løpende oversikt.

Det er egentlig feil å kalle dette for badevekter, siden vi egentlig snakker om fullverdige analyseapparater.

Av de billigere modellene i dette segmentet finner vi ukjente Soehnle. De har laget det de kaller en treningsvekt med internettilgang. Selve vekten tar 150 kilo, har et stort LCD-display med baklys og er programmerbar for inntil åtte personer. Det betyr at hele familien kan benytte samme vekt. Vekten kjenner automatisk igjen den som trer opp på vekten og henter dataene fra forrige gang.

Dataene fra vekten sendes til en nettportal, hvor du kan lese av vekt, trendkurver, grafer og så videre. Det er også mulig å legge inn den vekten du ønsker å oppnå og portalen holder oversikt over hvor langt du har igjen til målet. Soehnle har laget en svært enkel nettilkoblet vekt. Den har ingen øvrig funksjon og faller sånn sett bedre inn i kategorien som digital vekt. Kundene er mildt sagt misfornøyd med appen, siden den bare er tilgjengelig på tysk. Til en pris av 591 kroner finnes det både bedre og mer avanserte vekter på markedet.

NOOA NO835 er et godt eksempel. Dette er en vekt med full kroppsanalyse til 755 kroner. Her måles vekt, fettmasse, muskelmasse, vann- og beinmasse. Også denne vekten kan gjenkjenne inntil åtte forskjellige personer. NOOA har ikke nettilkobling eller Bluetooth, så det er ikke mulig å hente ut dataene fra vekten automatisk. Det må gjøres gjennom å skrive ned tallene og føre dem inn i en egen app.

Innen markedet for badevekter med kroppsanalyse finnes det to virkelige konger. Nokia og Fitbit har begge kommet ut som badevakt best i test en rekke ganger. Årsaken er at de to produsentene har klart å kombinere en fantastisk god vekt med en gjennomarbeidet app og uante muligheter for å koble dataene til andre treningsapper.

Nokia er nok for de fleste mest kjent for å lage mobiltelefoner på 90-tallet, men faktum er at det finske storkonsernet har et bredt produktspekter. Deres digitale badevekter kommer i flere utgaver, der variasjonen handler om funksjonalitet. Deres Body + Smart selges for 899 kroner. Denne gjør en fullstendig kroppsanalyse, slik som NOOAs. Dataene synkroniseres direkte med Nokias app og kan videre kobles til velkjente treningsapper som Google Fit, Fitbit og Samsung Health. Vekten er blant de mest avanserte som finnes i det norske markedet i dag og gir virkelig value for money.

Fitbit er den andre giganten i dette markedet. Produsenten er velkjent for sine aktivitetsmålere. FItbit Aria, som er selskapets badevekt, selges for snaut 1.300 kroner. Denne er sømløst integrert med Fitbits økosystem og dersom du allerede har en aktivitetsmåler eller smartklokke fra Fitbit er det ingen tvil om at du bør velge Aria-vekten.

Hvilken badevekt som er best i test av Fitbit Aria og Nokia er tilnærmet umulig å si. Teknisk og funksjonsmessig er de to tilnærmet identiske. Dersom du har en klokke eller aktivitetsbånd fra Fitibit er valget enkelt. Da fortsetter du med samme system, siden det snakker så godt sammen. Men dersom du ikke har en Fitbit-klokke ville vi valgt Nokia. Årsaken er at Nokias infrastruktur er noe mer åpen for andre og derfor er det enklere å bytte smartklokke, apper og andre systemer.

Derfor velger vi å kåre Nokia Body + Smart til digital badevekt best i test.